Air India besøgte Danmark for første gang lørdag aften med en af deres Boeing 787-8 Dreamliners

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vejret var flot denne lørdag i september, hvor Air India for første gang landede i Københavns Lufthavn. Air India kom med en af deres Boeing 787-8 Dreamliners og den blev modtaget med den traditionsrige vandsalut på landingsbanen og Gate C39 var pyntet op til åbningsceremonien.

InsideFlyer var blevet inviteret med til denne ruteåbning og vi fik også muligheden for at sige velkommen til Air India flyet på startbanen. Første ved selve landingen og dernæst ved vandsalut. Følg med i denne artikel om hvordan denne lørdag aften forløb.

Check ind området i terminal 2 var også pyntet op til lejligheden. Der var allerede der en god stemning og antallet af indiske familier var også noget højere denne aften end normalt. Et tydeligt bevis på at Danmark og Indien nu igener bundet tættere sammen af en direkte forbindelse. Det er efterhånden lang tid siden at SAS stoppede deres direkte flyvning til Indien.

Første landing og vandsalut

Vi var en mindre gruppe, som var inviteret med ud til selve landingsbanen for at se den flotte Boeing 787-8 Dreamliner lande. Flyet er ikonisk med dens vinger, hvor tippen flekser ganske højt op. Det ser ganske enkelt fremragende ud.

Vi kunne af sikkerhedsmæssige årsager ikke komme helt tæt på, men vi fik en fin mulighed ved at stå på en af taxivejene lige ved siden af landingsbanen.

Boeing 787 Dreamlineren fra Air India laver “Touchdown” i Københavns Lufthavn første gang.

Efter en fin landing skulle flyet igennem den traditionsrige vandsalut på sin vej mod gaten.

De to store motorer laver “reverse trust” for at bremse flyvet efter landingen.

 

Air India får den traditionelle velkomst med vandsalut.

Besætningen på denne første flyvning til København var en ren kvindelig besætning. Dette er noget Air India ofte bruger til deres ruteåbninger. Dette er et ganske positivt at se sådanne tiltag.

Åbningsceremoni i gaten

Da flyet var ankommet til Gate C39 ifølge tidstabellen, så begyndte første del af åbningsceremonien.

Flyvet parkeret ved Gate 39, som normalt bruges af Emirates store Airbus A380.

Gateområdet var pynte op med blandet balloner i indiske farver, samt at der var gjort klar med lidt indiske specialiteter og tilhørende drikkevarer. For eksempel godt krydret samosa og en mango lassi var det muligt at smage.

Der blev serveret indiske specialiteter i gateområdet.

Der var også en flot kage lavet til denne aften.

En flot kage med Air India logo var der også.

Både Indien og Danmark var flot repræsenteret, og erhvervslivet er klar til at tage ruten i brug og var alle repræsenteret i gateområdet.

Tiden var kommet til åbningstalerne og der var en lang række talere på listen.

Københavns Lufthavns direktør, Thomas Woldbye lagde ud med følgende:

Velkommen. Det er en historisk dag for Danmark, at vi i dag får genåbnet en direkte forbindelse til Indien og får bundet vores to lande tættere sammen.

Til stede ved ruteåbningen lørdag aften var blandt andre Air Indias nye Chairman & Managing Director Rajiv Bansal og selskabets kommercielle direktør Pankaj Srivastava, Indiens Ambassadør Agréé i Danmark Mr. Ajit Gupte samt Danmarks Ambassadør i Indien Peter Taksøe-Jensen, der alle har været varme fortalere for ruten mellem New Delhi og København.

Air Indias kommercielle direktør, Mr. Pankaj Srivastava Commercial Director, er glad for at kunne udvide selskabets netværk med et af verdens lykkeligste lande og udtrykte stor glæde og tilfredshed ved åbningen af den nye direkte rute mellem New Delhi og København lørdag aften.

Pankaj Srivastava fortalte at:

Hvis der er ét luftfartsselskab, der er “lykkeligt” for at udvide sit netværk til verdens højst rangerende land på “lykkeindekset”, så er det Air India.

Den direkte rute med et af Air Indias nye Boeing 787-8 Dreamliner-fly er resultatet af adskillige års forhandlinger og tæt samarbejde mellem Københavns Lufthavn og Air India – og ikke mindst myndigheder i både Danmark og Indien.

Mikkel Aarø-Hansen, som er administrerende direktør i Wonderful Copenhagen sagde at:

Den nye rute til Indien er et historisk gennembrud. Antallet af udrejsende indere er fordoblet på verdensplan i løbet af få år. Nu har vi fået hul igennem til et kæmpe marked, som ikke bare hovedstaden, men hele Danmark og Sydsverige kan få glæde af.

Det er ruteudviklingsprogrammet Greater Copenhagen Connected, som har været en væsentlig bidragsyder til etableringen af den nye rute.

I Indien har Den Danske Ambassade arbejdet tæt sammen med lufthavnen om at få ruten til at lykkes.

Peter Taksøe-Jensen, Danmarks Ambassadør i Indien siger at:

Danmark og Indien er i dag rykket tættere på hinanden til stor fordel for både vækst, samhandel og især kontakten mellem den danske og den indiske befolkning. Indien er nu ligeså tæt på Danmark som østkysten i USA, og det vil helt sikkert medføre at mange flere danskere nu vil drage øst på for at opdage den fantastiske indiske kultur.

For at vise forbindelsen mellem Danmark og Indien blev der også fremført den indiske Bhangra-dans. Selve dansen blev udført af en danser fra Danmark. Se video af dansen her:

Den nye rute får kongeligt besøg og bliver brugt af virksomhederne

Inden for kort tid får den nye rute et kongeligt islæt. Hendes Kongelig Højhed Prinsesse Benedikte er passager på Air Indias afgang fra København, når Prinsessen rejser til Indien for at deltage i årets store verdenskongres for pigespejdere.

Danske virksomheder står også klar til at benytte den nye rute. Til november flyver den første store danske erhvervsdelegation med fødevareministeren i spidsen til New Delhi til World Food India konferencen. Og flere forventes at følge efter.

Allerede på denne første afgang talte InsideFlyer med flere personer, som skulle afsted på forretningsrejse og de glædede sig over den direkte forbindelse til Delhi. Flere fortalte at det var rart ikke at skulle via en af de stor lufthavne i Europa for at komme til Indien.

Air India oplyste via Twitter at den første afgang fra Delhi og til København havde en belægning på over 80%. Dette er ganske godt for en ny rute. Også på den første tur fra København denne lørdag aften var der en fin belægning.

Både Thomas Wohlbye og Pankaj Srivastava indikerede at daglige afgange bestemt var i tankerne. Derfor er der også stor fokus på at at få udviklet ruten og skabe behovet for de daglige afgange mod de 3 ugentlige, som der startes med.

Så var det tiden til at åbne ruten og det røde bånd skulle klippes og kagen skæres for:

Den officielle åbning af ruten sker ved at det røde bånd klippes.

 

Den flotte kage, som også smagte fremragende skulle også skæres for.

Nye feriedestinationer til rejselystne danskere

Med den nye direkte rute kan danske rejsene også se frem til bedre og hurtigere forbindelser til indiske feriedestinationer som Goa og Kerala. Dertil New Delhi som en spændende storbydestination.

Ruten giver derudover også bedre forbindelser til Australien og andre destinationer i Asien. InsideFlyer har kigget lidt på priserne og der kan være en rejse deal i at tage en ferie med stop i Indien inden rejsen forsættes til for eksempel Australien.

Fakta om Air India

  • Air India ankommer til København klokken 18:45 og har dermed kun 2 timer inden afgangen igen til Delhi
  • Air India vil flyve fra København til Delhi tirsdag, torsdag og lørdag klokken kl. 20:45.
  • Air India er som SAS medlem af Star Alliance. Det betyder, at SAS i samarbejde med Air India kan flyve passagerer fra hele Skandinavien via København til Indien.
  • Danske rejsende får også mulighed for at flyve via Air Indias hub i New Delhi og videre til f.eks. Australien og andre rejsemål i Asien.
  • Indien er verdens næstmest folkerige land med knap 1,3 mia. indbyggere.
  • Delhi i det nordøstlige Indien er landets hovedstad og næststørste by efter Mumbai. Ved folketællingen i 2011 blev der registreret 16,7 mio. indbyggere i Delhi. Der formodes i dag at bo flere end 20 millioner.
  • Air India flyver i dag til 8 destinationer i Europa fra New Delhi.

Du kan se flere billeder på vores forum fra det festlige ruteåbning – samme sted kan du deltage i debatten om hvad det nu betyder at Air India endeligt er startet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *