Destinationsguide: Istanbul

Istanbul

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Turkish Airlines er vokset gevaldigt de sidste år i Danmark og udvider til en daglig afgang fra Billund og i løbet af sommeren indsætter de en Airbus A330 Wide Body fra København. Hvis du flyver med selskabet, og har en layover i Istanbul, kan du komme lidt ud ad lufthavnen og udforske byen et par timer. I denne artikel giver vi nogle tips til hvad du kan lave i denne fantastiske by.

Inden du tager hjemmefra, kan du på Internettet købe et e-visum til €25,95. Det giver dig mulighed for at forlade lufthavnen og tage en tur i Istanbul når du har lang ventetid til dit næste fly.

En by på to kontinenter

Jeg ville faktisk dele Istanbul i tre dele, som alle er adskilt af en flod. To dele ligger på det europæiske kontinent, mens den tredje del ligger i Asien. Kontinenterne bliver adskilt af floden Bosporus. Den internationale lufthavn Istanbul Atatürk ligger i den europæiske del af byen. SAS og Turkish Airlines flyver direkte fra København og Billund til denne lufthavn. En direkte metroforbindelse bringer dig til de mange seværdigheder i midtbyen på en halv time. Den anden lufthavn Istanbul Sabiha Gökçen, som blandt andet beflyves af Pegasus Airlines, ligger derimod i den asiatiske del af byen. Det betyder at det tager længere tid at komme til midtbyen og lufthavnen er dermed mindre egnet til en smuttur.

Seværdigheder og transport

Fra Atatürk lufthavnen tager du nemmest metrolinie 1A. Stå af på Aksaray metrostationen og du er få minutters gåafstand fra mange seværdigheder, som Hagia Sophia, langt den mest kendte attraktion i Istanbul. Det er egentlig en forhenværende katedral og moské. Nu til dags er det et museum og det kan klart anbefales at kigge indenfor.

Istanbul
Hagia Sophia med springvand

Modsat Hagia Sophia finder du den Blå Moské, også kendt som Sultan Ahmet Moské. Udefra er den overhovedet ikke blå. Indenfor finder du mange blå teglsten, derfra navnet.

Istanbul
Den Blå Moské

Lidt derfra ligger den Store Bazar. Det er et labyrint af små gader som vrimler med mennesker. Det perfekte sted for at opleve lidt af den tyrkiske atmosfære mellem to flyvninger. Smag kulinære specialiteter som Side, en slags tyrkisk pizza eller køb de sjoveste souvenirs.

Istanbul
Den Store Bazar

Taksimpladsen

Hvis du tager metroen eller går over til den anden side af floden, kommer du til en bydel med mange butikker, caféer og restauranter. Den berømte gågade Istiklal Caddesi (tyrkisk for Uafhængighedsgade) tager dig til Taksimpladsen. I denne bydel er der en hel anden atmosfære end i Den Store Bazar. Her finder du mere moderne butikker og natteliv.

Istanbul
Den berømte gågade Istiklal Caddsesi

Asien

Adskillige broer forbinder det europæiske kontinent med det asiatiske. Den meste kendte er 15. juli Martyrbroen (tidligere Bosporusbro). For et par år siden, blev det også muligt at tage et underjordisk tog til den anden bydel. Den asiatiske del af byen er ikke lige så stor som den europæiske del. Der er et antal moskéer og et markede. Jeg tog en smuk gåtur langs Bosporus.

Istanbul
15. juli Martyrbro set fra den asiatiske del af Istanbul

I denne artikel har vi listet nogle tips af steder du kan besøge mens du skifter fly. Selv blev jeg to nætter i Istanbul og har set en stor del af byen. Istanbul er også et godt sted til en weekendsmuttur. Mange selskaber som SAS og Turkish Airlines flyver direkte til Istanbul fra København og Billund. Også lavprisselskaber som Pegasus Airlines og AtlasGlobal flyver til Istanbul fra Danmark.

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Goffe de Boer fra vores søsterside InsideFlyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *