Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Der er mange muligheder for at finde en billig overnatning, når du holder ferie i Danmark. Denne artikel præsenterer nogle af de oplagte muligheder.
Hvis du stadig venter på at få pengene tilbage på den aflyste sommerferie, er årets feriebudget måske lidt stramt. Men det er muligt at holde en billig ferie i Danmark. Vi har tidligere skrevet om cykelferie i Danmark. I denne artikel er fokus på den billige overnatning. De oplagte muligheder er:
- CouchSurfing
- Boligbytte
- Overnatning i naturen
Couchsurfing
Dette internationale netværk tilbyder gratis overnatning i private hjem. Netværket har 14 millioner medlemmer i 200.000 byer i hele verden. Du kan læse mere om danske værter på denne side couchsurfing.com. Du bliver medlem af netværket ved at oprette en profil. Og så er det bare med at gå i gang med at søge et sted at sove. Eller måske at tilbyde en gratis overnatning til andre. Det er ikke et krav, at man selv åbner sit hjem for fremmede, for at benytte tjenesten, men det er selvfølgelig velset.
Boligbytte
Du kan bytte bolig med en anden familie. Du flytter ind i et rigtigt hjem et sted i Danmark og lader en anden familie flytte ind i dit hjem imens. Det er en populær og økonomisk måde at holde ferie på, fordi udgiften til overnatning simpelthen er sparet væk. Man passer på hinandens hjem, vander blomsterne, passer drivhuset, fodrer eventuelle dyr og slår græsset. Inden ferien har man gennem skriverier og telefonsamtaler lært sin byttefamilie at kende, så begge parter er forberedt på deres nye midlertidige hjem. Der findes boligbytteformidlere med boliger i mere end 50 lande. Det koster et årligt gebyr til boligbytteformidlerne (typisk omkring 600 Dkr.), men der er ingen penge mellem dem, der bytter bolig. Du kan måske også arrangere boligbyttet i dit netværk.
Overnatning i Naturen
Naturstyrelsen tilbyder forskellige overnatningsmuligheder i den danske natur. Du må gerne overnatte i skovbunden på Naturstyrelsens arealer – i en sovepose, med et tæppe eller et regnslag eller i en hængekøje i et træ eller lignende – dog uden at beskadige træer, f.eks. deres bark, som især er sårbar om foråret. Du kan læse mere om Naturstyrelsens tilbud her. Hjemmesiden https://udinaturen.dk/ giver også en rigtig god oversigt over de mange muligheder. Her finder du også et danmarkskort, hvor alle steder er markeret og beskrevet.
Fri teltning
Naturstyrelsen har over 200 skove, hvor du må slå dit telt op for natten overalt – uden at spørge om lov først. For at det ikke skal udvikle sig til campingpladser, må du dog højst anvende 3-mandstelte, slå to telte op samme sted – og du må kun overnatte én nat, før du drager videre til et nyt sted.
Primitiv overnatningsplads
Naturstyrelsen har i mange skove pladser, der er anlagt til overnatninger med telt, tarp eller lignende konstruktioner. Overnatningspladsen kan ligge i en lysning og er ofte markeret med en rød pæl. Der er som regel en bålplads og i visse tilfælde også en vandhane. Der kan være mindre shelters på små lejrpladser. Man kan ikke booke primitive overnatningspladser – det foregår efter først-til-mølle-princippet. Du må ikke benytte pladsen til mere end 2 overnatninger i træk.
Forsidefoto: Danhostel Haderslev. Billedet er leveret af VisitDenmark. © Michael Fiukowski & Sarah Moritz
Skriv et svar