Breaking: Thai Airways kommer med flybilletter uden medfølgende bagage og gratis sædevalg

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

InsideFlyer er i denne uge i Bangkok som deltager i Thai Airways Networking event, hvor primært agenter og rejsebureauer er med. Her løftede Thai Airways sløret for at de arbejder med at ville sælge flybilletter uden medfølgende bagage og gratis sædevalg.

Præcist hvornår denne nye “unbundled economy” billet ser dagens lys var Thai Airways ikke helt klar til at fortælle, men de planlægger at det sker i 2. kvartal 2022, så inden for godt 6 måneder. Det vil dog ikke overraske om det bliver forsinket. Men faktum er at Thai Airways nu tager hul på en rejse, som flere andre flyselskaber har været godt i gang med i et stykke tid.

Thai Airways fortæller at de vil lave unbundling af deres flybilletter, startende med Economy. Foto: Henrik Olsen

På denne Thai Airways Networking Event blev det heller ikke helt præciseret hvad der skal tages væk fra den klassiske flybillet og der var lagt op til at især agenter og rejsebuereauer i denne kommende tid skulle komme med deres indspark til netop dette. Men det ligger i kortene at den nye “Economy Class Light” billet blandt andet bliver uden inkluderet bagage, som de også viste i deres præsentation.

Thai Airways Economy på en Airbus A350-900. Foto: Henrik Olsen

Ser vi på hvad Thai Airways i Economy tilbyder i dag, så er det følgende mellem Europa og Bangkok:

  • Economy Class Saver har 20 kilo inkluderet
  • Economy Class Flexi har 30 kilo inkluderet
  • Economy Class Full Flexi har 35 kilo inkluderet

Sædevalget var også på tale og i dag har du frit sædevalg når du bestiller din billet (lige nu er det dog ikke muligt på Thai Airways grundet COVID restriktioner).

Det giver mening og så ikke alligevel

At sælge flybilletter uden inkluderet bagage og gratis sædevalg giver mange gange mening. Men det kommer meget an på ruter og hvordan du ønsker at brande og prissætte dig som flyselskab.

Det er klart at denne nye billettype, som reelt kun giver dig adgang til at flyve fra A til B med Thai Airways er for at kunne komme “højt nok op” på de søgeresultater, som for eksempel Momondo eller Booking.com viser

For Thai Airways, så kan det ende med at blive mindre transparent hvad den samlede pris på flybilletten er, da der ikke er mange der rejser fra Danmark med Thai Airways med kun 7 kilo i håndbagagen.

At der skal betales for sædevalg for de fleste kunder, er næsten ved at blive en standard for de billigste flybilletter. Dette er klart et sted, hvor flyselskaberne kan tjene ekstra penge ved at sælge en bestemt plads på flyet eller sikre at du som familie kan sidde sammen.

Star Alliance Guld medlemmer

Som reglerne er nu, så får du som Star Alliance Guld medlem lov til at tage et stykke ekstra bagage med på minimum 20 kilo (alt efter billetklassen).

Det er også usikkert om det forventes at fortsat være en fordel, hvis du flyver på de billigste flybilletter, hvis de ikke inkludere bagage. Vi gætter dog på at du ikke beholder dine normale Star Alliance Guld fordele når du køber den billigste billet.

Lufthansa giver ikke deres egne medlemmer – uanset status – muligheden for at medbringe gratis bagage. Der står følgende i deres betingelser:

For HON Circle Members, Senators, Frequent Travellers and Star Alliance Gold Members, the “Light” fare does not include a free advance seat reservation, extra items of baggage or a golf bag free of charge. So on the “Light” fare a charge will be levied for a checked item of baggage regardless of the passenger’s status.

Vores gæt er at Thai Airways vil lave et setup, som ligner Lufthansa ganske meget.

Uninted Airlines agere anderledes. Ved United Airlines gælder følgende på deres Basic Economy billet, der blandt andet ikke inkludere bagage:

MileagePlus Premier members, Star Alliance Gold members and qualifying MileagePlus cardmembers who purchase their tickets with their card will receive standard checked bag benefits when checking in with United for flights operated by United or United Express.

Vi følger naturligvis op på dette når der kommer nyt, men i fremtiden, så skal du være opmærksom på om flybilletten nu indeholder bagage eller ej. Dette gælder også om du skal flyve videre fra Bangkok med Thai Smile – så der er flere ting som mangler at komme helt på plads.

Betyder det så billigere flybilletter?

Nej – det gør det nok reelt ikke. De gange vi tidligere har set et flyselskab indføre ligende light billetter, så har den laveste pris ikke som sådan flyttet sig.

Dog kan vi håbe at det i dette tilfælde vil betyde lidt billigere flybilletter med Thai, da de ofte ligger med en lidt højere pris end konkurrenterne. Tiltaget bliver netop taget for at kunne konkurrere bedre fik vi at vide af Thai Airways.

Vi kommer tilbage med flere nyheder fra Thai Airways Networking eventen i Bangkok. Der er flere gode tiltage og produktnyheder, samt vi også udkommer med en episode om turen og Thailand i vores Travel + Loyalty podcast.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. Jens Lausten Hansen siger

    Sidste dag fløj jeg så fra Danmark til Bangkok. 3 ud af de 4 personer jeg snakkede med undervejs rejste kun med håndbagage. En enkelt af dem med kun håndbagege regner med at blive i Thailand omkring 90 dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *