Billund-Las Palmas med rutefly: Billund og airBaltic smiler til hinanden

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Billund Lufthavns vækstrejse fortsætter. I dag åbner airBaltic en vinter-rute til Las Palmas

Humøret var højt før starten til Las Palmas (Foto: BongoPlanes)

Smilene er store i Billund i år. Ikke bare fordi man hurtigere end nogen anden dansk lufthavn har lagt corona-krisen bag sig, men især fordi vækstpotentialet for Vestdanmarks internationale lufthavn langt fra er udtømt. Det seneste eksempel er airBaltics ruteåbning til Gran Canaria. Det lettiske flyselskab er ingen newcomer i Billund. Siden 2008 har selskabet gennemført ruteflyvning mellem Billund og Riga. Men nu tager selskabet springet med en rute, der unægteligt ligger udenfor dets “naturlige” trafikområde.

Første flyvning fandt sted i dag, fredag d. 1. december, da selskabets Airbus A220 med rutenummeret BT1007 satte kurs mod Las Palmas. I vintersæsonen flyves der to gange om ugen, hh. mandag og fredag, og udsigterne til fyldte fly er gode, trods mange ugentlige charterafgange til samme destination. Derved satser man ikke mindst på de mange tusinde danskere, der har valgt at tage langtidsophold på de Kanariske Øer, men som har behov for at rejse frem og tilbage uden at være bundet til charterselskabernes fartplaner.

På mandag følger en mere udførlig beretning fra den festlige ruteåbning til den spanske destination – i passende vejr: Sol og sne!

Forsidebillede: Air Baltics A220 afventer afgangen til Las Palmas (foto: BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *