Boeing finder ny softwarefejl på Boeing 737 Max

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Boeing har identificeret to nye softwareproblemer med deres Boeing 737 Max som pt. er grounded. Disse fejl skal rettes, før B737 Max får lov til, at transportere passagerer igen.

De nye fejl giver tekniske udfordringer for Boeing. Lige nu arbejdes der nemlig på højtryk for, at man kan få sit bedst sælgende fly tilbage i luften.

Boeing 737 Max’s software har gennemgået et stort tjek efter, at være knyttet til to fatale flystyrt. Det betød, at Boeing 737 max fik flyveforbud i hele verden.

De nye fejl involverer flykontrolcomputeren. Ifølge Boeing, vil disse fejl ikke påvirker flyets estimerede tilbagevenden til service. Det forventes, at man i midten af 2020 regner med, at få Boeing 737 max tilbage på vingerne.

De nye fejl

En af de nye problemer involverer “hypothetical faults”, i computerenes mikroprocessor. Ifølge Boeing kan dette føre til, at flyet stiger eller falder på egen hånd.

I de to flystyrt for mere end et år siden, var problemet i begge styrt, at flyet dykkede automatisk. Dog siger Boeing, at flystyrtene ikke har noget at gøre med fundene, af de nye fejl på systemet.

Den anden nyligt afslørede fejl, kan potentielt forårsage, at autopiloten frigøres, når flyet skal til at lande. Intet problem er som sådan blevet observeret under flyvninger, men man ønsker at fjerne muligheden for, at de kan forekomme, siger Boeing.

I en separat erklæring fortalte U.S. Federal Aviation Administration, at de har været i kontakt med Boeing om problemerne.

Forsidebillede: David Ryder/Bloomberg
Kilde: BloombergHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *