Anmeldelse: Wizz Air til Georgien

Wizzair

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Tidligere på året startede Wizz Air et antal nye ruter op fra Europa til Georgien. I denne anmeldelse tager vi dig med ombord på et af deres A320 fly fra Dortmund til Kutaisi.

Kutaisi ligger ved foden af Kaukasus bjergene. Området kan byde på meget, både for citytrippers og naturelskere, med betagende naturlige skønhed, gæstfrie indbyggere og kosmopolitiske byer. Her følger en anmeldelse af en flyvning med Wizz Air til Georgien og vi følger op med en artikel fyldt med rejsetips til Kutaisi.

Turismen i Georgien er stadig i sin vorden, ikke mindst på grund af mangel på low-cost flyrejser. Derfor er det generelt ret dyrt at flyve fra Vest-Europa til Georgien. Det har nu ændret sig med Wizz Air’s indtræden. Du kan få en returbillet helt ned til 25 euro. Wizz Air flyver desværre ikke til Georgien fra Danmark, det tættest på vi kommer er Berlin eller Dortmund. Wizz Air har 3 andre destinationer fra København og hele 7 fra Billund.

Wizz Air
Wizz Air fra Dortmund til Kutaisi.

Check ind

En måned inden afgang fik jeg en email fra Wizz Air at der var åbent for check ind. Jeg fik checket ind med det samme på deres hjemmeside. Det var nemt og hurtigt. Du kan ved check ind reservere et sæde mod betaling (fra 4 euro), men det valgte jeg ikke at gøre. Vi fik derfor automatisk tildelt sæderne 15E og 15F. Heldigvis forsøger Wizz Air at sørge for at passagerer på samme booking kan sidde ved siden af hinanden.

Dortmund Airport

Lufthavnen i Dortmund ligger i det tyske Ruhr-område. Lufthavnen er ikke ret stor og man kan parkere lige ved terminalen. Ulempen er at der ikke er ret mange faciliteter. Der er nærmest ingen madsteder eller siddepladser inden sikkerhedskontrol. Sikkerhedskontrollen var i øvrigt rigtig hurtig og medarbejderne var meget venlige.

Wizz Air fra Dortmund
Inden afgang til Kutaisi.

Boarding

Efter at have ventet i omkring en time startede ombordstigningen. Der var mange passagerer med alt for meget håndbagage, men det var ingen problem: “Please, only one bag next time!”. Fra terminalbygningen gik vi direkte udenfor, hvor vores A320 stod parkeret. Boarding foregik hurtig og effektiv. Ombord blev vi ønsket hjertelig velkommen af to stewards.

Flyvning

Vi kørte afsted mod startbanen præcist til tiden og inden længe var i vi på vej til Kutaisi. Efter omkring en halv time, kom kabinepersonalet forbi med salg af mad og drikkevarer. Jeg synes priserne var rimelige. Jeg betalte 6 euro for en sandwich med ost, en stor kop te og tomatjuice på dåse. En flaske vand eller dåse sodavand koster omkring 2 euro.

Wizz Air
Mad ombord til rimelige priser.

Sædet var rimeligt komfortabelt, men der var ikke megen benplads. Jeg synes normalt ikke det gør noget på en kort tur. Flyvningen til Kutaisi tager dog 4 timer og på et tidspunkt begynder det at være ubehageligt. Set i bakspejlet var det lidt ærgerligt at jeg ikke havde valgt et sæde ved en af nødudgangene. Det er de 10 euro værd.

Wizz Air
Mængden af benplads er meget begrænset.

Konklusion

Jeg synes det var en overraskende behagelig rejse til en meget venlig pris. Sæderne er dog ret trange og det kan mærkes på en flyvning af den længde.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Roij Scholten fra vores søsterside Insideflyer.nl

Overblik

Pros

- Venlig betjening
- Rimelige priser for mad og drikkevarer

Cons

- Meget lidt benplads

Rejseklasse

Sæde

Mad og drikkevarer

Kabinepersonale

Værdi

Generel Vurdering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *