SAS slår egen rekord, men flyafgifter ødelægger det samlede billede

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS har aldrig nogensinde haft så fulde flyv i en november måned.

Udnyttelsesgraden på SAS flyvninger i november 2016 var på rekord 73,7 %, hvilket er bedre end nogensinde for den pågældende måned. Det var en stigning på 4,4 procent point i forhold til samme måned sidste år – 2015. 2,4 millioner passagerer fløj med SAS i november 2016, hvilket er 7,1 % mere end i samme måned sidste år.

Flyafgifter på flyrejser i Sverige?

Alt er ikke rosenrødt for flyselskabet, selvom efterspørgslen efter flyrejser med SAS stiger. Selskabet skriver, at efter at regeringen har indført nye afgifter i Norge er fortjenesten gået ned.

Forslag om at indføre en ny luftfarts skat i Sverige, bidrager til en stigende usikkerhed for flytrafikken i Sverige, hvilket forventes at skabe negativ effekt.

SAS pressemeddelelse

Samtidig er der en stigende brændstofpriser grundet en stigning i oliepriserne. SAS får også et valuta smæk grundet den stærke dollar i forhold til den svenske krone.

Vækst på langdistanceruterne

SAS vækster mest på langdistanceruter, hvor væksten steg med 29,4 %, mens kapaciteten steg med 21,8 %. På de europæiske og skandinaviske ruter, var væksten på 13,6 %.

– Det er glædeligt at se, at vores vinterprogram har fået en positiv start og at flere end nogensinde tidligere vælger at rejse med SAS for november. Det er også tydeligt at se, at passagerne er blevet mere prisfølsomme. Det viser, at det er ekstremt vigtigt, at fortsætte med at effektiviser virksomheden, så vi kan fokusere på de markeder, hvor vi ser den største vækst, siger administrerende direktør Rickard Gustafson i SAS i en kommentarer.

Kilde: SAS

Oprindeligt skrevet af insideflyer.no af Peter Fox



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *