Flere danskere på vej hjem fra Afghanistan

Travel Service Boeing 737 (OK-TVS)

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Forsvaret har en aftale med flyselskabet Smartwings, der tidligere gik under navnet Travel Service. De har et fly på vej hjem fra Islamabad og vi formoder at kunne være folk fra forsvaret eller ambassadefolk, der kommer hjem.

I løbet af onsdagen og torsdagen har der været en luftbro i gang mellem Kabul og Islamabad for at få fragtede så mange danskere og ansatte (for eksempel tolke) dertil. Derfor har blandt andet DAT og SAS været klar til at flyve dem hjem til Danmark. Ifølge Udenrigsministeriet så er over 300 personer nu sikkert ude af Kabul. Det er primært lokalansatte, tolke og ansatte ved NGO’erne.

Det er lykkedes at få over 300 personer ud af Kabul i dag.

Jeppe Kofod, Udenrigsminister

Men flyet der er på vej hjem nu er fra Smartwing (Travel Service) og det Forsvaret der har entreret det.

Så vores gæt at DAT og SAS tager sig af de danske borgere og ansatte i Afghanistan, hvor Smartwing tager sig af folk fra forsvaret og måske også ambassadefolk/embedsfolk. Nu er det altså på vej retur til Danmark.

Lige nu live over Sortehavet.

Smartwings kom til Islamabad med en af deres Boeing 737 i går den 18. august. De fløj ligesom DAT via Tbilisi på vejen dertil. De er på vej til Danmark og har haft en kort mellemlanding. Den forventede ankomsttid i København er klokken 23:30 torsdag aften.

Ruten fra Riga til Islamabad via København

Flyet fløj onsdag fra Riga og til København. I København har det sandsyneligvis hentet folk fra Forsvaret med sig til enten beskyttelse eller besætning/mekaniker til at holde den Hercules flyvende så meget som muligt.

Det er ikke en information vi har været i stand til at få bekræftet fra Forsvaret.

Når nu flyet er færdig i København flyver det igen tomt tilbage til Riga.

Foto: Laurent ERRERA from L’Union, France / Wikimedia CommonsHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *