Flyvende Store Bededagsferie på Danmarks Tekniske Museum

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I Store Bededagsferien kan du blive danmarksmester, når museet afholder DM i papirfly. Så fold vingerne ud, og se om det er dit fly, der flyver længst.

Besøg museet og lær at folde aerodynamiske papirfly, der kan flyve blandt de store maskiner på museet, og prøv at slå rekorden i længste kast. Hvis du kaster længst, bliver du den nye danmarksmester. Konkurrencen er både for børn og voksne, og er opdelt i længste kast for børn i alderen 0-14 år og for alle over 15 år.

Danmarksrekorden i kategorien længste kast for børn er 27,14 meter og blev sat tilbage i 2017 af Nikolaj Brandt, mens rekorden for voksne blev sat i 2021 af Morten V. Holten-Andersen med et kast på imponerende 30,95 meter.

Når de sidste fly er kastet søndag eftermiddag, bliver der kåret en danmarksmester 2023 i begge kategorier, hvor hver vinder får en drone. Vinderne vil blive offentliggjort på museets sociale medier.

Udover konkurrencen kan børn og voksne øve sig i at folde spændende og tekniske papirfly. Foldning af et papirfly kan lyde nemt og simpelt, men det kræver faktisk, at man holder tungen lige i munden. Hemmeligheden bag et godt fly er nemlig stor præcision og sirlige linjer, for at man kan opnå den størst mulige opdrift og mindst mulige modstand. Måske kommer en heldig deltager ud i nærheden af verdensrekorden, som blev sat i december 2022 og lyder på hele 88,318 meter.

Praktisk information

Deltagelse i DM i papirfly er gratis, når entréen er betalt og foregår i hele Store Bededagsferien fra den 5. – 7. maj 2023 mellem kl. 10:30-15:30. Entré er 110 kr. og gratis for børn under 18 år. Museet har åbent fra kl. 10 til 17 og mere information kan ses på www.tekniskmuseum.dk

Danmarks Tekniske Museum ligger i Helsingør, ca. 40 minutters kørsel fra København. Af offentlig transport holder busserne 803, 353, 390R nær museet.

Kilde: Pressemeddelse
Foto: Danmarks Tekniske MuseumHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *