Anmeldelse: Rom-København med Singapore Airlines på Premium Economy

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vi har testet Premium Economy produktet på Singapore Airlines nye rute mellem Rom og København ombord på en af deres Airbus A350. Det var en ganske behagelig tur – og kan varmt anbefales.

Singapore Airlines inviterede InsideFlyer med på denne første tur på den nyåbnede rute mellem København og Rom. I denne artikel giver skribenten sin egen anmeldelse og indtryk af hvad der tilbydes.

Singapore Airlines letter tidlig lørdag morgen fra Rom med kurs mod København. Jeg var i lufthavnen ved halvsyv tiden – 2 timer før afgang. Jeg fik hurtigt mit boarding pass til flyet – og blev også tjekket ind på min anden billet til Aarhus (som jeg har på et SAS klippekort). Og kufferten blev naturligvis sendt hele vejen til Aarhus.

Rejse Deal: Vil du prøve turen i Business Class og Premium Economy for kun. 2.891,- skal du kigge her

Der var god plads ved check-in. Men det skyldes nok også, at flyet kun havde omkring 50 passagerer. En af Singapore Airlines karakteristiske roll-up bannere stod også klar ved gaten.

Gaten var flot pyntet op i anledningen af denne første afgang til København.

Gaten var flot pyntet op og lufthavnen ønskede Singapore Airlines velkomme tilbage.
Der var lidt at drikke og spise til alle passagerne i gaten.

Ved gaten skulle vi alle tjekkes for, om vi har feber. Derfor er der sat et termometer op, der måler kropstemperaturen

God plads på Premium Economy

Umiddelbart lyder det underligt, at Singapore Airlines flyver på en rute mellem 2 europæiske hovedstæder. Men forklaringen er meget simpel: Flyet fra Singapore til København fortsætter nemlig til Rom. Og returnerer fra Rom via København til Singapore. Når det samme fly reelt har 2 destinationer i Europa, skulle det give selskabet mulighed for at fylde flyet til Singapore.

Singapore Airlines besætningen var klar til at give deres vanelige gode service på turen til København.

Derfor er det også et wide-body langdistancefly med god plads, selskabet har sat ind på ruten, nemlig et Airbus A350-900.

Premium Economy sidder 2-4-2 og der er 3 rækker i alt.

På premium economy har en række 3 gange 2 sæder. Det betyder med andre ord, at passagererne har 50% mere plads end dem, der har valgt at flyve på ren economy. Der er nemlig 3 gange 3 sæder på hver række.

Der er god plads i Premium Economy og det er meget komfortabelt og unikt på en europæisk flyvning.
Du kan læne sædet godt tilbage og der er fodstøtte på alle sæderne.

Underholdning

Langdistanceflyets underholdningssystem kan naturligvis også bruge på flyturen mellem Rom og København.

Mad- og drikkevarer

Vi startede med et glas champagne, hvorefter vi kunne vælge mellem en croissant med skinke-ost eller en bolle med æg og mayonnaise. Dertil fik jeg serveret kaffe, danskvand og juice.

Jeg var meget glad for croissanten, mens æggemaden havde fået for meget mayonnaise efter min smag. Jeg kunne også godt have ønsket mig lidt frugt eller yoghurt fra morgenstunden. Så ville også maden være på højde med, hvad andre selskaber serverer på europæiske ruter.

Hvad koster det?

Jeg undersøgte prisen på en billet med udrejse fra København til Rom fredag d. 3. september. Hjemrejsen er en uge senere, d.v.s. lørdag d. 11. september. Alle priserne er søgt 21. juli, d.v.s. godt 6 uger før udrejsen.

På Singapore Airlines hjemmeside kan man få en standard billet på Premium Economy til 3.941 kr.

Jeg ville gerne sammenligne prisen med et andet selskab. Jeg ved godt, at det kan være svært at sammenligne priserne, da produkterne sjældent er ens. Et sammenligneligt produkt kunne være en billet på SAS Plus. Her koster den aller billigste billet 3.749 kroner. En billet på SAS Plus Smart kan også fortrydes mod at betale et gebyr, hvis man vil have pengene tilbage. Og der er indtjekket bagage, mad og drikkevarer både hos SAS og Singapore Airlines.

Vi har hver især vore individuelle præferencer. Men når man er villig til at betale for en billet på Premium Economy, så vil man sikkert gerne også betale 200 kroner mere på en returbillet for de behagelige sæder hos Singaporre Airlines.

Måske ville man gå hele vejen og betale 4.291 kroner for en returbillet på Business hos Singapore Airlines?

Fakta:

Flyet fra Singapore Airlines letter fra København søndag, tirsdag og fredag. Det returnerer fra Rom mandag, onsdag og lørdag.

Singapore Airlines er med i Star Alliance – og dermed kan du optjene EuroBonus point på ruten.

Billetterne kan bl.a. købes her.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ Kompetent og serviceminded personale ved check in
+ Brede sæder med god plads
+ Underholdning som på langdistance
+ Fuld opmærksomhed fra personalet under hele flyvningen
+ Rimelige priser (sammenholdt med andre selskabers billetter)

Cons

- Måltidet skal peppes lidt op
- 3 ugentlige afgange giver begrænset fleksibilitet.

Komfort

Mad og drikke

Service

Value for money

Generel Vurdering

Konklusion

Når man går efter lidt luksus på flyturen mellem Rom og København, så er det oplagt at overveje at købe en billet på premium economy til Singapore Airlines nye rute. Der er fin service både ved check-in og under flyvningen.
Du sidder godt i sæderne på dette wide-body langdistancefly (Airbus A350-900) og kan naturligvis bruge samme underholdningstilbud, som de passagerer, der fortsætter fra København til Singapore. Udvalget af drikkevarer er fint.
De passagerer, der har fået morgenmad i en af lufthavnens lounger inden afgangen, vil sikkert også synes godt om en croissant med skinke og ost. Men ellers er morgenmaden mit eneste reelle kritikpunkt.

4.5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *