SAS letter med biobrændstof i tanken

Poster i 'PRESSEMEDDELELSER' oprettet af Nicki Lolk Sørensen, 22/1/16.

 1. Nicki Lolk Sørensen

  Nicki Lolk Sørensen VIP medlem

  Beskeder:
  2,295
  "Synes godt om" modtaget:
  7,016
  Point:
  113
  SAS er som det eneste skandinaviske flyselskab gået med i et biobrændstof-projekt i Norge. Baggrunden er, at Oslo Lufthavn som den første internationale lufthavn fra i dag sikrer fast leverance af det mest miljøvenlige flybrændstof.

  –Når SAS investerer i den nyeste teknologi til flyflåden, så bidrager det til at reducere klimaeffekten. Men skal vi hurtigere og mere markant reducere flyenes påvirkning af klimaet, så er biobrændstof den vigtigste brik i puslespillet. Derfor tager vi ansvar og foretager de nødvendige investeringer og bidrager aktivt i retning af en mere bæredygtig luftfart, siger Eivind Roald, koncerndirektør for kommerciel virksomhed i SAS.

  Air BP er leverandør af biobrændstoffet, og udover SAS har KLM og Lufthansa indgået en aftale om at aftage biobrændstof. Selskaberne bidrager dermed til en efterspørgsel, som er nødvendig for at stimulere produktion og leverance af biobrændstof og bidrage til en udvikling, som går i retning af at gøre biobrændstof kommercielt interessant. Biobrændstof produceres i dag i små mængder og er dyrere end fossilt flybrændstof, men med øget efterspørgsel forventes det, at prisene vil falde.

  SAS har gennem en kontinuerlig fornyelse af flyflåden og et omfattende klimaeffektiviseringsarbejde i luften og på jorden reduceret det totale CO2-udslip fra flyselskabet med ca. 15 % siden 2005. I samme periode er produktionen øget betydeligt.

  Ved siden af investeringen i biobrændstof så gennemfører SAS også en løbende fornyelse af flyflåden. SAS har som det første selskab i Skandinavien kun ’next generation’-fly fra 2013, og i disse år kommer de mest brændstofeffektive fly på kort- og langdistance ind i selskabet på samlebånd: Airbus 330 enhanced (fra 2015), Airbus 320neo(fra 2016), og derefter Airbus 350 extra wide body (fra 2018).

  På baggrund af de store forventninger i samfundet til at CO2-udslippet fra luftfarten skal reduceres dramatisk, så er det også nødvendigt med et øget engagement fra myndighedernes side i form af en forbedret tilrettelægning af lokal produktion af biobrændstof. SAS forventer en klima- og afgiftspolitik som ikke bremser udviklingen og tager hensyn til, at luftfarten er i en international hård konkurrence med små økonomiske marginer.

  –SAS har ambitionerne og planerne klar efter at have arbejdet med biobrændstof i 15 år. Med investeringerne i biobrændstof i Oslo tager vi et nyt vigtigt skridt på vejen mod en langt mere klimavenlig luftfart i Skandinavien, siger Eivind Roald.
   
  Kenneth K "Synes godt om" dette.
 2. Kristian

  Kristian VIP medlem

  Beskeder:
  5,297
  "Synes godt om" modtaget:
  12,909
  Point:
  113
  kan det betale sig efterhånden? uden at vide helt nøjagtig hvad biobrændstof er...
   
  THammer "Synes godt om" dette.

Del denne side