Norwegian: Parat og NPU skal komme til forhandlingsbordet med det samme

Poster i 'PRESSEMEDDELELSER' oprettet af Nicki Lolk Sørensen, 5/3/15.

 1. Nicki Lolk Sørensen

  Nicki Lolk Sørensen VIP medlem

  Beskeder:
  2,239
  "Synes godt om" modtaget:
  6,424
  Point:
  113
  Nok er nok: Parat og NPU skal komme til forhandlingsbordet med det samme
  Norwegian - 2015-03-05 13:34 CET
  Norwegian går snart ind i det syvende døgn med pilotstrejke – der er undtagelsestilstand i hele koncernen. Nok er nok. Over 100.000 passagerer er indtil nu blevet berørt af pilotstrejken. Ledelsen i Norwegian Air Norway (NAN) har fået fuldmagt fra ledelsen i moderselskabet i Norwegian Air Shuttle til at få hele koncernen ud af den krise, der er skabt. Der er også et klart ønske om, at piloterne i Norge, Danmark og Sverige skal have en reel mulighed for at påvirke sin egen arbejdsplads i fremtiden.


  Nattens forsøg på at få reelle forhandlinger i gang lykkedes ikke. NAN’s forhandlere ønskede at inkludere rigsmægler Nils Dalseide, som sad klar i nærheden, men han var alligevel ikke ønsket til mødet af NPU og Parat.

  Situationen er ikke ens i de tre skandinaviske lande, og Norwegian har fået henvendelser fra danske og svenske piloter, som ikke vil risikere at miste deres job, som følge af blandt andet krav fra NPU om ydelsespension. De danske piloter er allerede på indskudspensionordningen. Svenskerne har også sin egen pensionsordning.

  Norwegian har hele tiden været indstillet på at finde en løsning med NPU og Parat, men ledelsen hverken vil eller kan ovelade styringen af Norwegian-koncernen til en arbejdstagergruppe. NAN har givet NPU og Parat en sidste mulighed for at komme til forhandlingsbordet med det samme, hvor kravene til en aftale med moderselskabet og den kommercielle bestemmelsesret er ude.

  Nu starter nedtællingen, med sidste frist for NPU og Parat, til kl. 15.
   

Del denne side