Danmark skal have en ambitiøs national strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme.

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Erhvervsminister Simon Kollerup sætter nu Det Nationale Turismeforum i gang med arbejdet.

Det kræver et tæt samarbejde mellem private og offentlige aktører at udvikle dansk turisme i en mere bæredygtig retning, og derfor får Det Nationale Turismeforum opgaven. Det Nationale Turismeforum samler repræsentanter for turismeerhverv, kommuner, destinationsselskaber, forskning og staten.

Vi skal ramme en balance, hvor turismens positive effekter for væksten og beskæftigelsen går hånd i hånd med udviklingen af grønne og klimavenlige tilbud til turisterne. Regeringens ambition er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Simon Kollerup, Erhvervsminister

Turisme er i dag et internationalt væksterhverv med stor betydning i mange dele af Danmark – ikke mindst i landdistrikterne. Det er ikke alene indtægterne fra turisterne, der skaber mærkbar effekt. Turisme har også en stor betydning for mange lokalsamfund i form af de arbejdspladser, erhvervet skaber, og fordi turisternes efterspørgsel er med til at opretholde et kundegrundlag til detailhandlen, de lokale restauranter, kulturtilbud og tilgængelige naturoplevelser.

Turismen er vigtig for Danmark. Både fordi turisme skaber arbejdspladser, og fordi turisterne gerne vil opleve mange af de samme ting, som de faste beboere også selv sætter stor pris på. Det kunne for eksempel være butikker med fleksible åbningstider, tilgængelige stier i naturen, gode restauranter og museer, der byder på spændende oplevelser og høj kvalitet.

Turisme bidrager på den måde både til, at vi rent økonomisk har noget at leve af i Danmark, men også til meget af det, der giver os livskvalitet. Men vi skal ikke lukke øjnene for, at turismen også kan have negative konsekvenser for blandt andet miljø, natur og borgernes hverdag. Det er derfor, vi skal have en national strategi, der både har fokus på, hvordan vi kan have fortsat vækst i dansk turisme og på, hvordan væksten bliver bæredygtig.

Simon Kollerup, Erhvervsminister

Det Nationale Turismeforum vil blive understøttet af en tværministeriel arbejdsgruppe og har fået et år til arbejdet med den nye strategi, der forventes at kunne offentliggøres primo 2021.

Fakta:

  • Samlet set skabte turisternes forbrug i 2017 en omsætning på 128 mia. kr. i Danmark og den afledte beskæftigelseseffekt var på 161.000 fuldtidsjob.
  • Det Nationale Turismeforum er nedsat jf. lov om dansk turisme og består af repræsentanter for turismeerhverv, kommuner, destinationsselskaber, forskning og staten.
  • Det Nationale Turismeforum har til opgave at styre og koordinere den offentlige turismefremme i Danmark.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *