Breaking: Så begynder isoleringen af Kina

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det har været under opsejling i nogle dage, men flyselskaber har afventede de offentlige myndigheders udmeldninger. Men nu sker det. British Airways og Finnair aflyser også alle flyvninger til og fra bestemte områder i Kina. Andre følger også med.

I nat kom der en opdatering på situationen i Kina i forbindelse med Corona virusen. British Airways valgte at stoppe alle deres flyvninger til og fra Shanghai og Beijing. Dette sker med effekt fra i dag og vi afventer at British Airways kommer med en officiel udmelding om det senere i dag.

Finnair aflyser deres flyvninger til Beijing i første omgang, men vi forventer at flere ruter påvirkes i løbet af de næste dage.

Hong Kong stopper også alt togtrafikken mellem fastlandet og Hong Kong. Det er blandt andet højhastighedsruten som stoppes. Dertil lukker flere af grænsestationerne også ned.

Det forlyder også at Rusland er begyndt at lukke grænseovergange ned mellem Rusland og Kina.

Hvad med SAS?

Vi forventer at SAS snart følger trop med Finnair og British Airways.

Statens Serum Institut og Udenrigsministeriet har allerede anbefalet at der ikke rejses til Hubei provinsen unødigt, men vi forventer at de følger trop med de engelske myndigheder.

Vi har årligt 30 millioner passagerer, hvoraf 360.00 flyver til/fra Kina. Selv om et eventuelt længevarende forbud vil påvirke SAS økonomisk, står og falder vores forretning med andre ord ikke med det. 

Kristian de Place Gamborg Hansen, fungerende pressechef i SAS Danmark

Indtil videre kan du udnytte den gratis ombookning som SAS allerede tilbyder.

De amerikanske flyselskaber afventer forsat

Selvom de amerikanske flyselskaber forsat afventer, så forventes det også at de følger med snart. Lige nu sker der blot en tilpasning i antallet af afgange grundet den lavere efterspørgsel. Et eksempel på dette er United som suspendere 24 flyvninger hen over de næste dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *