Emirates Flight Catering serverer 300.000 måltider på fem dage under Dubai Airshow 2025

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Når Dubai Airshow åbner den 17. november, bliver det ikke kun flyene, der vækker opmærksomhed. Bag kulisserne står Emirates Flight Catering (EKFC) for en af arrangementets største logistiske præstationer – leveringen af intet mindre end 300.000 måltider på blot fem dage.

Som officiel caterer for Dubai Airshow 2025 er EKFC ansvarlig for at forpleje et publikum bestående af ledere fra luftfarts- og rumfartsindustrien, regeringsdelegationer, militære repræsentanter og branchefolk fra mere end 98 lande. Det kræver både præcision, logistik i verdensklasse – og en kulinarisk vision, der matcher showets internationale format.

Et kulinarisk maskinrum i verdensklasse

Til årets messe har Emirates Flight Catering bygget to komplette centralkøkkener fra bunden og mobiliseret 2.600 medarbejdere. Over 35.000 måltider er allerede forudbestilt, og EKFC leverer mad til mere end 150 pavilloner, udstillingsstande og VIP-chalets.

Dubai Airshow 2025. Grafik: Emirates / PR

Men det handler ikke kun om volumen. For EKFC er Dubai Airshow en mulighed for at demonstrere, hvordan flycateringens præcision kan overføres til eventproduktion i stor skala.

Ved Dubai Airshow 2025 vil vi vise, hvad der sker, når man kombinerer ekspertisen fra flycatering med eventproduktion i verdensklasse. Vi vil vise at de internationale kokke og trainees fra førende hospitality-institutter repræsenterer et bredt kulinarisk spektrum – fra franske klassikere og mellemøstlige specialiteter til indiske og asiatiske retter.

Shahreyar Nawabi, CEO for Emirates Flight Catering

Smag fra hele verden – serveret med Emirati finesse

Menuerne er skræddersyet til hver pavillon og spænder fra braiserede oksekæber med trøffel og mellemøstlige mezze-borde til tandoori-hummer, indisk korma og kinesiske wokretter. På området serveres også friskbagte varer og snacks via on-demand catering, så gæster kan få frisk mad i realtid.

For at sikre variation samarbejder EKFC med både internationale og lokale brands. Blandt madoplevelserne finder man Origami (japansk), Onda (specialkaffe), Yann Couvreur Pastry & Barista Experience, Dibba Oyster Bar fra Fujairah, Bustanica Salad Bar samt en persisk og mellemøstlig grillstation. Emirates Leisure Retail står desuden bag Costa Coffee og en food truck village i SkyView-området.

Unge talenter og globalt samarbejde

Bag den imponerende operation står et internationalt team med 74 trainees fra anerkendte skoler som GLION, EHL Lausanne, Les Roches Abu Dhabi og Dubai College of Tourism. De unge talenter har gennemgået et seks måneders træningsforløb og deltager aktivt i både køkken, servering og planlægning under messen.

Vores trainees bringer energi, nye idéer og global inspiration. Samtidig får de erfaring med at arbejde i en af verdens mest komplekse og spændende operationer.

Shahreyar Nawabi, CEO for Emirates Flight Catering

Bæredygtighed i fokus

Trods det enorme omfang har EKFC sat bæredygtighed højt på dagsordenen. Plastflasker er fjernet og erstattet af glasflasker, som genbruges lokalt. Overskydende mad bliver enten komposteret eller doneret via Dubai Municipality, og samarbejdet med lokale producenter som Dibba oysters og Mai Dubai mindsker transport og støtter UAE’s fødevaresektor.

InsideFlyer vurderer

Dubai Airshow 2025 handler ikke kun om fly – det handler også om mennesker, mad og oplevelser i verdensklasse. Emirates Flight Catering viser her, hvordan gastronomi, logistik og teknologi kan smelte sammen i en præstation, der matcher Emiraternes ambitioner.

Med 300.000 måltider, 2.600 medarbejdere og et kulinarisk repertoire, der spænder fra sushi til kaviar, sætter EKFC en ny standard for, hvad “catering i luften og på jorden” kan betyde.


Kilde: Emirates Flight Catering / Dubai Airshow 2025
Foto: Emirates & Dubai Airshow



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *