Emirates SkyCargo – Dubai Cargo Center

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Emirates SkyCargo – Dubai Cargo Center er et sted med store ambitioner og dette ses i deres udmelding om deres planer for fremtiden.

I en pressemeddelse tilsendt fra Emirates SkyCargo viser de hvad deres “facts and figures” er for dette nye center og dette er værd et kort blik:

[​IMG]

Så de 500 medarbejdere sender altså 1 million ton gods afsted igennem dette center hvert år eller det som svarer til 5.000 hvaler (der hver vejer 200 tons). Det er en slat og viser at mellemøsten er ved at etablere sig som et vigtigt gods center på samme vis som med passagerne som hub for USA/Europa og Asien.

Nedenstående er lidt fra deres pressemeddelelse:

Emirates SkyCargos fragtflyvninger starter nu fra Dubai World Central

DUBAI, De Forenede Arabiske Emirater – 2. maj 2014 – Efter måneders byggeri, planlægning og tests, kunne Emirates SkyCargos flåde af fragtfly i dag officielt starte med at operere fra den nye fragtterminal i Dubai World Centrals (DWC) Al Maktoum International Airport.

Den officielle start blev markeret torsdag den 1. maj af en meget tidlig ankomst af en af Emirates SkyCargos Boeing 777 Freighter fra London Heathrow, der fragtede en fuld belastning på mere end 100 tons last. Lasten omfattede blandt andet køretøjer, skibsreservedele, lægemidler, oliefeltudstyr samt en flymotor, hvoraf nogle er til distribution i De Forenede Arabiske Emirater, mens anden last vil blive fragtet videre med Emirates’ passagerfly fra Dubai International Airport (DXB) til forskellige markeder i Emirates’ netværk, såsom Sydafrika, Kina, Indien og Sydkorea.

Konstruktionen af første fase af fragtterminalen og dets tilhørende faciliteter begyndte i juli sidste år, og efter dem nu står klar er driften i fuld gang med 250 medarbejdere på området. Den nyåbnede terminal er udstyret med starte-of-the-art-teknologi og vil være i stand til at håndtere 700.000 tons fragt årligt. Terminalen vil have 500 ansatte, når fase to, som forventes at være færdig til september i år, kommer i drift. Terminalen har potentiale til yderligere ekspansion med en kapacitet på 1 million tons.

“Åbningen af operationer fra DWC er en vigtig milepæl for Emirates SkyCargo. Vores forskellige teams har, sammen med mange af vores partnere og interessenter, arbejdet meget hårdt i de sidste par måneder på at færdiggøre første fase af projektet. Vi har også foretaget en lang række tests for at undersøge, om vi i alle områder af vores nye faciliteter er klar. Også transporten af fragt mellem DWC og Dubai International er testet for at sikre en glidende overgang og gøre det muligt for os at opfylde vores kunders forventninger,” siger Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior vice President, Cargo.

“Vi er meget glade for, at vi har overholdt vores tidsplaner, og at flytningen er gået efter planen. Denne nye terminal giver os ekstra plads og kapacitet til at styre vores vækst i vores transportforretning, og til at vi kan fungere som et dedikeret, moderne og effektivt centrum for vores fragtoperationer, der bidrager med 35 procent af Emirates SkyCargos samlede omsætning,” tilføjer han.

Emirates SkyCargo har i dag en flåde på 12 fragtskibe, 10 Boeing 777 F’er og to Boeing 747-400 ERF’er, der opererer mellem mere end 50 destinationer i hele verden. Gods, der ankommer på fragtfly, vil blive transporteret af dedikerede lastbilservices mellem DWC og Dubai International Airport langs Emirates’ Road (E-611), som vil være den vigtigste vej til at forbinde gods mellem fragtflyene og passagerflyene. På nuværende tidspunkt har Emirates 47 lastbiler, og det antal vil blive øget i forhold til de fremtidige vækstkrav.

Den nyåbnede terminal er udstyret med state-of-the-art teknologi. Den er udstyret med et fuldt automatiseret materialehåndteringssystem, som er en af verdens første til at have et automatiseret Quick Dolly Transfer System, der muliggør hurtig overførsel af 6 Unit Load Devices (ULD’s) samtidig. Herudover er der automatiseret pallehåndtering, et avanceret lagersystem, kontorer, arbejdsstationer, moderne kommunikations-og sikkerhedssystemer og mange faciliteter for ansatte, herunder kantiner. Området er designet til at håndtere omkring 140.000 tons fragt om året og har tre store lagerområder, hver med forskellige temperaturer.

Terminalens infrastruktur omfatter også 45 ladepladser til lastbiler og 80 lastbilparkeringspladser, foruden 12 pladser til fly lige foran terminalen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *