51% af danskerne har større rejselyst end før pandemien

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ny YouGov-analyse viser, at 51% af danskerne har større rejselyst end før pandemien. Efter et par år med masser af tid hjemme hungrer vi efter nye oplevelser; langt væk hjemmefra. Flest drømmer om Australien, og krydstogtet overgår den populære sommerhusferie som danskernes foretrukne ferieform. Desuden mener 45%, at ferien skal sætte skub i romantikken igen.

I en ny analyse, YouGov har lavet for krydstogtgiganten Norwegian Cruise Line (NCL), svarer 51% af danskerne, at deres rejselyst er øget sammenlignet med før pandemien. Og spørger man, hvor vi helst vil holde ferie henne, er svaret: ’langt væk!’. 44% af danskerne peger nemlig på Australien som drømmedestination nr. 1 – tæt forfulgt af Caribien, Hawaii og New Zealand.

Lune middelhavsdestinationer er altid populære rejsemål. 29% af danskerne vil helst en tur til Frankrig. Grækenland og Spanien ligger ligeledes højt på listen.

TOP 5 over danskernes drømmedestinationer:

 • Australien (44%)
 • Caribien (32%)
 • Hawaii (32%)
 • New Zealand (31%)
 • Frankrig (29%)

Og vi sætter gerne kryds ved flere bucket-list destinationer på samme ferie. Mere end hver tredje dansker prioriterer at besøge flere destinationer på ferien. 

Vi savner romantik og ekstraordinær forkælelse  

Behovet for at komme af sted og ud af hverdagens trummerum er stort. I undersøgelsen svarer 56%, at de efter nedlukningen og ekstra mange timer hjemme har behov for nye oplevelser sammen med deres partner.

Og næsten halvdelen af alle danskere i parhold (45%) mener, at en ferie er det, der skal til for at sparke gang romantikken igen efter et par år med lidt for meget hjemlig hygge. Forkælelse er ligeledes tiltrængt. Her svarer 43%, at man som par i langt højere grad end før, har brug for at forkæle sig selv med noget ekstraordinært.    

Sådan vil vi helst holde ferie 

Efter to år med rejserestriktioner foretrækker 42% af danskerne pakkerejsen som ferieform. At være tæt på vandet er dog et must på ferien for langt de fleste af os (70%). Og det er måske en af grundene til, at krydstogtet kommer ind på fjerdepladsen over danskernes foretrukne rejseformer (23%) – og dermed overgår sommerhusferien (20%).

Top 5 over foretrukne ferieformer:

 1. Pakkerejse (42%)
 2. Rundrejse (34%)
 3. Kør-selv-ferie (27%)
 4. Krydstogt (23%)
 5. Sommerhus (20%)

Danskerne har i de seneste år primært holdt ferie i Danmark og Norden. Med lempelsen af restriktionerne er danskerne sultne efter nye oplevelser, og lysten til at planlægge fremtidige rejser er vendt retur. Og vi er naturligvis glade for at krydstogtsferien ligger højt på listen over foretrukne ferievalg.

Kevin Bubolz, Managing Director Europe hos Norwegian Cruise Line.

Flergenerationsrejser trender – tabt tid skal indhentes

YouGov-analysen afslører en stigning i flergenerationsrejsens popularitet på baggrund af pandemien. 22% af danskerne vil allerhelst holde ferie med hele familien på tværs af generationer. Primært for at styrke relationerne (66%), men også for at indhente tabt tid (30%). 43% ønsker at skabe unikke minder med børnebørnene. For 16% af danskerne er det blevet en fast tradition at tage på en flergenerationsferie. 

Vi oplever flere familier, der vælger at rejse på tværs af flere generationer. Krydstogtet er en nem og afslappende måde at opleve verden på – og tilbyder oplevelser og aktiviteter for alle aldre. Vores Freestyle Cruising-koncept betyder, at familierne kan holde ferie uden faste spisetider og dresscode. Vores analyse viser, at danske familier ønsker tid og oplevelser sammen og her kan de få spænding på racerbanen, afslapning i spaen og pool, dyrke sport og nyde gode middage.

Kevin Bubolz, Managing Director Europe hos Norwegian Cruise Line.

Fakta fra Norwegian Cruise Lines rejseundersøgelse

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov for Norwegian Cruise Line. Der er i alt gennemført 1021 såkaldte CAWI-interview med danske mænd og kvinder i alderen 18- 65+ år, i perioden 11. – 15. marts.

TOP 5 over danskernes drømmedestinationer

 • Australien (44%)
 • Caribien (32%)
 • Hawaii (32%)
 • New Zealand (31%)
 • Frankrig (29%)

TOP 5 over foretrukken rejseform

Hvis danskerne frit kunne vælge rejseform, ville de vælge:

 • Charterferie / pakkerejse (42%)
 • Rundtur til flere lande/destinationer (34%)
 • Kør-selv-ferie (27%)
 • Krydstogt (23%)
 • Sommerhusferie (20%)

Romantikken trænger til lidt ekstra opmærksomhed

 • 56% føler behov for nye oplevelser med deres partner efter en lang periode med flere timer hjemme som følge af covid-19 pandemien.
 • 45% mener, at en ferie sammen med deres partner nu her efter Corona pandemien ville kunne sparke gang romantikken igen.
 • 43% siger at der nu, mere end før, er brug for at jeg og min partner forkæler os selv med noget ekstraordinært.

Danskernes rejselyst er større end før pandemien

 • 51% mener, at covid-19 pandemien i nogen, høj eller meget høj grad har givet dem øget rejselyst, sammenlignet med før covid-19 pandemien.
 • 70% synes i nogen, i høj eller meget høj grad, at havudsigt og at være ved og bo tæt på vandet er vigtigt.
 • 18% synes i mindre grad, det er vigtigt, og for 6% af danskerne har det ingen betydning at være tæt på havet på ferien.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *