Aarhus Airport får ny direktør

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Direktørskiftet i Aarhus Airport kommer på det rette tidspunkt, vurderer bestyrelsen. Nicolai Krøyer bliver ny direktør. Han skal føre Aarhus Airport ind i næste etape af vækstrejsen. Den nuværende direktør, Peer H. Kristensen, sætter kursen mod Destination Vesterhavet.

Aarhus Airport vedtog i maj 2019 en ambitiøs strategi. Den skal løfte passagertallet i den østjyske lufthavn til 1,5 millioner og sikre Danmarks næststørste by en effektiv og international lufthavn.  Samtidig gav den ny medejer Staus A/S, sammen med Aarhus Kommune, Syddjurs Kommune og Norddjurs Kommune, lufthavnen en kapitalindsprøjtning på 130 millioner. Peer H. Kristensen blev hentet ind til at kickstarte den radikale turnaround. Lufthavnen mønstrede hurtigt en imponerende udvikling. Lufthavnen er længere end forventet med en gennemgribende ud- og ombygning for over 100 millioner kroner. Lufthavnen får blandt andet en ny topeffektiv sikkerhedskontrol, syv gates, toetagers transitlounge og et nordiskinspireret lufthavnshotel. Lufthavnen har opnået en markant opmærksomhed blandt internationale flyselskaber og charterselskaber, og allerede i 2019 rundede passagertallet mere end 500.000. 

Aarhus Airport står nu over for en ny vækstfase. Peer H. Kristensen overlader rorpinden til Nicolai Krøyer, som i dag er kommerciel chef i Aarhus Havn. Og det er ifølge Jens Stausholm, som er næstformand i bestyrelsen, et godt tidspunkt for et gearskifte, der hele tiden har ligget i planen.

Peer H. Kristensen har på blændende vis styret lufthavnen ind på vækstkursen. Han er en skarp forretningsstrateg, som har identificeret lufthavnens udviklingspotentiale, knyttet strategiske partnerskaber og skabt massive resultater på kort tid. Peer efterlader en lufthavn med et stærkt fundament på vej op i den internationale liga, og jeg har dyb respekt for den dedikation og indsats, han har lagt i Aarhus Airport.

Jens Stausholm, privat investor i Aarhus Airport og ejer af JS/World Media og Staus A/S.

Fokus på kommerciel vækst

Omdrejningspunktet i den kommende tid er kommerciel vækst, og her er den nye direktør håndplukket til opgaven.

Nicolai Krøyer kommer med en rendyrket kommerciel profil med klart fokus på det internationale marked. Han har været drivkraften i krydstogtsindsatsen og sat Aarhus på verdenskortet i tæt samarbejde med byens turismefødekæde, og jeg er overbevidst om, at han kan tage Aarhus Airport til nye højder. Samtidig har han dybe netværksrødder i det østjyske erhvervsliv og kender de politiske spilleregler. 

Jens Stausholm

Den nye administrerende direktør har gennem de sidste 10 år været med til at udvikle Aarhus Havn. Den er nu Danmarks største erhvervshavn og næststørste krydstogthavn. Nu skifter han vand ud med luft.

Jeg er imponeret over den udvikling, der er sket i Aarhus Airport. Lufthavnen har tiltrukket nye ruter og flyselskaber samtidig med, at en elegant lufthavn med målrettet afsæt i effektivitet og unikke gæsteoplevelser er ved at tage form. Der arbejdes benhårdt på at øge rejsemulighederne for både erhvervs- og ferierejsende, og der er fortsat solide udviklingsmuligheder. Aarhus Airport har et større optageområde end nogen anden lufthavn i Jylland, og jeg glæder mig meget til at være med til at indfri potentialet.

Nicolai Krøyer

Nicolai Krøyer tiltræder som administrerende direktør i Aarhus Airport den 1. marts. Peer H. Kristensen fratræder med udgangen af marts, men medvirker til at føre strategien videre som medlem af lufthavnens bestyrelse.

Forsidefoto: 50-årige Nicolai Krøyer, overtager direktørstolen i Aarhus Airport den 1. marts efter Peer H. Kristensen.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *