Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
EuroBonus er SAS eget bonusprogram. I denne guide til EuroBonus viser vi dig, hvordan du kan optjene point ved at flyve med SAS eller andre Star Alliance partnere, eller på andre måder, hvorpå SAS tilbyder dig at optjene point gennem partnere. Vi vil også fortælle dig, hvilke medlemsniveauer og fordele, du som loyal kunde kan opnå, jo mere du flyver, og vi vil fortælle dig hvordan du kan bruge dine point på flyvninger eller som betaling for andre ting, der tilbydes.
Den 1. januar 2015 kom der en række ændringer til EuroBonus, som ikke var særligt populære, da de blev offentliggjort. Denne guide er opdateret og tilpasset med de nye ændringer. Ændringerne fra det gamle til det nye Eurobonus er opsummeret i denne artikel.
Medlemsniveauer:
SAS EuroBonus har 12 måneders optjeningsperioder. Hvis du tilmelder dig nu går denne periode fra 1. januar til 31. Flere, som har tilmeldt sig for mere end et par år siden, kan have divergerende perioder.
SAS EuroBonus har følgende niveauer og krav:
- Eurobonus Member
- Dette er det grundniveau, som alle der tilmeldet sig starter på, og som ikke har nogen krav til pointoptjening, for at vedholde niveauet. Når du har dette niveau, starter dit medlemsnummer starter med EBM, hvor M står for member. Hvilke fordele du har som EuroBonus Member kan findes ved at klikke her.
- Eurobonus Silver
- Dette niveau kræver, at du optjener 20.000 basispoint med Star Alliance eller at du flyver 10 enkeltture med SAS eller Widerøe, eller køber et travelpass med 40 klip. Når du har dette niveau, starter dit medlemsnummer med EBS, hvor S står for silver. De bedste fordele ved dette niveau er, at du kan tjekke ind ved business class check-in, og at du kan have et ekstra stykke bagage uden beregning med SAS eller Widerøe. I jule- og sommerferien, kan du bruge FastTrack samt SAS loungen. En samlet oversigt over de fordele, du får som Silvermedlem kan findes ved at klikke her.
- Eurobonus Gold
- Dette niveau kræver, at du optjener 45.000 basis point med Star Alliance eller at du flyver 45 enkeltture med SAS eller Widerøe, eller at du køber en halvårskort til en rute. Når du har dette niveau, starter dit medlemsnummer med EBG, hvor G står for gold. De bedste fordele ved dette niveau er, at du kan tjekke ind ved business class check-in eller egne dedikerede check-in skranker for guldkort indehavere (Star Gold) hos alle Star Alliance flyselskaber. Du får 25% flere point, når du flyver med SAS eller Widerøe, og du har adgang til lounges med alle Star Alliance flyselskaber, når du flyver med et af dem, uanset hvilken klasse du rejser på. Derudover kan du have et ekstra stykke bagage med, når du flyver med et Star Alliance selskab, og 2 ekstra når du flyver med SAS. Du kan også give et sølv-kort til en ven. Der er også bedre adgang til ledige bonus billetter for dem, der har denne status og højere. En samlet oversigt over alle fordelene, du får som EBG medlem kan findes ved at klikke her.
- Eurobonus Diamond
- Dette niveau kræver, at du optjener 90.000 basis point med Star Alliance eller at du flyver 90 enkeltrejser med SAS eller Widerøe eller at du køber et ubegrænset årskort. Når du har dette niveau, vil dit medlemsnummer starte med EBD, hvor D står for Diamond. Ud over fordelene for EuroBonus Gold, kan du som Diamond medlem give en opgradering til EuroBonus Gold til en ven eller 2 EuroBonus Sølv kort til venner i stedet, og dine EuroBonus point vil være gyldige, så længe du er på dette niveau. Du kan også vælge en gave fra en “goodiebag”. Der er derudover for nyligt blevet tilføjet ekstra fordele for Diamond medlemmer, som at du får gratis drinks, når du rejser i SAS Go til dig selv samt til en rejsekammerat, eller op til 4 familiemedlemmer. Fra efteråret 2015 vil det for EuroBonus Diamond og Pandion medlemmer være lettere at få komplementære opgraderinger på langdistanceruter, hvis man flyver i Go eller Plus afhængigt af tilgængeligheden. Hvis du ikke er i stand til at vedligeholde dit EuroBonus Diamond niveau, er pointene gyldige i 5 år fra den dato, hvor kortet udløber. Man vil derudover få en “blød landing” til EuroBonus Guld, selvom du ikke har kvalificeret sig til dette niveau. En samlet oversigt over de fordele, du får som Diamond medlem kan findes ved at klikke her.
- Eurobonus Pandion
- Dette er egentlig ikke et særskilt niveau, men en ekstra status man kun kan blive inviteret til. Det er defineret som et Guld-kort med Pandion status. Pandion-kortet er dog sort i farven. Når du har dette niveau, vil dit medlemsnummer starte med EBP, hvor P står for Pandion. Det siges, at du skal købe billetter med SAS for mindst 300.000 kr om året, i mindst tre år for at have chance for at blive inviteret. Det siges også, at det kun SAS 1000 bedste kunder det kan blive inviteret til at blive Pandion medlem. Fordelene ved dette niveau ikke er beskrevet på nettet, men siges at være at få sin egen concierge service, altid plads på flyet, lettere tilgængelighed til bonus billetter og alle fordele fra Diamond-medlemsskabet for at nævne et par af de mere kendte fordele.
Her er en skematisk oversigt over de kendte niveauer, som også kan findes på dette link.
Optjening af EuroBonus point:
SAS EuroBonus arbejder med 2 typer point: Basic- og ekstra point.
- Basic Points: Points, der tæller op imod det næste niveau (sølv, guld og diamant), og kan bruges til at købe for (Bonusrejser). Optjent ved at flyve med SAS, Widerøe (bortset fra kortbanenettet i Norge) eller Star Alliance selskaber i alle klasser.
- Ekstra point: Point der ikke tæller op imod at nå det næste niveau, men som kan bruges til at købe for (f.eks. bonusrejser). Dette kan være bonuspoint optjent i forbindelse med hotelophold, billeje, brug af kreditkort mv.
Bonuspoint i EuroBonus har holdbarhed i 5 år. Hver gang du køber en bonus tur eller på anden måde bruger bonuspoint (som vi vil vende tilbage til) bruger du de ældste point på din konto først. Hvis du ikke er i stand til at opbruge dine point inden de 5 år er gået, forsvinder de automatisk fra din konto. Hvis du bruger bonuspoint i løbet af året, så har det ingen indflydelse på fremgangen imod det næste medlemsniveau.
Hvis du flyver med SAS, Widerøe, Estonian Air (gælder på 5 ruter) eller Star Alliance selskaber tjener du Basispoint i EuroBonus. Hvor mange point du optjener afhænger af, hvor langt du flyver, og i hvilken klasse du flyver. Hvis du klikker på dette link, kan du se, hvor mange point du tjener når du flyver med SAS. Bemærk, at hvis du er EuroBonus Guld eller Diamond medlem optjener du 25% flere point hos SAS og Widerøe. Dette gælder ikke, hvis du flyver andre selskaber i Star Alliance.
Hvis du flyver med Star Alliance selskaber beregnes point lidt forskelligt. Du kan finde tabeller for optjening på flyvninger med forskellige selskaber i Star Alliance, på dette link, ved at vælge “flyselskaber” i drop-down menuen.
Der er også flere muligheder for at optjene point uden at flyve. Alle disse giver ekstra point til din EuroBonus-konto.
- Flyv med Air Baltic (kun mellem Riga og København / Stockholm / Oslo) eller med Atlantic Airways
- Disse hotelkæder kan du tjene ekstra point til EuroBonus med.
- Biludlejningsfirmaer og andre transport-tjenester. du kan optjene point hos virksomheder på dette link.
- Mulighed for at tjene EuroBonus-point ved at betale med kreditkort er også muligt. Læs vores artikel om dette, som du kan finde ved at klikke her
- Andre muligheder for at optjene point kan findes her.
køb Point
Hvis du står og mangler et par point for at købe en bonustur, har du mulighed for at købe de sidste bonuspoint. Det er ikke direkte billigt, men du behøver ikke at tage en ekstra flyvning for at opnå dit mål. Hvad det koster, og hvor mange point du kan købe, kan findes ved at klikke på dette link.
Efterregistrering af point
Hvis du ikke har fået point på kontoen for en SAS eller Star Alliance flyvning, eller for hotel / udlejningsbil / andet, er det nemt at efterregistrere det. Mere information om hvordan kan findes på dette link.
Brug af EuroBonus Point:
Det EuroBonus point bruges mest til er, at tage ud på flyrejser. Enten med SAS eller en af deres partnere i Star Alliance.
Ved rejser med SAS, er det vigtigt at vide at der findes to typer af bonusbilletter:
Bedste pris: Disse billetter har den laveste pointpris pr. billet på denne rute, men findes samtidig kun på afgange med god kapacitet. Du optjener ingen point, når du flyver på denne type billet. Læs mere her.
Bedste tilgængelighed: Denne billettype har en noget højere pointpris, men bedre tilgængelighed. Den kan opdeles i betaling med kontanter / point og du vil optjene bonuspoint og segmenter, når du flyver på denne billettype. Læs mere her.
Hvor mange point en rejse koster, afhænger af hvor langt du vil, eller om at rejse med SAS eller andre Star Alliance partnere.
- På dette link finder du tabel, der viser, hvor mange bonuspoint en rejse koster med SAS.
- På dette link finder du tabel, der viser, hvor mange bonuspoint en rejse koster med et andet Star Alliance selskab.
Hvis du allerede har købt en billet, kan du bruge point for at opgradere dig selv til en højere rejse klasse (business / first)
- Under dette link finder du en tabel, der viser hvor mange bonuspoint en opgradering koster med SAS.
- Under dette link finder du tabel, der viser, hvor mange bonuspoint det koster at opgradere med et andet Star Alliance selskab. (bemærk at man ikke kan opgradere fra alle bookingklasser!)
Der er masser af andre muligheder for at bruge point. For eksempel kan man betale for hotelovernatninger, udlejningsbiler, shopping på udvalgte steder, samt betale for mad og drikke om bord med SAS og visse andre ting, med sine point. Du kan finde alle disse muligheder ved at klikke på dette link.
SAS giver dig mulighed for at kombinere point og kontanter, når de køber billet til flyvninger med SAS. Mere information om dette kan findes under dette link.
Tilbud ved brug af point forekommer fra tid til anden. Disse kan findes på dette link.
Du kan også finde en liste over internationale EuroBonus nyheder og tilbud på dette link.
Ikke medlem endnu?
Skulle du ønske at tilmelde dig Eurobonus, kan du gøre det på dette link.
Dette burde være de vigtigste ting om SAS EuroBonus. Vi kommer til at opdatere siden, hvis det kommer ændringer eller vi finder noget smart at tilføje.
Oprindeligt skrevet for Bonusfeber.no af Erling
Hej Peter
Mit kort hedder EBB, så måske er de gået væk fra EBM?
EBB er basisniveau og står for EuroBonus Blue såvidt jeg husker
EBB er dem der oprettede sig før eurobonus ændrede struktur
View attachment 3378
Interessant hvorfor det ikke har skiftet navn 🙂
Hej hvilken mailadresse skal jeg sende mine manglene point til / kopi af mine bordingpass ??
Hej,
Du skal kontakte SAS direkte via deres hjemmeside. Der har de en formular til manglende EuroBonus point. Du kan finde den her: https://www.sas.dk/eurobonus/registrer-manglende-point/
Hilsen
Henrik