Bjørn Kjos: Dette er blot begyndelsen, Danmark

Poster i 'PRESSEMEDDELELSER' oprettet af Nicki Lolk Sørensen, 5/6/16.

 1. Nicki Lolk Sørensen

  Nicki Lolk Sørensen VIP medlem

  Beskeder:
  2,235
  "Synes godt om" modtaget:
  6,381
  Point:
  113
  Norwegian - 2016-06-05 08:00 CEST
  [​IMG]  Nye ruter, flere turister, mere vækst og flere jobs. Det er fremtiden for danske rejsende og dansk turisme, hvis det står til Norwegians koncernchef Bjørn Kjos. Siden 2013 har flyselskabet fløjet hele 700.000 passagerer mellem USA og Danmark, og mange flere kan komme i fremtiden.

  I denne uge kunne man læse, at turisterne strømmer til Danmark takket være lanceringen af mange nye lavprisruter. Ifølge Jyllands-Posten steg antallet af udenlandske turister med 27 procent i første kvartal 2016 og særligt amerikanere valfarter til Danmark. Avisen skriver nemlig, at 20 procent flere amerikanere har overnattet i Danmark i årets tre første måneder.

  Og i fremtiden bliver dette tal meget større, hvis det står til Norwegians koncernchef, Bjørn Kjos. Selskabet har allerede lanceret hele otte ruter mellem USA og Danmark på bare få år, og modtagelsen har været særdeles positiv. Allerede nu har godt 700.000 passagerer fløjet på ruterne, og mange flere kan være på vej i takt med, at Norwegian fortsætter sin internationale ekspansion.

  ”Mange amerikanere vil besøge de største europæiske metropoler som London, Paris og Rom, men det er helt tydeligt, at USA-ruterne til København er godt fyldte med turister, der vil opleve Københavns gastronomi, design og seværdigheder. På mange ruter fra USA til Skandinavien ligger vi i øjeblikket på godt 30 procent amerikanske rejsende, mens vi på enkelte vestkyst-ruter er helt oppe på omkring 50 procent amerikanere”, siger Bjørn Kjos.

  Tusindvis af jobs per million passagerer

  Ifølge en undersøgelse fra brancheforeningen Airports Council International genererer Norwegians fem millioner passagerer i en lufthavn af CPH’s størrelse omkring 5.000 arbejdspladser i lufthavnen og 10.000 i turistindustrien. Og det tal kan blive meget større i fremtiden.

  ”Vi ser, at passagerer i både USA og Danmark sætter pris på vores produkt med lave priser og splinternye Dreamliner-fly. Inden for bare fire år vil vi have mere end firedoblet vores nuværende langdistanceflåde til 42 787 Dreamlinere, og det betyder, at vi kommer til at åbne mange nye ruter til kontinenter og destinationer, som i dag er uservicerede fra København. Norwegian ser et stort potentiale i at bringe flere amerikanere og andre turister til Danmark, hvilket betyder både vækst og jobskabelse i landet. Det her er blot begyndelsen”, slutter Kjos.

  Fakta om Norwegians langdistanceruter

  Norwegian har i dag ni langdistanceruter mellem København og USA og Asien:

  København (CPH) – New York (JFK): fire ugentlige afgange
  København (CPH) – Los Angeles (LAX): tre ugentlige afgange
  København (CPH) – Fort Lauderdale (FLL): to ugentlige afgange
  København (CPH) – Las Vegas (LAS): en ugentlig afgang
  København (CPH) – Orlando (MCO): en ugentlig afgang
  København (CPH) – Skt. Croix (STX): en ugentlig afgang
  København (CPH) – Puerto Rico (SJU): en ugentlig afgang
  København (CPH) – Boston: en ugentlig afgang
  København (CPH) – Bangkok (BKK): en ugentlig afgang
   

Del denne side