Anmeldelse: Aegean Airlines fra Amsterdam til Berlin

Aegean Airlines

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Jeg fløj med Aegean Airlines fra Amsterdam til Berlin med en layover i Athen på omkring 12 timer. Flyvningerne blev udført med en Airbus A320-200. Her finder du anmeldelser fra både turen fra Amsterdam til Athen og Athen til Berlin.

Aegean Airlines er det græske luftfartselskab som primært flyver fra deres hjembase i Athen til adskillige destinationer i Europa, herunder en direkte rute til Købenavn siden 2014. Selskabet har været medlem af Star Alliance siden 2010.

Aegean AirlinesBestilling

En returbillet fra Amsterdam til Athen med Aegean Airlines koster mellem €125 og €150. Ikke særlig billig, men nu kommer det: hvis du bestiller en enkel rejse fra Amsterdam til Brussels (via Athen) koster det det halve. Man skal selvfølgeligt betale for at komme hjem fra Brussels.

Her er beviset:

Aegean Airlines AMS-BRU

Jeg havde tænkt mig at lave en lille rundtur i Europa og bestilte en enkel rejse fra Amsterdam til Berlin via Athen. Det kostede €52,-. Det eneste jeg skulle gøre var at finde en måde at komme hjem fra Berlin. Jeg valgte at tage toget eftersom det var den billigste mulighed. Det kostede €29, – (første klasse med adgang til DB lounge på Hauptbahnhof). Alt i alt et fint eventyr på under 24 timer. Jeg kunne oveni købet bruge min Star Alliance Gold status hos Turkish Airlines til at få adgang til loungen, fast track security og priority boarding.

Her er alle Star Alliance Gold fordele:

Star Alliance Gold

Schiphol Amsterdam Airport

Dagen inden afrejse checkede jeg ind online på Aegean Airlines’ hjemmeside. Desværre var nødudgangene allerede optaget. Heldigvis var flyet ikke udsolgt og jeg kunne selektere to sæder på række 4 lige bagved business class.

Tip: hvis du rejser alene, prøv at vælge et ledigt midtersæde hvor ét af vindue- eller gangsæderne er optaget. Så er chancen størst at du ikke kommer til at sidde ved siden af et par der rejser sammen. Rejser du netop to sammen, prøv så at vælge vinduesædet og gangsædet, så kan du være heldigt at have alle 3 sæder. Det virkede i hvert fald for os! Et fint trick som jeg altid bruger ved check ind og som ofte virker.

Eftersom vi ankom i god tid til Schiphol lufthavnen, besluttede vi os for at få en lille drinks og lidt at spise i loungen. Aegean Airlines bruger Aspire Lounge 26 i Schengen området. Ikke den mest fantastiske lounge. Det er ofte ret travlt og udvalg af mad er begrænset.

Aspire Lounge 26 Amsterdam AMS
Et lille glas inden afgang

Boarding

Boarding startede omkring 45 minutter inden afgang. Da vi ankom til gaten var boarding allerede i gang.

Aegean Airlines

På under et minut stod vi og ventede på jetbroen. Det tog ikke lang tid eftersom flyet ikke var fyldt. Jeg lagde mærke til at vi stort set var de eneste hollændere ombord.

Aegean Airlines

Mængden af benplads var overraskende stor! Min medrejsende er 2 m høj og havde ingen problem med at finde plads til hans ben.

Aegean Airlines

God plads i en flot designet stol som man sad godt i.

Aegean Airlines

Efter alle passagerer var kommet ombord kom kabinepersonalet rundt med bolsjer.

Aegean Airlines

Aegean Airlines
De første tre rækker er business class

Denne Airbus A320-200 havde skærme i loftet som viste ruten vi tog. 1356 mil. Det er 2183 kilometer.

Aegean Airlines

Flyet skulle tage afsted kl. 17:00 men tiden gik… Piloten henvendte sig fra cockpittet og fortælte at flyet skulle de-ices først.

Aegean Airlines
Allerede en halv time er gået mens vi venter på de-icing

Først kom turen til Vueling flyet ved siden af os før det blev vores tur.

Aegean Airlines de-icing

Desværre gav dette en forsinkelse på omkring 45 minutter og oveni købet skulle vi køre hele vejen til den såkaldte Polderbaan, som er startbanen der ligger længst væk fra terminalområdet.

Amsterdam Schiphol

Amsterdam til Athen

  • Selskab: Aegean Airlines
  • Flytype: Airbus A320-200
  • Længde: 3 timer 10 minutter
  • Rutenummer: A3619
  • Sæde: 4C (economy)

Efter vi kom i luften startede kabinepersonalet med at dele drikkevarer rundt. Øl og vin er inkluderet i prisen. Man kunne enda vælge mellem en hollandsk eller græsk øl.

Aegean Airlines

Jeg havde hørt at Aegean Airlines serverer en måltid på deres europæiske ruter. Endnu en grund til at jeg ville flyve med dette selskab. Hvilket selskab gør det nu om dagen indenfor Europa? Aegean Airlines altså. Og det vi fik var meget fint. Man skal ikke forvente den store kulinariske oplevelse, men på den anden side må man ikke se en given hest i munden. Eftersom det var omkring spisetid kunne jeg godt bruge noget at spise. Brødet var enda varm og knasende.

This slideshow requires JavaScript.

På skærmene blev der afspillet nogle videoer om de destinationer som Aegean Airlines beflyver. Efter omkring en time kunne vi igen følge ruten. Det kan jeg altid godt lide. Det var ikke bare et kort, men også information om højde, hastighed og et animeret kig i cockpittet.

Aegean Airlines

Resterne af måltiderne blev hentet og kort efter blev der serveret kaffe og te. Hvis man spurgte, kunne man også få en øl mere eller noget andet. Flyvningen forløb roligt og med en lille forsinkelse på omkring en halv time, landede vi i Athen.

Aegean Airlines

Athen til Berlin

Også til denne flyvning havde jeg checket ind online. Denne gang med Aegean Airlines’ app. Og denne gang var vi heldige. Der var ledige sæder ved nødudgangen. Dem kunne vi vælge uden at betale mere. Enda uden at have elite status i Star Alliance. Det var i øvrigt ikke lykkedes for mig at vælge dette sæde inden check ind åbnede. Det virker som om det i det hele taget ikke er muligt hos Aegean Airlines.

Aegean Airlines

  • Selskab: Aegean Airlines
  • Flytype: Airbus A320-200
  • Længde: 1 time 55 minutter
  • Rutenummer: A3852
  • Sæde: 11C (economy)

Et par timer senere… tid til at komme i luften igen! Del 2 af denne enkel rejse. Men først morgenmad i Lufthansa loungen. Loungen er blevet fornyet for ikke så længe siden og så meget fint ud.

This slideshow requires JavaScript.

Efter morgenmaden gik vi over til gaten. Også til denne flyvning var det roligt.

Aegean Airlines

Det tog ikke længere før vi skulle boarde.

Aegean Airlines
Drengen bliver ønsket hjerteligt velkommen

Et hurtigt billede ud af vinduet for enden af gaten.

Aegean Airlines

Som nævnt er afstanden mellem sæderne rigtig god, men række 11 og 12 har enorme mængder af plads. Man skal dog huske at sæderne i række 11 ikke kan lægges tilbage eftersom rækken bagved er en nødudgang. Fordelen er at det også gælder for række 10.  Så kan du være helt sikker på at ryglænet foran ikke presses op i din næse.

This slideshow requires JavaScript.

Også på denne flyvning blev der serveret en måltid. Denne gang morgenmad da det var en morgenflyvning. Ikke det helt vilde men bedre end ingenting. Det smagte i øvrigt meget fint.

This slideshow requires JavaScript.

Aegean Airlines
Best Regional Airlines Europe 2016? Jeg forstår godt hvorfor.
Aegean Airlines
Også på denne flyvning kunne man følge med

Og så ankom vi til Berlin Tegel Airport.

Aegean Airlines

Konklusion

Navnet Aegean Airlines siger nok ikke alle noget. Men du kan roligt vælge dette flyselskab uden at være bange for at komme til at fortryde det. Det er gode fly og man sidder godt på sæderne. Nok benplads og stolen kan lægges fint tilbage. Du får enda en måltid ombord og du kan følge turen på skærmen. Også prismæssigt, hvis du finder den rigtig rute, kan det godt betale sig.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Jan fra vores søsterside Insideflyer.nl

Overblik

Pros

Gode sæder
Full service

Cons

Kabinepersonale ikke særlig venligt

Rejseklasse

Sæde

Forplejning

Kabinepersonale

Værdi

Generel Vurdering

Konklusion

Overraskende godt flyeselskab med full service indenfor Europa. Alt i alt god værdi for pengene.

3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *