Singapore Airlines med direkte rute til San Francisco

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I februar skrev vi her på InsideFlyer, om at der er flere nye ultra-lange flyruter under planlægning. Nogle er allerede blevet en realitet, mens andre fortsat er på planlægningsstadiet. Nu har Singapore Airlines præsenteret åbningen af en ny direkte rute mellem Singapore og San Francisco.

Denne rute var også med i oversigten, vi så dengang, og siden amerikanske United Airlines i januar annoncerede, at de ville starte samme rute fra 1. juni i år, direkte med en Boeing 787 Dreamliner, kunne Singapore Airlines jo ikke lade det gå stille forbi. Distancen mellem Singapore og San Francisco er 8.446 miles (eller 13.600 km) og havner dermed på en tredje plads på listen over verdens længste flyruter efter Dubai – Auckland og Sydney – Dallas.

Singapore Airlines rute til San Francisco går nu to gange dagligt, hvor den ene har mellemlanding i Seoul i Sydkorea, mens den anden mellemlander i Hong Kong. Men fra efteråret af vil man altså kunne flyve direkte med en daglig afgang i hver retning. Flytiderne vil være på henholdsvis 14 timer og 35 minutter samt 17 timer og 45 minutter (afhængig af retning og årstid). Det er den nye Airbus A350-900, som skal flyve ruten. Denne rute er noget lang for denne flytype, så derfor kan flyselskabet ikke sælge alle sæderne. Singapore Airlines har bestilt 7 fly af typen Airbus A350-900ULR, hvilket betyder Ultra Long Range. Disse fly er tiltænkt de ekstra lange ruter som denne, og vi vil nok se at denne flytype vil overtage denne rute, når det første af disse 7 fly leveres i 2018. Og når flere af disse bliver leveret, kan vi nok forvente,at selskabet også starter direkte ruter til både Los Angeles og New York. For øvrigt har Singapore Airlines bestilt hele 67 fly af typen Airbus A350, inklusiv de 7 ULR maskiner.

Den rute som i dag opererer via Hong Kong vil fortsætte, mens den som går via Seoul vil fra den 23. oktober få Los Angeles som endestation. Det medfører da at Los Angeles får endnu en daglig afgang fra Singapore, selvom det er med mellemlanding. Den anden daglige rute til Los Angeles mellemlander på Tokyo Narita.

Den nye direkte rute til San Francisco vil få afgang fra Singapore om morgenen, og ankomst til San Francisco vil ligeledes blive om morgenen. Returen vil få afgang om morgenen og ankomme til Singapore tidlig eftermiddag. Flyet vil have 253 sæder fordelt på Business Class, Premium Economy Class og Economy Class.

I tillæg til ruterne til San Francisco og Los Angeles opererer selskabet også ruter fra Singapore til Houston (via Moskva) og til New York (via Frankfurt). Det er også planer om en direkte rute til New York, som så vil blive verdens længste! Men opstartsdato for denne rute er endnu ukendt.

Singapore melder samtidig, at de vil nedlægge sin rute fra Singapore til Sao Paulo i Brasilien, som har mellemlanding i Barcelona. Dette er på grund af svag belægning på ruten, oplyser selskabet. Den sidste flyvning på denne rute vil ske den 20. oktober i år.

Oprindeligt skrevet på Insideflyer.no af Erling



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *