Anmeldelse: Rival Hotel i Stockholm

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Min bedre halvdel og jeg besluttede os for, at fejre vores bryllupsdag i starten af september ved at udnytte den direkte SAS-rute fra Tirstrup til Stockholm Arlanda. Udrejse fredag kl. 17.35 og retur fra Arlanda søndag kl. 20.15. Dette gav os to hele dage i hyggelige Stockholm.

Hotel Rival blev valgt på baggrund af diverse online anmeldelser og en attraktiv pris, men i høj grad også på grund af hotellets historie: En gammel biograf, omsat til boutique hotel af Benny fra ABBA.

Beliggenhed

Hotel Rival ligger i det hyggelige Södermalm kvarter, lige ud til Mariastorget, som mere har karakter af en lille park. Lokale mødes her for at gå tur, eller lade deres børn lege på en lille legeplads.

Et kig ned af gaden hotellet ligger på.
Et kig ned af gaden hotellet ligger på.

I området findes også et hav af gode restauranter, kaffebarer og butikker.

Södermalm har i det hele taget et lokalt præg og føles mindre hektisk end Gamla Stan.

Der findes en T-bane station tæt på hotellet, men det er langt lettere og hurtigere, at tage en taxa fra/til lufthavnen (bestil evt. hjemmefra).

Check-in

Vores SAS-fly var en god time forsinket fra Tirstrup, så jeg havde skrevet og adviseret hotellet, da vi havde reserveret bord i deres Bistro samme aften. Jeg fik svar på min mail indenfor 15 min. (mens vi stadig sad i Tirstrup), med et “I er også velkomne en time forsinket”. God stil!

Ved ankomst til hotellet blev vi budt velkommen i receptionen af to unge mænd. Begge virkelig behagelige og rolige i deres fremtoning. Ved reservation havde jeg tilføjet en lille note om, at vi var på tur for at fejre vores bryllupsdag.  Det gik ikke upåagtet hen – vi blev opgraderet fra et Superior til et Deluxe værelse med balkon. Det betød flere kvadratmeter samt, at udsigten i stedet for baggård var ud over Mariastorget.

Værelset

Vores Deluxe værelse lå på 2. etage, lige over Bistroen og med egen balkon med udsigt over Mariastorget.

Et kig fra værelset ud på altanen. Det kan betale sig at betale lidt ekstra for et Deluxe-værelse.
Et kig fra værelset ud på altanen. Det kan betale sig at betale lidt ekstra for et Deluxe værelse.

 

Der er en fin altan og der er plads til at sidde to personer og nyde udsigten.
Der er en fin altan og der er plads til at sidde to personer og nyde udsigten.

Jeg vil helt klart anbefale at betale lidt mere, og få et Deluxe værelse (med balkon afhængig af årstiden). Man får mere plads, mere lys og mere stemning da disse værelser vender ud mod Mariastorget. Dog er man ikke i tvivl om, at bistroen ligger på 1. sal, så sover man let bør man overveje at bede om et værelse på en højere etage, eller eventuelt booke Standard eller Superior værelser som vender mod baggården.

Deluxe værelserne er på ca. 32 kvm., så selv med to lænestole og et lille arbejdsbord, føltes værelset rummeligt. King Size sengen var virkelig komfortabel og man kan selvfølgelig vælge mellem en række forskellige puder, for at sikre den mest optimale søvn.

Værelset er også udstyret med aircondition, fladskærms-TV, Blueray-afspiller samt et udvalg af CD´er og DVD´er. Derudover er værelset rigeligt udstyret med stik, blandt andet to USB-udtag på hver side af sengegærdet.

På badeværelset findes både en meget rummelig brusekabine og badekar. Fra badeværelset kan man kigge ind i værelset gennem en stor rude. Privatliv opnås dog let ved at rulle en persienne ned.

Da det nu er Benny fra ABBA der ejer hotellet, hænger der på alle værelser et ABBA-relateret fotografi.

Værelsesdesignet er meget skandinavisk, nogen vil måske kalde det lidt kitsch. Personligt synes jeg godt om stilen: Hyggeligt og funktionelt og helt klart mere personlighed og kant end hvad man oplever på mange kædehoteller.

Restaurant/Bar

Hotellet råder både over Bistro restauranten, en bar (spredt ud på flere plan) og Café Rival.

Efter vores lettere forsinkede ankomst fredag aften, satte vi os til rette i Bistroens bløde røde sofaer.

Vi var sultne og sprang på Todays Special, en virkelig mør og velsmagende bøf med hjemmelavede fritter. Det hele blev skyllet ned med en californisk Shiraz.

Lørdag morgen var det så tid til at vurdere om Rivals morgenmadsbuffet kunne holde fredag aftens niveau. Det var heldigvis tilfældet! Vi startede dagen med en af de bedste morgenmadsbuffeter jeg er stødt på i Europa i mange år! Fantastisk brød, hvoraf meget er bagt på surdej, friskpresset juice, frugt, bacon, pølser og meget andet. Og ud over de faste bestanddele i buffeten, er det muligt gratis at bestille f.eks. pandekager, vafler, cappuccino, latte osv.

På hverdage serveres morgenmaden fra 06.30 – 10.30 og i weekenden fra 07.00 – 11.30, så man behøver absolut ikke stresse over at komme ud af sengen!

Faciliteter

På 4.sal findes en lille snack bar med gratis kaffe, the og cookies. Her findes også en PC til fri afbenyttelse.

Den gamle biografsal er omdannet til koncertsal med plads til 700 gæster, hvilket også er medvirkende til den megen liv på hotellet. Mange vælger at nyde en drink, mad eller begge dele på hotellet, inden en forestilling.

God og gratis WIFI på hele hotellet, om end forbindelsen til tider var noget ustabil.

Serviceniveau

Generelt oplevede vi et højt serviceniveau, uden at det virkede krukket. Der herskede en afslappet og international stemning på hotellet. Dog var der et par af tjenerne som virkede noget livstrætte. Særligt var der en ung mand, som vi havde med at gøre ved flere lejligheder. Det var næsten som om han prioriterede at virker ligeglad. Lidt synd, men et klassisk eksempel på, at få kan ødelægge det for mange. De få udfald ændre dog ikke ved et meget positivt helhedsindtryk.

 

Designet på hotellet er gennemført klassisk med moderne elementer.
Designet på hotellet er gennemført klassisk med moderne elementer.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ Servicen var i top
+ Flot design og atmosfære på hotellet
+ Rigtig god morgenmad
+ God placering i det centrale Stockholm

Cons

- Tjenerstaben var ikke på samme høje serviceniveau som resten af staben
- WiFi virkede til tider ustabil, som dog var gratis

SERVICE

BELLIGENHED

VÆRELSER

FACILITETER

VALUE 4 MONEY

Generel Vurdering

Konklusion

Jeg vil helt klart bo på dette hotel næste gang jeg er i Stockholm.

Det er et hyggeligt sted med masser af liv og charme, som man ikke finder på de store kædehoteller. Beliggenheden er god, med mange spisesteder mm. lige om hjørnet og samtidig kan man gå til f.eks. Gamla Stan på ca. 10 minutter.

3.9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *