Nyt flyselskab på vej i Grønland

Aluu Airlines logo

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det lader til at Air Greenland snart får konkurrence på ruten til og fra Danmark. Et helt nyt flyselskab skulle efter sigende snart se dagens lys i Grønland. Aluu Airlines forventer at komme i luften i juni 2015.

Det nye flyselskab er netop blevet stiftet og er ejet af den tidligere Air Greenland pilot, Pelle Broberg. Selskabets direktør bliver Kuno Fencker.

Ifølge KNR.gl planlægger selskabet at sælge tur/retur rejser mellem Nuuk/Ilulissat og København for under 4.000 kroner. Og det endda for fuldt fleksible og refunderbare billetter.

Planen er at Aluu Airlines skal benytte et Airbus A330-fly på ruten fra København til Sdr. Strømfjord (Kangerlussuaq) og et mindre ATR propelfly på indenrigsstrækningerne til Nuuk og Ilulissat. Prisen skal iflg. selskabet være fast – uanset købstidspunkt og vil ikke som normalt være afhængig af udbud og efterspørgsel.

P.t. er der ikke kommet meget mere information ud om selskabet og Aluu Airlines har stadig ikke nogen hjemmeside.

Men på deres Facebook-side kan man finde et rutekort.

Aluu Airlines map

 

 

Kommentarer

  1. Daniel K siger

    Jeg forstår ikke hvorfor der ikke er nogen endnu der har indsat en 737 mellem Nuuk og CPH,mig bekendt har benyttede Maersk 737-300 med Short Field Performance Package til FAE før banen blev forlænget, en A318 burde vel også kunne klare turen, når den kan klare LCY.
    Mange penge burde kunne spares ved at undgå SFJ…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *