Emirates håndplukker de bedste vine

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Mange af vore medlemmer og læsere interesserer sig for, hvad der serveres om bord når de er ude og flyve. Jo mere du betaler for billetten, desto bedre kvalitet af mad og drikke forventer man. Billeder af mad og drikke om bord postes ofte i vores forum, og der diskuteres livligt hvilke flyselskaber har den bedste champagne, den bedste cognac og så videre. Da vi himmelrygte modtog en pressemeddelelse om, at Emirates har investeret $ 500 millioner i sin egen vinkælder, kan vi ikke lade dette gå ubemærket hen. Læs pressemeddelelsen her:

Emirates har langtids-investeret over $ 500 millioner i et unikt vinprogram med over 1,2 millioner flasker, der modnes i Emirates egen vinkælder. Nogle af vinene er ikke drikkeklar før 2021.

Dubai, 3 December 2014

Hver dag serveres over 60 forskellige vine, champagne og portvin til passagerer om bord på Emirates-fly over hele verden. Vinene stammer fra de bedste vinmarker i 11 lande.

Emirates vinprogram repræsenterer en langsigtet investering på over 500 mio $ til dags dato, og er et vigtigt komponent i selskabets madoplevelse ombord. Som med alle andre aspekter i selskabets service, sker vin udvælgelse og planlægning med præcision og ekspertise.

En oplevelse – ikke en vare

I stedet for at være afhængig af mellemmænd og distributører, har Emirates sit eget team af eksperter som har bygget tætte relationer med nogle af verdens mest prestigefyldte vinmarker og slotte, for at håndplukke og kvalitetssikre de vine, som serveres ombord.

– For os, er vin en oplevelse. Vores kunder ønsker at nyde vin ombord, som om de var på en hyggelig restaurant. De ønsker ikke at vælge mellem rød, hvid eller rosé. De er interesserede i, hvor druen kommer fra vinplante, vingård historie og meget mere. Det er derfor, vi for over 10 år siden gik væk fra den sædvanlige indkøbsprocess for store virksomheder og besluttede at tage kontrol over vores egen skæbne, siger Sir Tim Clark, formand for Emirates Airlines.

– Vi kunne have gjort det nemt og beregnet med, hvor mange flasker vi har brug for i hver klasse over et år, og sætte dette i udbud. Men med omfanget af vores virksomhed vil begrænse vores valg, da der ikke er mange producenter, der kan levere de mængder vi har brug for, og den kvalitet vi ønsker. Vi vil hellere købe de bedste vine, vi kan få i mindre partier og give vores kunder et større udvalg og flere muligheder for at prøve de bedste årgange. Også selv om dette kræver mere arbejde i form af administration og logistik med læsning af flyvemaskiner og ajourføring af menuer, samt uddannelse af vores besætning.

Langsigtet investering

Emirates har en dynamisk strategi, når det kommer til køb af vin samt et intensivt program for at sikre de bedste årgange for det fremtidige forbrug ved at købe “en primeur” – ofte før vinene er tappet og frigivet på markedet.

Flyselskabet har til dags dato mere end 1,2 millioner flasker vin i sin egen vinkælder i Bourgogne i Frankrig. Nogle af disse årgange vil ikke være at drikkeklar før omkring 2021.

– Det drejer sig om at hver årgang skal være fuldendt. Derfor ønsker vi at få indflydelse tidligt i processen for at sikre de bedste valg for vores kunder. Gennem årene har vi udviklet meget stærke relationer med de bedste og de mest lovende producenter i alle større vinregioner. Det hjælper med at åbne døre for os, så vi får plukket det bedste med førsteret, sagde Sir Tim.

Selvfølgelig er det en stor investering. Men vin og champagne vil altid være en vigtig del af vores produkt ombord og derfor har vi et langsigtet perspektiv. Det er blot en del af vores større planlægningsproces. Når vi ved hvor stor vores flåde bliver, og hvor flyene flyver hen, så ved vi hvilke vine, vi vil servere på hver klasse på en bestemte ruter om fire år, fortalte Sir Tim.

Rødt: i hjertet af Emirates vinliste

I hjertet af Emirates egen kælder er vinene fra Bordeaux-regionen i Frankrig, som står for næsten halvdelen af flyselskabets samlede vin portefølje. Med kendte navne fra Frankrigs mest prestigefyldte vinmarker herunder Château Lafite, Château Margaux, Château Latour, Château Haut-Brion og Château Mouton-Rothschild, Emirates kælder er én vinkenders drøm.

Kriterierne for Emirates Selection tager ikke kun hensyn til kvaliteten af vinen, og hvordan den går til maden der bliver serveret om bord, men også hvordan  vinen højst sandsynligt vil reagere, når den serveres i 35.000 fods højde.

– Vores vinkort vil konsekvent repræsentere klassiske franske vine, især dem som er lavet til at passe til mad. De fleste af disse årgange kommer fra berømte vinmarker, der appellerer til vores kunder. Fransk rødvin vil altid være på vores vinkort, og så bygger vi et afbalanceret udvalg af regioner og stile op omkring dette, så vores kunder altid vil have et godt udvalg af vine at vælge til deres måltider, som supplement til desserten eller blot når den skal nydes alene fortalte Sir Tim.

Ud over franske mærker kan vi også tilbyde en spændende type Emirates vine fra “The New World” som Australien, New Zealand, Californien (USA) og andre vinproducerende regioner i verden.

Emirates passagerer på FirstClass vil kunne forvente at få serveret Dom Perignon champagne, en af verdens førende årgangschampagner på næsten alle vores flyvninger. Som en ekstra belønning vil man i en begrænset periode få serveret Dom Perignon Rosé 2003 ombord på A380 mellem San Francisco og Houston i december måned.

2003 vine var en virkelig udfordring på grund af de ekstreme vejrforhold. Efter en usædvanlig hård og tør vinter var drue afgrøderne udsat for hård frost. Dette blev efterfulgt af den varmeste sommer på 53 år. Druerne, der mirakuløst overlevede frost og hagl blev derefter udsat for brændende varme. Men druerne er høstet modne og friske, og kan sammenlignes med de legendariske afgrøder fra 1947 1959 og 1976. Resultatet er en intensitet, der er unik og paradoksal, og svæver mellem nøjsomhed og generøsitet.

For at finde ud af mere om de fine vine, portvine og champagne der bliver serveret på bestemte flyvninger, kan kunderne besøge emirates.com og se vinkortet  ved at indtaste oplysninger om sin flyrejse.

Emirates-infographic-wines

 

Læs også vores om vores besøg hos Emirates Flight Catering HER

Kilde: Bonusfeber.no @ HenningHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *