DAT gør klar til 3 måneders lavproduktion

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Som følge af Coronakrisen er luftfarten ekstremt hårdt ramt. Mange luftfartsselskaber må stille hele flåden på jorden. DAT går ned på 25% af normal aktivitet.

Vores ruter til Aberdeen og Norge samt indenrigs i Norge bliver sat på vågeblus.

Vi er heldige i den nuværende situation, at vi ikke kun har et enkelt forretningsben at stå på. Vi flyver en del støttet flyvning ude i Europa og den aktivitet samt vores danske ruter specielt fra Bornholm fortsætter dog på reduceret niveau.

Jesper Rungholm, direktør og kaptajn i DAT.

DAT flyver støttet ruteflyvning på Sicilien, i Tyskland og på Ålandsøerne og denne aktivitet fortsætter på let reduceret niveau. Ruten til Midtjylland fortsætter indtil videre på et minimumsprogram. Den vigtige rute mellem Bornholm og København flyver videre i let reduceret form men overvåges nøje for ændringer.

Det meste charter og kontraktflyvning er enten stoppet eller på vej til nedlukning. Vores kunder har ikke noget valg og må bede om at vi holder pause i flyvningerne indtil videre.

Jesper Rungholm, direktør og kaptajn i DAT.

Det drejer sig om både ATR 72 og Airbus fly som dermed sættes på jorden inden længe. Dermed er ca 60% af ruteflyvning lukket ned og næsten 100% af al kontrakt og charterflyvning.

I disse timer foregår et intenst samarbejde med vores fagforeninger for at finde den rigtige tilpasning for at sikre arbejdspladserne i Danmark og undgå fyringer.

Hjælpepakken som regeringen er kommet med er helt utilstrækkelig og vi må forvente at yderligere tiltag bliver annonceret hurtigt. Jeg tror 100% på at gå forrest og har derfor bedt samtlige 32 ledere i DAT acceptere at næste månedsløn ikke kommer til udbetaling og dette er blevet positivt modtaget. Vi har i DAT trimmet virksomheden igennem de sidste seks måneder og er i top form. DAT er et familiefirma og det er fantastisk i den værste krise nogensinde at opleve en gennemført opbakning fra ledelse og medarbejdere til de krisetiltag vi har i gang.

Jesper Rungholm, direktør og kaptajn i DAT.

DAT opererer 21 fly fra ATR 42 med 46 sæder til Airbus 321 med 198 sæder. Ca 600.000 passagerer på egne ruter og lige omkring 500 medarbejdere. Omsætning i 2019 var lige under en milliard og positivt resultat.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *