Billund: Usikkerhed om rejsevejledninger holder flytrafikken skakmat

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Billund Lufthavn mangler stadig 4 ud af 5 passagerer sammenlignet med september sidste år. Men der er igen vækst i luftfragten.

I september 2020 havde Billund Lufthavn kun 19,4 procent passagerer af, hvad der var i september sidste år. Usikkerheden omkring de ugentlige opdaterede rejsevejledninger afholder de ferierejsende fra at booke en flyrejse. Samtidig efterlader rejsevejledningerne de erhvervsrejsende med stor forvirring. Men på cargosiden i Billund Lufthavn må Corona se sig slået, da der i den her måned er vækst i luftfragt.

Passagerstrømmen er langt fra, hvordan den var sidste år. I september i år er der gået 71.625 passagerer igennem terminalen, hvorimod der sidste år gik 369.954 passagerer igennem.

I løbet af sommerferien så situationen ellers ud til at vende mod det bedre. Men ustabile rejsevejledninger sætter en bremse i ferietrafikken. Og usikkerheden om rejsevejledningerne sender virksomhederne ud i forsigtighedsprincipper, der også begrænser erhvervsrejserne. Dette på trods af, at erhvervsrejser er anerkendelsesværdige formål, og derfor gerne må rejse til de ”orange” lande

Danmark er i en situation, hvor vi er nødt til at gøre alt, hvad vi kan for at få gang i erhvervsrejserne igen. 800.000 danske jobs er afhængige eksporten til udlandet. I luftfartens genstartsteam har vi anbefalet regeringen at arbejde på at lave en harmonisering af corona-restriktionerne i EU.

Men et hurtigt og effektivt greb lige nu er at indføre hurtige testsvar til erhvervsrejsende. Det kan ske ved afrejse, eller når de lander i Danmark igen. Resultatet skal komme inden arbejdsdagen næste dag begynder. KLM, Lufthansa, SAS og Air France blandt flere har allerede et stort ruteudbud til erhvervsrejsende. Hurtig testsvar vil med stor sandsynlighed genetablere efterspørgslen på de erhvervsrejser igen.

Jan Hessellund administrerende direktør i Billund Lufthavn

Luftfragten i Billund Lufthavn vækster

Midt i usikkerheden om rejsevejledninger viser Billund Lufthavn igen tænder på den sydlige side af landingsbanen og bider fra sig med vækst. I september 2020 er der fragtet 622 tons mere igennem lagerhallerne, end der gjorde i september 2019. Det er en vækst på 10,0 procent.

Ét af de mange besøg af Antonov 124 til Cargo Center Billund.

Det er importen, der løfter væksten med en fremgang på 22,8 procent. Men eksporten i Billund Lufthavn har også skiftet fortegn med en fremgang på 4,4 procent. Lufthavnen bliver bl.a. brugt som kritisk infrastruktur ved import af værnemidler ind til Danmark.

Det er glædeligt at se tallene i plus igen. Det bekræfter os endnu en gang i, at Billund Lufthavn som Danmarks luftfragtscentrum kan slå markedet. Vores koncept i Cargo Center Billund skaber stor interesse for at benytte Billund Lufthavn som luftbro.

Jan Hessellund administrerende direktør i Billund LufthavnHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *