SAS fejrer 70 år

Poster i 'PRESSEMEDDELELSER' oprettet af Nicki Lolk Sørensen, 31/7/16.

 1. Nicki Lolk Sørensen

  Nicki Lolk Sørensen VIP medlem

  Beskeder:
  2,228
  "Synes godt om" modtaget:
  6,348
  Point:
  113
  I morgen den 1. august fejrer SAS 70 år som pionerer på vingerne. Den første flyafgang fra Stockholm til New York fandt sted samme år den 17. september.  Den 1. august 1946 så starten på Skandinaviens foretrukne flyselskab via en sammenlægning af de norske, danske og svenske internationale flyselskaber. Samme år den 17. september samledes 28 særligt indbudte gæster til den første flyafgang med SAS’ nye DC-4 “Dan Viking” fra Stockholm til New York. Rejsen tog 25 timer med mellemlandinger i København, Prestwick i Skotland og Gander på Newfoundland. Sådan begyndte historien om SAS.

  “Årsdagen markerer SAS’ position som Skandinaviens foretrukne flyselskab, der fokuserer på at gøre livet nemmere for rejsende til, fra og inden for Skandinavien. Jeg er taknemmelig for hver eneste passager og medarbejder, der har bidraget til SAS’ 70 års historie og vores fremtid. Vi har i 70 år været en del af mange enestående rejsehistorier, og mange flere kommer til fremover,“ siger Rickard Gustafson, som er koncernchef i SAS.

  Pioner på vingerne – dengang, nu og i fremtiden

  SAS har i årtiernes løb lanceret verdens første verdensomspændende service, in-flight entertainmentsystem, turistklasse og sovesæder. SAS var det første flyselskab, der tilbød særskilte check-in faciliteter og lounger, og vi ansatte den første kvindelige erhvervspilot. SAS var også først til at implementere grønne miljøtiltag, spare på flybrændstoffet og reducere udledning af CO2. Disse historiske eksempler har banet vejen for, hvor vi står i dag, med fokus på at gøre livet nemmere for Skandinaviens travle rejsende.

  “Vi vil gerne gøre livet nemmere for travle rejsende til, fra og inden for Skandinavien, og vi arbejder hele tiden med innovation og udvikling, der skal sikre, at vores kunder får en behagelig rejse med smarte, digitale løsninger. Fortsætter vi med at vise vores travle rejsende, at vi rent faktisk gør livet nemmere for dem, vil SAS stadig stortrives fremover til gavn for alle os, der bor, arbejder og rejser i denne del af verden,” siger Rickard Gustafson.

  Nye og smarte digitale løsninger
  SAS investerer lige nu i nye innovationer og smarte digitale løsninger, der skal gøre det at rejse til en nemmere, hurtigere og mere personlig oplevelse. At gøre livet nemmere omfatter detaljer såsom opgraderede SAS Lounger, nye SAS Café Lounger samt Fast Track. SAS’ loyalitets- & frequent flyer-program, EuroBonus, blev grundlagt i 1992 og har nu over 4,5 millioner medlemmer. Medlemmer af EuroBonus kan samle point på flybilletter, hotelophold, billeje og sågar almindelige hverdagsindkøb. Pointene kan enten indløses hos SAS eller vores mange partnere.

  SAS Labs er i gang med at udvikle flere radikalt nye idéer og innovationer til fremtidens rejser – lige fra boardingpas til fly, som sidder under huden, til smarte og personlige bagagemærker. Her til efteråret udstyres alt kabinepersonale med Cabin Crew Devices. Via disse iPad Mini bliver deres arbejde nemmere, og de gør, at de kan give rejsende med SAS endnu bedre service. På disse enheder kan man kontrollere ting som status på bagageoverførsler, flyforbindelser og EuroBonus medlemsinformationer.

  Bæredygtighed og ekspansion
  SAS’ miljøvision er at være en del af et bæredygtigt samfund på langt sigt. Vi tror på, at det i år 2050 bliver muligt at flyve uden CO2-udledninger fra fossilt brændstof. Nogle af de områder, som SAS især fokuserer på, er biobrændstof, brændstofbesparende målinger, grønne miljøvenlige fly og en ny og mere brændstofbesparende flåde.

  Inden for de sidste par år har SAS investeret i den største interkontinentale ekspansion i selskabets historie til og fra USA og Asien. Alt sammen med SAS’ nye opgraderede kabine. I de sidste 12 måneder har SAS åbnet nye direkte ruter fra Skandinavien til storbyer som Hong Kong, Los Angeles og Boston, og en direkte rute åbnes både fra København og Oslo til Miami i september. September er også den måned, hvor SAS fejrer sin første flyrute mellem Skandinavien og USA.

  Se højdepunkterne af SAS‹ 70 år på vingerne indtil nu på: https://scandinaviantraveler.com/sas70

  http://www.sasgroup.net/en/history-milestones/

  Find flere billeder på SAS 70 og på http://images.flysas.com
   
 2. asf

  asf VIP medlem

  Beskeder:
  806
  "Synes godt om" modtaget:
  1,871
  Point:
  93
  Nå så de har ikke helt glemt det :D
   
 3. Daniel K

  Daniel K VIP medlem

  Beskeder:
  403
  "Synes godt om" modtaget:
  917
  Point:
  93
  Jeg håber virkelig for jer FQTVer at SAS har givet jer nogle rigtig gode forbedringer for Plus og Business.
  For os Monkey class rejsende har de seneste 10 bare været en rutchebane nedad på service fronten og på de elementer der har skilt SAS ud fra lowfare.

  Jan Carlzon foretog det samme i 1980erne med at være forretningsmandens foretrukne flyselskab og det giver god rigtig mening i forhold til yielden, så det er ikke en kritik af strategien, kun en erkendelse af at lowfare airlines er blevet langt bedre både på pris og service end SAS Monkeycæass..
   
  Henry "Synes godt om" dette.
 4. Henry

  Henry VIP medlem

  Beskeder:
  6,196
  "Synes godt om" modtaget:
  12,346
  Point:
  113
  Mange firmaer har en rejsepolitik, hvor det kun er tilladt at flyve på økonomi-klasse. Så selvom man er FQTV, så er det ofte på økonomi.

  Snakkede i øvrigt med en kollega som arbejder for GTZ (det tyske DANIDA). Han fortalte, at dér er politikken klar: Kun økonomi-klasse. "Jammen, så kan du da altid opgradere til Businiess med point", sagde jeg. Men fik fortalt, at det også er forbudt medarbejderne at betale for en opgradering af egen lomme.
   

Del denne side