EU sætter USA på “den røde liste”

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

EU har i går anbefalet at blandt andet rejsende fra USA ikke længere er tilladt. Det er at alt ikke essensielt rejse fra USA og til EU ikke tillades. Dermed lukkes der for at vaccinerede turister fra USA kan komme til Europa.

EU’s anbefaling går på at de beder de 27 medlemslande om at indføre dette rejse stop, men at det forsat er frivilligt om det enkelte medlemsland ønsker at gennemføre det.

Stoppet for rejser fra USA og til EU kommer efter en længere periode, hvor håbet har været at USA ville åbne op for at EU borgere kunne rejse ind i USA, hvis de for eksempel var vaccineret. Dette er ikke sket og Præsident Joe Biden har længe holdt igen med klare oplsyninger om en dato. Dette er sandsyneligvis også en af grundene til at EU nu anbefaler at lukke ned.

Tidligere på måneden har EU formanden Ursula von der Leyen sagt at

Den manglende åbning fra amerikansk side kan ikke blive ved med at forsætte

Amerikanske borgere har hele sommeren kunne besøge EU landene, hvis de har været færdig-vaccineret. Dermed har vi også haft flere amerikanske turister i Danmark hen over sommeren.

Udover USA er følgende lande også blive fjernet fra EU’s “Safe Travel List”:

  • Israel
  • Kosovo
  • Libanon
  • Montenegro
  • Nordmakedonien

For eksempel Nordmakedonien kan også ramme Billund, der netop har fået endnu en Wizz Air rute til netop Skopje. Den starter dog først til december, men at landet ikke er på den sikre liste, kan påvirke billetsalget af denne nye rute.

Lige nu er smittetallet i USA over 3 gange så højt som i EU. Kilde: John Hopkins University

Stigende smitte i USA er også en klar grund til at stoppe. Lige nu er over 142.000 indlagte med COVID-19 og det er højeste antal siden januar 2020. Så Delta-varianten har desværre fået godt fast i flere stater. Samtidig kæmper Præsident Joe Biden med at få flere til at vaccinere sig, hvilket heller ikke gør en gensidig åbning af grænserne mere sandsyneligt.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *