Oslo - Sviptur med DFDS med børn

Poster i 'DESTINATIONER' oprettet af Kristian, 11/2/14.

 1. Kristian

  Kristian VIP medlem

  Beskeder:
  6,592
  "Synes godt om" modtaget:
  15,173
  Point:
  113
  Hej med jer,

  skal en tur med Oslo båden og har et par timer i Oslo, er der nogen de rhar efraring er med dette, altså have børn med, hvad man kan lave ombord og i Oslo også?

  Kristian
   
 2. Flemming Poulsen

  Flemming Poulsen VIP medlem

  Beskeder:
  1,907
  "Synes godt om" modtaget:
  2,214
  Point:
  113
  Man kan købe et "børneklippekort" til båden hvor der er forskellige aktiviteter for dem:

  Tror nu generelt set at det går let at underholde ungerne ombord. Der plejer at være rigeligt med aktiviteter... Mht Oslo, så har jeg ikke de store erfaringer med unger, men måske nogle af vores norske venner kan hjælpe?

  Her er lidt mere om aktiviteter på båden:
  http://www.dfdsseaways.dk/om-bord/oslobaaden/born/
   
  Kristian "Synes godt om" dette.
 3. Bizflyer

  Bizflyer Aktivt medlem

  Beskeder:
  175
  "Synes godt om" modtaget:
  165
  Point:
  43
  Fra DFDS terminalen i Oslo er der kort vej til Akershus Slot som er en flot turistattraktion. Om det er så spennende for børn, ved jeg dog ikke. Forsvarsmuseet ligger på Akershus og det samme gør Hjæmmefrontmuseet (om 2 verdenskrig).
  Vi du lidt længere kan man forsette forbi rådhuset og til Aker Brygge for en dejlig frokost.

  Men aktiviteter specielt for børn midt i ugen, midt på dagen, på vinteren, er jeg hellere svag på dæsverre.
   
  Kristian "Synes godt om" dette.
 4. Kristian

  Kristian VIP medlem

  Beskeder:
  6,592
  "Synes godt om" modtaget:
  15,173
  Point:
  113
  men tak Bizflyer, jeg havde luret, at Akershus kunne være et sted for os, de er ikke så store, 3 drenge, så noget med kanoner, så er de klar!

  Flemming, der er indkøbt børneunderholdningsbilletter, så tror vi er klar til afgang om 2 timer mod DFDS båden!
   
  Bizflyer og Flemming Poulsen "Synes godt om" dette.
 5. AndersB

  AndersB Medlem

  Beskeder:
  21
  "Synes godt om" modtaget:
  28
  Point:
  13
  Hvor mange timer har dere i Oslo?

  Fra DFDS er det ikke særlig langt til Oslo Sentralstasjon, derfra kan dere ta toget til Kjelsås stasjon (12 minutter) hvor dere finner Teknisk Museum som nabo til stasjonen. Meget populært for barn. http://www.tekniskmuseum.no/

  Oslo reptilpark er også populært med børn: http://www.reptilpark.no/

  Forsvarsmuseet (gratis adgang): http://forsvaret.no/om-forsvaret/kultur/museer/Sider/forsvarsmuseet.aspx

  Hjemmefrontmuseet: http://www.forsvaretsmuseer.no/Hjemmefrontmuseet

  Barnas Oslo: http://www.visitoslo.com/no/oslo-for-deg/barnas-oslo/
   
  Kristian og Henrik Olsen "Synes godt om" dette.
 6. Kristian

  Kristian VIP medlem

  Beskeder:
  6,592
  "Synes godt om" modtaget:
  15,173
  Point:
  113
  Hjemme... men der var masser af aktiviteter for børn på turen, så tiden gik meget let faktisk... - så det var godt, men synes det er en lang tur, måske lidt for langt, men DFDS vil jo gerne have man spiser aftensmad og morgenmad og drikker drinks.. men aktiviteter for børn var helt godt!

  Oslo gik fint, 5 timer gik med en rundtur på Akershus Festning og besøg på forsvarsmuseet, en tur på Carl johan og spise på "den gyldne måge" og så ned til færgen igen.. - 5 timers rundtur og trætte børn...
   
  Bizflyer "Synes godt om" dette.
 7. AndersB

  AndersB Medlem

  Beskeder:
  21
  "Synes godt om" modtaget:
  28
  Point:
  13
  Godt du likte det. Ta turen en sommer med 25C og strålende sol så kan du ta en av de små ferger til en av øene rett ved havnen for en picknick og bading.
   
 8. Henrik Olsen

  Henrik Olsen co-founder Redaktør

  Beskeder:
  7,861
  "Synes godt om" modtaget:
  15,668
  Point:
  113
  Super - er der en lille trip report på vej?

  Jeg har også en tanke om en tur med MiniO og fruen så derfor kunne det være super med lidt billeder og flere gode råd :)

  Hilsen
  Henrik
   
 9. Kristian

  Kristian VIP medlem

  Beskeder:
  6,592
  "Synes godt om" modtaget:
  15,173
  Point:
  113
  ok, lad mig da give den hurtige version og uden billeder af svipturen...

  Tog gratisbussen 20E klokken 15 fra Kongens Nytorv, perfekt, for bor derinde men det er også let at bruge og man stigere bare ind. Efter DFDS ikke sejler til Kvæsthusbroen mere, så lavede de den her buslinie, den er gratis og går hvert kvarter fra 14:45. Det var lige tilpas, da "check-in" startede 15:15. Så en lang kø og lidt ventetid, derefter fik vi 5 billetter til alle de rejsende og til vores 5 køjeskahyt. Skulle vise billede ID (voksne) og vupti var vi ombord. Boede på dæk 6 med vindue og tv på rummet. Må siges at være lille, men med bad og fint og rent. Velkomst af DFDS "Pirat Club" og børn fik balloner. Så endnu mere at slæbe på :)

  Færgen sejlede klokken 16:55 - ca. 25 minutter forsinket, men betød ingenting, for vi var allerede nede i legeland og børn blev underholdt af deres "Pirat team", boldland. Der var lidt aktiviteter med ballondyr, ansigstmaling. Derefter var det badetid for os, vi tog i Jacuzzi, der er 2 og en lille swimmingpool. Godt råd, klæd om på værelset og man får håndklæder ved pool, så lad være med at tage med hjemmefra. Omlædningsrum er "unisex", mange derinde og faktisk ikke særlig godt indrettet. Så alle var godt sultne og glade ved 18 tiden. Besluttede at vente lidt og gå rundt og se skibet an, der er Baresso cafe med kaffe, der er SeaShop og en stor restaurant med tag selv buffet (også til morgenmad) på dæk 7 og dæk 8 er der Columbus Nightclub, Vinbar, ølbar, steakhouse/a la carte restaurant, fast 4 retters menu restaurant (fin) og "little italy" for børnefamilien med pasta og pizza. Der endte vi 18:30. Maden var fin, men synes personligt at 671kr for 3 colaer, 2 glas rødvin, 3 pizzaer og en spaghetti bolognese er i overkanten.

  Derefter underholdning i børne etagen og så var der "skattejagt" der endte i Columbus Nightclub med underholdning, smart nok, så var man endt der og kunne få en enkelt GT (80kr) og børnene kunne få non-alkoholiske drinks. Havde hjemmefra købt et "turpas" og det gav god mening og værdi, så køb det. Giver adgang til swimmingpool, drinks, slikpose, indsatser til noget hestevæddeløb og en madkasse/drikkedunk. Helt kurant for 99kr.

  Det er det der er DFDS problem, det er ok billigt at komme med, men det er dyrt at spise og drikke. Dvs. Det er mere en færge end det er cruise, de har sat sig imellem 2 stole, for mad skal ikke koste så meget og det var det billigste, tagselvbord, var vist 279kr - bøffer det samme... - og en øl i baren tog de 39kr, altså for en flaskeøl. Men måske de henvender sig mere til norske turister end danske, for det er på ingen måde billigt. Morgenmad havde vi købt også og kostede 129kr for voksne og halv pris for børn. Ærligt, var det ikke noget specielt, almindelig termokaffe, lidt varmt mad og lidt pålæg. Ethvert almindeligt hotel ville kunne servere det samme.

  Det underlige er, eller det smarte er, at i gamle dage sejlede Oslobåden klokken 17 og var i Oslo klokken 09... - her er et eksempel på, at det tager længere tid, nu er man afsted klokken 16:30 og i land 09:45 - altså 1:15 længere, men nok for mange der skippede enten aftensmad eller morgenmad... - men det går den forkerte vej med hensyn til sejltiden.

  Lagde til i Oslo og ind til byen er der en ca. 1-1.5Km gåtur, men vi valgte at tage en tur omkring Akershus Festning, det var meget børnevenligt med kanoner, museer og udsigt til kongeskibet, vagter der går rundt og man kan snakke om fabgekældre og hvad ved jeg. Bagefter tog vi til Forsvarsmuseet, det var ok, stadigvæk for børn og der er toilet, der kan man spise eller spise noget medbragt og så går man op i byen, der er vel ca. 1km til Carl Johan og den kan man spadsere op og ned ad, se Oslo Rådhus, og ned til Sentralstationene og gå ned forbi Operaen. Meget flot tur, men alle var trætte og det var ikke just varmt. Der er masser af vejarbejde, så pas på hvor man går og hvordan man kommer til DFDS båden, er lidt tricky, men lige pludselig er der gode skilte og man kan hele tiden se båden. Det ovenstående nåede vi på 5 timer.

  Hjemturen, når man har kahyt, så kan man bare gå ombord som det passer en (allerede fra klokken 11) og derefter gik vi ned i legeland og hyggede til afsejlning. På udturen havde jeg givet børnene "Marzine", søsygepiller, det glemte vi på tilbage turen, så de var meget trætte og lige så snart færgen er ude af fjorden så vipper det og så er det for sent med piller. Det tager 1-2 timer før de virker, så fik ingen aftensmad rigtigt.. - og børn sov meget tidligt, klokken 20.. - hård dag.. - morgenmaden dagen efter blev indtaget på dæk 8 i en bar, der kunne man købe smurt rundstykke for 20kr med skinke eller ost og drikke stempelkaffe, eller hente baresso kaffe..

  Tips, flot indsejling til Oslo så kom forholdsvist tidligt og "tilkæmp" et bord foran med udsigt.. - ved ankomst, gå ned i columbus Nightclub, da båden vender og man får et flot view... - kan jo også gå udenfor, men det var lidt for koldt...

  håber det var en ok "trip report"
   
  Flemming Poulsen og Henrik Olsen "Synes godt om" dette.
 10. Henrik Olsen

  Henrik Olsen co-founder Redaktør

  Beskeder:
  7,861
  "Synes godt om" modtaget:
  15,668
  Point:
  113
  Super - god beskrivelse og jeg går ud fra at i de lidt varmere måneder så kunne det være dejligt at være udenfor under indsejlingen.

  Hilsen
  Henrik
   

Del denne side