Check flight availability gratis online

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Mange frequent flyers kender værktøjer som Expertflyer og KVS. Med disse værktøjer kan man, blandt andre funktioner, tjekke flight availability: hvor mange stole i en given fare bucket sælger flyselskabet stadig.

Det er ofte en god indikation af hvor fyldt flyet er. Man skal dog betale for at bruge Expertflyer og KVS. Bruger du disse features ofte, kan et medlemskab godt betale sig. Men flyver du kun af og til eller har du kun behov for de mest basale funktioner, så er det måske ikke pengene værd. Heldigvis kan du også tjekke flight availability gratis online hos BCD Travel! Erhvervsrejsebureauet stiller et online værktøj til rådighed.

Se ledige pladser

Du udfylder simpelthen din ønskede rute, afrejsedag(e), og eventuelt rejseklasse og foretrukket selskab. Du kan også vælge kun at få vist forslag uden flyskift. Klik derefter på ‘Go’ ved siden af Availability. Du får alle mulige flyvninger, inklusiv codeshares, som opfylder dine kriterier.

BCD Availability tool
BCD Availability tool

Derefter kan du klikke på den understregede ‘Availability’ for at få vist antallet af ledige pladser i de forskellige fare buckets. Er et bogstav ikke vist, så er der ingen tilgængelighed.

BCD Availability tool
9 betyder at der er mindst 9 ledige stole tilgængeligt

Pålidelighed

Jeg har sammenlignet resultaterne for et antal ruter hos et per flyselskaber mellem det online værktøj og KVS. Generelt passer restulterne på BCD’s hjemmeside ret nøjagtig med KVS. Nogle gange er der et lille forskel på et par stole, eller mangler der et par bookingklasser. Det kan for eksempel have noget at gøre med point of sale. BCD understøtter heller ikke award tickets.

KVS vs BCD
KVS vs BCD

Konklusion

Hvis du ikke har et medlemskab af Expertflyer eller KVS, er dette online værktøj en udmærket måde at få en ide om hvor mange pladser der stadig er ledige på en bestemt afgang. Det er især meget brugbart ved for eksempel forstyrrelser af flytrafikken. Du kan helt op til afgang tjekke hvad der er af andre muligheder hvis dit fly bliver aflyst eller forsinket. Så har du styr på dine muligheder som du kan foreslå når du bliver booket om. Du kan også se om din afgang er overbooket. En god ide vil være at lave et bogmærke med denne side.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af The Flying Dutchboy fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

 1. Kenneth M Nielsen siger

  Hej.

  Er der ikke nogle der i dette forum kan beskrive , hvad de forskellige bogstaver (booking klasser) dækker over? Personlig kunne jeg godt tænke mig SAS booking klasser !!

  Evt. Kunne det bære links til de respektive hjemmesider

  Synes at der er svært at gennemskue bookingklasserne hos de forskellige selskaber.

  Værktøjet fra BCD travel vil jo være et godt værktøj for at vurderer belægningen på bestemte afgange og derved muligheden for en “billiger opgradering”.. – på forhånd tak.

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Hej Kenneth,

   Det er korrekt at det kan være lidt af en jungle med alle de booking klasser.

   Jeg kan hjælpe med at sige at SAS har følgende opdelinger (de er ikke 100% opdateret, men giver god guideline):

   Domestic flights within the territory of Denmark, Finland, Norway and Sweden:
   Business/Plus: C, D, J, Z, Y, S, B
   Go: E, M, H, Q, V, W, U, K, L, T, O, G

   International flights
   Business: A, C, D, J, Z
   Plus: Y, S, B
   Go: E, M, H, Q, V, W, U, K, L, T, O, G

   Du kan altid kontrollere det når du laver en booking ved at kigge på det første bogstav i den fare class du får. Så ser du bookings klassen og dermed hvor den ligger henne.

   Hilsen
   Henrik

   • Kenneth M Nielsen siger

    Hej Henrik.

    Tusind tak for hjælpen – det er til stor hjælp/forståelse.

    Med venlig hilsen
    Kenneth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *