Norwegian fordobler resultatet og flyver med rekordfyldte fly

Poster i 'PRESSEMEDDELELSER' oprettet af Nicki Lolk Sørensen, 14/7/16.

 1. Nicki Lolk Sørensen

  Nicki Lolk Sørensen VIP medlem

  Beskeder:
  2,165
  "Synes godt om" modtaget:
  5,610
  Point:
  113
  Norwegian - 2016-07-14 07:00 CEST
  [​IMG]

  Norwegian short haul crew


  Norwegian fremlægger i dag et kvartalsresultat før skat (EBT) på 930 millioner norske kroner. Det er en fordobling fra sidste års resultat på 456 millioner norske kroner. Belægningen for kvartalet er på 88 procent. I løbet af to år er belægningen steget med 8 procentpoint. Udviklingen er generelt god i alle Norwegians markeder.

  Belægningen i andet kvartal var 88 procent, op tre procentpoint sammenlignet med samme periode sidste år. Taget i betragtning, at Norwegian også sidste år havde en kraftig stigning, indebærer dette, at selskabet fortsat fylder flyene bedre, hvilket også betyder en markant reduktion i CO2-udslippene per passagerkilometer (RPK). I år har selskabet indtil videre indfaset to nye Boeing 787 Dreamliner og 10 nye Boeing 737-800. Norwegian har nu en flåde på 10 Dreamliner langdistancefly og vil inden for få år have en flåde på mindst 42 Dreamlinere.

  God udvikling i alle markeder

  I alt fløj 7,7 millioner passagerer med Norwegian i andet kvartal – en stigning på 11 procent. Den stærke vækst i antal passagerer havde Norwegian i Oslo Gardermoen, Stockholm Arlanda, London Gatwick og ved de spanske baser. Væksten i Oslo skal imidlertid ses i lyset af sidste års strejke. I løbet af kvartalet har Norwegian etableret ny base på Mallorca, og selskabet flyver nu en række indenrigsruter i Spanien.

  I andet kvartal omsatte Norwegian for godt 6,6 milliarder norske kroner, en stigning på 13 procent fra tilsvarende kvartal året før. Samlet kapacitetsvækst (ASK) var på 12 procent i andet kvartal, mens trafikvæksten (RPK) var 16 procent, hvilket også hænger sammen med flere fyldte fly samt, at hver Norwegian-passager i gennemsnit nu flyver væsentligt længere end tidligere. Væksten fremover ventes at blive stærkere resten af året. Norwegians vækstanslag på 18 procent (ASK) for hele året ligger fast.

  Norwegian igen kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistance

  Norwegian blev i denne uge kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistance for andet år i træk i konkurrence med flyselskaber verden over. Norwegian vandt også prisen for bedste lavprisselskab i Europa for fjerde år i træk. Skytrax Awards regnes som den mest prestigefyldte og anerkendte prisuddeling i flybranchen.

  ”Jeg er meget tilfreds med resultatforbedringen og belægningen, vi har haft i dette kvartal”, siger administrerende direktør Bjørn Kjos.

  ”Samtidig har vi haft markante ekstraomkostninger til indleje af fly og kompensation til passagerer. Når denne sommer er ovre, vil de indlejede fly blive udfaset, og vi ser positivt på udviklingen fremover i form af bookinger og forsalg de næste måneder. Ekstra glædeligt har det også været at modtage to internationale Skytrax-priser denne uge. En stor tak til alle vores dygtige medarbejdere i Norwegian og vores kunder, som har stemt på os”, siger Kjos.

  Se kvartalsrapport for flere tal og detaljer.

  Dokumenter
  Norwegian Q2 2016 Report
  2016-07-14 07:00 CEST
   
  Senest redigeret: 14/7/16

Del denne side