Danskerne vil have bæredygtige charterrejser

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Lækre hoteller, mad og bæredygtighed ligger i top på prioritetslisten, når danskerne skal vælge ferie.

Fire ud af ti vælger rejseselskab på grund af selskabets bæredygtighedsarbejde. Det viser en ny undersøgelse, der også slår fast, at vi på ferien hellere vil besøge lokale fødevareproducenter end gå i dyreparker og vandland. Ferieønsker, vaner, trends og tendenser er nogle af de væsentlige parametre, der afgør ferievalget. Dem har Spies, i samarbejde med de nordiske selskaber Ving og Tjaereborg, nu kortlagt og samlet i Ferierapporten 2019.

Rapporten viser blandt andet, at designhoteller bliver stadig vigtigere end destinationerne, og det samme gælder for hotellets restaurant. Rapporten viser også, at for Gen Z og Millenials er tendensen, at de drikker kvalitetscocktails fremfor store mængder billig alkohol, de vil hellere dyrke yoga, finde de lokale oplevelser og have god tid til at restituere end de vil feste natten lang. Lisbeth Nedergaard, Kommunikationschef i Spies fortæller:

Danskerne prioriterer deres ferierejse, men vi kan se, at krav og forventninger er noget anderledes end de var for bare nogle år siden. Hotellerne bliver vigtigere, maden skal helst være lokal og gerne med vegetariske alternativer, og vi kan konstatere, at der er forventninger om, at vi tænker bæredygtighed ind i alle led af rejsen.

Tendenserne fra rapporten er:

Designhotel gør den klassiske charterrejse “hip”
Hoteller bliver vigtigere end rejsemålet selv. Med stilfulde designhoteller ændrer man billedet af, hvad en pakkerejse er og gør dem attraktive for både eksisterende og nye kunder. Da Spies for nylig åbnede et nyt designhotel, Sunprime Tamala Beach i Gambia, havde 97% af gæsterne aldrig besøgt Gambia før. 40% af gæsterne var helt nye kunder hos Spies.

Grønt og lokalt
Hotellets restaurant er blevet en destination i sig selv til alle måltider. Syv ud af ti mener, at hotellets restaurant er vigtig, når man booker deres feriehotel og de er blevet det nye go-to place for både gæster og andre besøgende.

Tyrkiet er tilbage
Den danske krone står stærkt mod den tyrkiske lire, og feriegæster får en virkelig god værdi for pengene i år. I løbet af de sidste to år har Spies haft stærkt stigende efterspørgsel til det populære land.

Ifølge rapporten vil du se mindre af:

 

  • Mindre plastik: Otte ud af ti ferierejsende ønsker at reducere deres brug af plast på destinationen. I 2019 vil Thomas Cook-koncernen, som også omfatter Spies, fjerne 70 millioner engangsplastikvarer på hoteller, fly og kontorer.
  • Fest og farver: Kun 3% af 18-35-årige ser festen som hovedformålet med ferien. 87% svarer, at formålet med ferien er tid til hvile og 57% svarer, at de bruger ferien til at reflektere over livet derhjemme.
  • Intens solbadning: Alle vil have godt vejr i ferien, men at stege dagen lang smurt ind i olie er helt yt, især blandt 18-35-årige, hvor kun 6% svarer, at solen er det vigtigste trækplaster, når de skal bestille en ferierejse.
  • Forlystelsespark og vandland: Syv ud af ti danskere har stort set ingen interesse i at besøge vand- og forlystelsesparker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *