Flyselskabernes mad og drikke i luften

Poster i 'INSIDEFLYER DK - LOUNGE' oprettet af Henrik Olsen, 21/10/14.

  1. jespersm

    jespersm VIP medlem

    Beskeder:
    707
    "Synes godt om" modtaget:
    2,098
    Point:
    93
    Har efterhånden spist mig igennem en del af SAS' "madpakker". De slår på tromme for deres spændende, nordiske mad, men hvorfor i alverden står menukortet så (kun) på engelsk? Synes selv mit engelske er hæderligt, men hvad er fx 'vendace fish', 'pickled rutabaga' og 'meadow sweets'? Personalet ombord kan heller ikke svare på det.
    Det er efter min mening de mest mystiske ingredienser, selv om det faktisk og for det meste smager udmærket. Men hey, SAS, giv os nu en nordisk oversættelse!
     
    Senest redigeret: 29/1/18
    Nicki Lolk Sørensen, Henrik Olsen og Henry "Synes godt om dette"
  2. Kristian

    Kristian VIP medlem

    Beskeder:
    5,297
    "Synes godt om" modtaget:
    12,909
    Point:
    113
    skynd du dig, at stemme på dem... https://www.facebook.com/SAS/posts/10159937640495788
     
    Henrik Olsen og Henry "Synes godt om" dette.
  3. clager

    clager Platinum VIP medlem

    Beskeder:
    1,717
    "Synes godt om" modtaget:
    5,866
    Point:
    113
    Giver dig helt ret.

    De danske oversættelser er
    Vendace : Løje ( Sik) - rognen hedder Løjrom på svensk på dansk Løjerogn
    Rutabaga : Kålrabi
    Meadow sweets : Røllike
     
    jespersm, Henrik Olsen, Henry og 1 anden person "Synes godt om dette".
  4. Jeblin

    Jeblin VIP medlem

    Beskeder:
    928
    "Synes godt om" modtaget:
    2,739
    Point:
    93
    I så fald kan de for min skyld godt beholde de engelske navne - det gjorde ikke mig klogere... :confused:
     
    jespersm, Henrik Olsen og Henry "Synes godt om dette"
  5. Henry

    Henry VIP medlem

    Beskeder:
    6,549
    "Synes godt om" modtaget:
    13,102
    Point:
    113
    Den skal jeg prøve. Jeg er helt vild med kålrabi. Det er en rodfrugt, som jeg er meget glad for (fik det mange gange i min barndom). Tror dog ikke den er så kendt i Danmark.

    rutabaga-1024x682.jpg
     
    tbh, Erwin Lansing, Kenneth K og 1 anden person "Synes godt om dette".
  6. Kenneth K

    Kenneth K SAS Diamond, Hyatt Globalist, Lufthansa Senator

    Beskeder:
    1,147
    "Synes godt om" modtaget:
    4,499
    Point:
    113
    Er det ikke også den der kaldes glaskål? For den bliver meget brugt på de nordiske topkøkkener.
     
    Henry "Synes godt om" dette.
  7. Baadsgaard

    Baadsgaard VIP medlem

    Beskeder:
    1,212
    "Synes godt om" modtaget:
    4,497
    Point:
    113
    Da jeg var knægt, brugte vi kålrabi til køerne.......
     
    SophieHendriksen, alexanderln, THammer og 3 andre "Synes godt om" dette.
  8. Henry

    Henry VIP medlem

    Beskeder:
    6,549
    "Synes godt om" modtaget:
    13,102
    Point:
    113
    Gjorde mine forældre også på deres landbrug. Men der røg altså også nogle ind i stuehuset.
     
    THammer "Synes godt om" dette.
  9. Henry

    Henry VIP medlem

    Beskeder:
    6,549
    "Synes godt om" modtaget:
    13,102
    Point:
    113
    Det skulle jeg lige tjekke. Bemærk: Kålroer = Kålrabi:

    "På dansk forveksles glaskål nogle gange med kålroer"
    Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Glaskål
     
    THammer og Kenneth K "Synes godt om" dette.
  10. Erwin Lansing

    Erwin Lansing Skribent

    Beskeder:
    2,239
    "Synes godt om" modtaget:
    6,652
    Point:
    113
    Den hører også hjemme i ordentlig hollandsk vinterkost som ærtesuppe.
     
    Henry "Synes godt om" dette.
  11. jespersm

    jespersm VIP medlem

    Beskeder:
    707
    "Synes godt om" modtaget:
    2,098
    Point:
    93
    Tak for oversættelsen. Jeg kan også selv tjekke, men det kræver en ordbog, så enten må SAS lægge et nordisk "menukort" i boxen, eller så må de købe en ordbog, man kan låne ombord.
    Og selv med oversættelsen bliver jeg ikke meget klogere: Det er sjældent (for ikke at sige aldrig), at jeg spiser løje med røllike! Men forfriskende at få sine smagsløg udfordret.
     
    Henry "Synes godt om" dette.
  12. SebastianBruun

    SebastianBruun Persona non grata.

    Beskeder:
    2,069
    "Synes godt om" modtaget:
    4,833
    Point:
    113
    Det morsomme er jo, at Løjrom / Løjrogn ikke kommer fra fisken Løje, der er en karpefisk, men fra Heltling, der hører til laksefamilien.

    Problemet med løjrom er imho, at det ofte akkurat som kaviar sælges på dåse/glas, og den konservering forringer smagen kraftigt. Smagen slås med flere længder af den friske stenbiderrogn :cool::cool:

    OT:
    Der er en grund til, at kaviar altid serveres med champagne: Så kan smagen af boblerne overdøve de ikke særlig delikate æg, som kun spises fordi de er sjældne.
    (duk og hurtigt ud til højre :oops:)
     
    jespersm og Henry "Synes godt om" dette.
  13. THammer

    THammer VIP medlem

    Beskeder:
    1,565
    "Synes godt om" modtaget:
    5,653
    Point:
    113
    Eller endnu bedre...et glas iskold vodka.
     
    Henry og Kristian "Synes godt om" dette.
  14. SebastianBruun

    SebastianBruun Persona non grata.

    Beskeder:
    2,069
    "Synes godt om" modtaget:
    4,833
    Point:
    113
    Så man er sikker på, at kulden bedøver smagssanserne helt?:cool:

    Grunden til at vores forældre altid drak snapsen iskold var, at rød Aalborg i bund og grund smager afskyeligt:rolleyes:
     
    Henry "Synes godt om" dette.
  15. SophieHendriksen

    SophieHendriksen #Forstadsfruen

    Beskeder:
    2,184
    "Synes godt om" modtaget:
    8,806
    Point:
    113
    Altså, nu er det vel ikke SAS' skyld at du er lidt food noob? :cool:
     
    Henrik Olsen, alexanderln, jespersm og 5 andre "Synes godt om" dette.
  16. THammer

    THammer VIP medlem

    Beskeder:
    1,565
    "Synes godt om" modtaget:
    5,653
    Point:
    113
    Flyselskab: CX
    Rute: HKG-BKK
    Hvornår: Februar 2018
    Klasse: Business
    Type: Lunch, jeg valgte thai retten. Smagte ok, men havde håbet på at der var lidt mere spark i den.
    Andet: Meget venligt crew. Havde “frygtet” at det ville være regional business, men fik herringbone international i stedet. Ikke fordi der er noget galt med regional business overhovedet, specielt når man kender European business.

    6248E044-408A-4276-B744-26D51C43C19D.jpeg D7CF02E0-5ED0-44AD-A865-2E7982CD6124.jpeg D4004F91-E57F-4760-A715-B42473F6234B.jpeg 66EC63E9-71F3-43FE-AF7A-85F4DB744579.jpeg 00A1DAB6-C8D3-4D3C-94AE-2734DCBA9AE2.jpeg 6B07503E-2A42-4158-A9D8-2812911500AC.jpeg 433E57FD-51D0-448E-B075-C4669C1781D3.jpeg 277445DC-66E0-450E-80CD-67948614130C.jpeg 72204FAB-329C-4CE8-ADC8-8287523360A8.jpeg 58C8B07D-5456-4C61-9C28-8139A7AB822C.jpeg
     
  17. THammer

    THammer VIP medlem

    Beskeder:
    1,565
    "Synes godt om" modtaget:
    5,653
    Point:
    113
    Flyselskab: CX
    Rute: BKK-HKG
    Hvornår: Februar 2018
    Klasse: Business
    Type: Dinner. Valgte bøffen. Den var ok, men havde nok lige fået en tand for meget. Forretten var jeg ikke vild med.
    Andet: Igen herringbone layout af kabinen. Ca. 40 mins forsinkelse ud af BKK.

    1DE9F241-3606-46D8-B255-449A7605FB5D.jpeg F5826B77-8E85-4CC3-A9F7-D1028CDFB19C.jpeg 3282F929-6CA6-4EA7-9AFE-58F69E5C531D.jpeg 19F0708D-CCE6-43D4-B8F2-0C7F69E89A71.jpeg 78D59A4C-0D69-4077-B27C-C471B6ED3D6C.jpeg 467282B1-E19E-4ED1-BF3C-3DAB78FF71D0.jpeg 0A7FB840-FE54-4C95-8E39-5F1ABC9757EC.jpeg 29198639-C049-4462-A9AB-A826C13353BA.jpeg A4FD734F-AC4A-48BC-8DDE-A22847F0759A.jpeg 860DD31C-C481-4ED2-AAFD-2D05B541730D.jpeg
     
    Henrik Olsen, Kristian, SophieHendriksen og 4 andre "Synes godt om" dette.
  18. Ulrik

    Ulrik VIP medlem

    Beskeder:
    1,973
    "Synes godt om" modtaget:
    7,527
    Point:
    113
    Flyselskab: SK
    Rute: TXL-CPH
    Hvornår: Februar 2018
    Klasse: PLUS
    Type: Den 6. polarrulle i februar, hvornår f*nden finder de ud at polarrulle kun er for svenskere? Stewardessen fortalte at i går at de havde været i Palanga, Bergen og Berlin og de udleverede stort set ingen ruller. Det er måske derfor at de stadig har dem som en slags Enhancement - så sparer de på maden da ingen spiser dem. Hun sagde at hun mener at grunden til de holder fast ved dem er at de har en lang holdbarhed og er nemme at håndtere. Skyllede ned med en favorit fra Mikkeller, mener nu stadig at Plane Ale (den gule) har været den bedste indtil videre.
    20180223_223534_001.jpg
     
    Senest redigeret: 24/2/18
    SophieHendriksen, Henrik Olsen, isolCBflyer og 3 andre "Synes godt om" dette.
  19. Henrik Olsen

    Henrik Olsen co-founder Redaktør

    Beskeder:
    11,647
    "Synes godt om" modtaget:
    26,800
    Point:
    113
    Det er lidt svært at forstå at dette bliver ved med at være på menuen. Dog klart hvis det sparer SAS netop ved at tilbyde noget som folk ikke vil have?!!?
     
    THammer, Henry og Ulrik "Synes godt om dette"
  20. THammer

    THammer VIP medlem

    Beskeder:
    1,565
    "Synes godt om" modtaget:
    5,653
    Point:
    113
    Det er jo den perfekte undskyldning for ikke at tilbyde noget. “Vi tilbød vores passagere et “måltid”, men det viste sig at flertallet af passagererne ikke ønskede dette. Vi har derfor, baseret på denne feedback, besluttet ikke at tilbyde noget.”
     
    Frequie, Claus Heine, Ulrik og 5 andre "Synes godt om" dette.

Del denne side