Danmark indfører corona pas

corona virus

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I dag klokken 08:30 har Finansministeriet holdt et pressemøde, hvor de oplyser at de sammen med erhvervslivet om at indfører et coronapas.

Regeringen er blevet enige med erhvervslivet om at indføre et digitalt coronapas. Erhvervslivet har længe ønsket et digitalt coronapas for at genåbne dele af samfundet, men mest for at kunne genstarte rejser til udlandet. Vi ser flere og flere lande komme med lignende tiltag og det er forventet at flere lande vil kræve vaccination for at få adgang.

På pressemødet deltager blandt andet fungerende finansminister Morten Bødskov (S), administrerende direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen og administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

Der blev på pressemødet talt om hvordan det skal rulles ud.

Det er et instrument der skal være klart. Så kan vi skabe den mobilitet erhvervslivet står og mangler.

Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i Dansk Industri.

Selve coronapasset skal indholde information om både vaccine og om testresultaterne. Det er en forventning af Danmark har et digital coronapas klart om 3-4 måneder. Dog vil der komme en løsning på sundhed.dk der kan bruges indtil selve det digitale pas er helt på plads. Det skal ses som en lignende løsning som det nye digitale kørekort.

Selvom alle danskerne bliver vaccineret i juni måned, så siger finansministeren at der forsat vil være lande, der forsat vil kræve bevis om vaccination og test.

Initiativet giver, udover erhvervsrejserne, også fordele for kulturlivet og lignende i Danmark. Det kunne for eksempel være en løsning for at de danske festivaller kunne afholdes i år.

Coronapasset vil få betydning for 7 ud af 10 virksomheder inden for oplevelsesindustrien, viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv. 

Brian Mikkelsen, direktør i Dansk Erhverv.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *