Et kik indenfor i den nye SWISS Alpine Lounge Zürich

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den nye SWISS Alpine Lounge åbnede 1. november. Dermed er der kommet endnu et supplement til de øvrige Star Alliance lounger i Zürich, der er knudepunkt for SWISS. Den nye lounge vil helt sikkert imponere gæsterne. Desuden vil loungen også aflaste lufthavnens øvrige lounger. Før åbningen var pressen inviteret til at se den nye lounge – og derfor kan jeg tage dig med på et kik indenfor.

Charmerende, moderne og alpint med udsigt til forpladsen

Den nye lounge kan kort beskrives med ordene: Moderne, alpint design og moderne fortolkninger af lokale madvarer – alt sammen med udsigt til flyene på den travle forplads i Zürich Lufthavn. Den nye lounge til Star Alliance guldmedlemmer og rejsende på business class er placeret i terminal A, hvor den tidligere SWISS First Class Lounge lå. Den kan rumme op til 100 personer. Du genkender loungens design fra de nye business- og senator lounger, som SWISS indtil videre har åbnet i A- og E-terminalerne. Loungen er domineret af lyst træ og de schweiziske snedkeres håndlavede møbler. Selv kvalitetsgulvtæpperne er fremstillet af schweiziske producenter.

Der er adskillige større spiseborde i midten af den nye lounge, hvor buffeten også er placeret. Sådanne borde samles familier og venner ofte om, når de tager op i en alpehytte. Ved vinduerne finder du dog også småborde med 2 stole, hvor du kan underholde dig med en medrejsende. Som i de andre nyåbnede lounger har SWISS endnu en gang sikret, at der er tilstrækkeligt med stikdåser ved alle siddepladser. Loungen har også et område, hvor man kan slappe af i sofaer og lænestole.

Gastronomi

Det er planen at man i loungen vil tilberede retter med sæsonens råvarer i den rustikke ovn. Besøgende i loungen kan se frem til frisklavede lune retter om morgenen. Gæsterne kan også nyde frokost midt på dagen og tidlig middag sidst på eftermiddagen. Udvalget er stort: Frisklavede paninis, loungens fortolkning af tarte flambée, regionale pølse- og ostespecialiteter og meget mere. Du kan også nyde velsmagende schweiziske vine og lokal spiritus. For eksempel Zürichs Turicum Gin, der allerede har vundet flere internationale priser.

SWISS Alpine Lounge er en god nyhed og et fint supplement til de andre lounger SWISS har i Zürich. Det er helt klart mit foretrukne sted i terminal A. Især da Senator og Business Loungene meget ofte er fyldt til bristepunktet og alle siddepladser er taget. Derfor vil den nye Alpine Lounge være en stor forbedring for rejsende med lounge adgang.

Beliggenhed og adgang

Loungen ligger ved SWISS transfer center. Dermed har den en perfekt beliggenhed for passagerer med et stop over i Zürich. Selv hvis du kun har kort tid til rådighed, kan du nyde en hurtig drink eller en snack i loungen. Du har også lidt tid til at oplade din smartphone inden du skal med det næste fly. Loungen er åben for senatorer i Miles & More (loyalitetsprogrammet for SWISS, der er et flyselskab i Lufthansa Gruppen). Star Alliance Gold-medlemmer har også adgang og kan invitere en gæst. Endelig er der adgang for passagerer, der rejser på Business Class med SWISS eller et andet selskab i Lufthansa Group. SWISS Alpine Lounge er åben mandag til fredag mellem 5.30 og 18.30.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er skrevet af Steffen og bragt på vores tyske søsterside.

Fotos: © Steffen, InsideFlyer

Kommentarer

 1. Lars siger

  Betyder dette at den nuværende Swiss business lounge i Terminal A bliver nedlagt og lagt sammen med den nuværende Swiss Senator lounge i Terminal A? Det er helt klart en udvidelse som der er hårdt brug for i rush hour.

  • Henry Jørgensen siger

   Hej Lars,

   Artiklen er en oversættelse – og derfor baseret på teksten i den originale artikel. Da jeg lavede oversættelsen tjekkede jeg op på, hvilke lounges, SWISS har i terminal A. Og der er både en first class, en senator og en business lounge. + alpine loungen. Så de eksisterende lounger fortsætter. Mit personlige gæt er, at der længere tilbage i tiden lå en first class lounge, hvor man nu har etableret den nye alpine lounge.

   Som den oprindelige skribent, Steffen, også skriver, så er den eksisterende kapacitet for lille.

   Jeg er dog også overrasket over åbningstiden. Loungen lukker 18.30, hvilket jeg synes er tidligt.

   • Lars siger

    18:30 er alt for tidligt. Rush hour is ZRH er kl. 19-20, men måske skulle jeg prøve den når jeg skal gennem er i ZRH næste gang senere på måneden. Jeg kan dog ikke helt gennemskue hvor det er den skullle ligge. Jeg var igennem ZRH så sent som i onsdags, og der så jeg ikke spor af en ny lounge skulle åbne et par dage senere.

    Den nye lounge fremgår ikke af ZRH’s kort eller lounge oversigt endnu, men de er jo ofte heller ikke opdateret hverdag.

     • Lars siger

      Så har jeg været gennem ZRH igen, og havde tid til et kort visit til loungen.

      At sige at den ligger ved siden af gate A62 er misvisende. Man finder den nemmest ved at gå til Swiss transfer center, så ligger den lige på venstre hånd.
      Det er en bedre lounge end de andre Swiss lounges i ZRH, og det siger ikke så lidt da de i forvejen har høj standard. Billederne i artiklen er alle retvisende.
      Der er mange små kroge, så det er nemt at finde et sted at slappe af. Der er også 3 work/telefon bokse.
      Man har som *G også adgang selvom det ikke fremgår af Swiss’s website.

      Når den bliver kendt, vil den helt sikkert hurtig blive overfyldt. Da jeg var igennem ZRH sidste var det imidlertid uden for myldertiden, så der var ikke mere end omkring 15 andre pax i loungen sammen med mig, så vi havde rigeligt plad.

     • Henry Jørgensen siger

      Hej Lars.

      Mange tak for din opfølgning og vurdering af loungen. Jeg har straks rettet beskrivelsen af beliggenheden. Jeg håber, du får mulighed for at nyde loungen nogle gange, inden den bliver for populær – og lige så fyldt som de andre lounger i Zürich.

 2. Lars siger

  Jvf. dit link, så har *G ikke adgang til den nye lounge, men jeg skal nok melde tilbage når jeg har været gennem ZRH senere på måneden.

  • Henry Jørgensen siger

   Mange tak for svar. Ja, du har ret: SWISS nævner ikke noget om adgang for *A gold. Så måske er det en fejl i den tyske artikel.

   Jeg ser frem til at læse din tilbagemelding.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *