Air Canada’s stopover program giver dig mulighed for op til 7 dage i Toronto

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Air Canada oprettede i slutningen af 2015 et stopover program for alle, der rejser igennem Toronto. Læs med her hvordan det er en fordel for dig.

Typisk er det således at flybilletten bliver dyrere, hvis du vil have mere end 24 timer i en by, som du skal skifte fly i. Dette er reglerne omkring stopover. Den grundlæggende regel, som stort set alle flyselskaber bruger, er at du kan få op til 24 timer fra du lander til du skal lette igen. Denne ekstrapris, eller gebyr, har Air Canada fjernet fra en del af deres billetter, når du rejser igennem Toronto. Air Canada har kørt det som en test siden slutningen af 2015, og lige nu gælder denne mulighed indtil slutningen af 2016.

Kig ud over Toronto, hvor der er flere muligheder for at bruge et par dage som turist.
Kig ud over Toronto, hvor der er flere muligheder for at bruge et par dage som turist. (foto: Air Canada)

Det er en ganske god mulighed for at opleve Toronto, uden at skulle betale ekstra for det. Du har mulighed for at holde et stopover i Toronto på op til 7 dage, inden du rejser videre til din slutdestination i Nordamerika (eller Asien).

Der er flere fordele ved at rejse via Toronto til USA. En af dem er at du betragtes som værende “i USA” og derfor kommer du ikke igennem den ofte lange immigrations og toldkontrol. Dette klarer du ved ankomsten til Toronto. Skal du direkte videre, så bruger du ventetiden i Toronto til at lave immigrations og toldkontrol. Dette er en effektiv brug af ventetid. En anden er at Toronto er også en god lufthavn at skifte fly i, da der er ruter til stort set alle de største byer i Nordamerika. Så i stedet for at flyve via London, Frankfurt, Amsterdam eller Paris, så skulle du overveje at flyve med Air Canada via Toronto næste gang.

Økonomikabinen ombord på Air Canada's Boeing 787 Dreamliner.
Økonomikabinen ombord på Air Canada’s Boeing 787 Dreamliner. (foto: Air Canada)

Fra København bruger Air Canada primært en af deres nye Boeing 787 Dreamliners. Dette er endnu et godt argument for at flyve med dem, da denne flytype giver bedre komfort (på alle 3 klasser: Økonomi, Premium Økonomi og Business Class).

Hvad skal du så lave i Toronto?

Air Canada har lavet et samarbejde med turistorganisationen i Toronto. Det har givet dem et dedikeret område på turistorganisationens hjemmeside, hvor der skrives om hvad et stop-over kan bruges til.

InsideFlyer DK - Air Canada - Stop Over muligt i Toronto - Motto
Air Canada og Toronto’s turistorganisation kalder muligheden for “The Stopover – Toronto Style”.

Det hele starter med at du på 25 minutter kommer med lufthavnstoget UP Express ind til centrum. Dette kører hvert 15. minut. Det er den mest effektive måde at komme til og fra lufthavnen og du kan benytte togets Wifi gratis undervejs. Så kan du lige nå at få dit boarding kort inden du ankommer til lufthavnen.

Forslag til muligheder for at bruge tiden i Toronto fra 24 til 36 timer.
Forslag til muligheder for at bruge tiden i Toronto fra 24 til 36 timer (kilde: SeeTorontoNow.com)

Turistorganisationen i Toronto har hjemmesiden SeeTorontoNow.com og der har de samlet 5 forslag til, hvad du skal bruge dit stopover til.

For at kunne udnytte dette gratis stopover skal billetten overholde følgende krav:

  • Billetten skal bookes via Air Canada’s multi-city tool
  • Billetten skal være af enten en flexible økonomi (Flex, Latitude, Premium Economy) eller Business Class
  • Billetten skal være booket inden den 31. december 2016

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *