Guld til Aarhus: Lufthavnen opføres i gyldent nordisk design

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Aarhus Airport vil være verdens første lufthavn med VIP-stemning for alle generationer. Den eksklusive linje understreges af lufthavnens elegante nye gyldne look. Lufthavnen står færdig i 2022.

Aarhus Airport løftede i dag sløret for, hvordan den totalmoderniserede lufthavn vil tage sig ud, når ud- og ombygningen til ca. 140 millioner kroner er fuldført i 2022. Lufthavnsbygningen vokser til dobbelt størrelse fra ca. 5.000 til 10.000 kvadratmeter. Designet vil være gennemgående nordisk med skarpe linjer, der blødes op af et varmt og imødekommende skær – nærmere betegnet guldskær. Lufthavnens facader bliver nemlig opført i bæredygtige materialer i farven Gold Metallic. Facaden vil have store åbne glaspartier, der sender masser af lys ind i lufthavnsbygningen. På trods af stilstand i flytrafikken har Aarhus Airport det lange lys på og gearer den østjyske lufthavn til fremtiden.

Vi holder fortsat fast i den ambitiøse vækststrategi, vi præsenterede i 2019. Målene er 1,5 millioner passagerer i 2027 og 4 millioner rejsende i 2040. Moderniseringen er et essentielt greb for at gøre lufthavnen attraktiv for internationale flyselskaber og øge trafikken samt for at kunne servicere et langt større antal passagerer. Vores faciliteter bliver toptunede, og hele gæsteoplevelsen skal løftes op i samme høje liga. Det er naturligvis en særlig situation at navigere en turnaround under en pandemi, men vi høster allerede meget positive tilkendegivelser i vores ruteviklingsarbejde, og vi har fuld tiltro til, at lufthavnen kommer til at levere på alle parametre. Faktisk bekræftede Ryanair netop i går aftes, at de starter en helt ny rute til Korfu fra Aarhus Airport to gange om ugen fra den 2. juli.

Nicolai Krøyer, administrerende direktør for Aarhus Airport

Sådan bliver den nye lufthavn

Som led i moderniseringen udvides der med 3 nye gates, så der kan betjenes syv fly ad gangen. Samtidig bygges en toetagers transitlounge, hvor der i underetagen indrettes 500 kvadratmeter taxfreeshopping. Førstesalen indrettes til loungeområder med panoramavinduer mod landingsbanerne og direkte adgang til café og restaurant. Designmæssigt følger interiøret den bæredygtige nordiske linje med møblering fra danske HAY.

500 kvadratmeter taxfree shopping i den nye lufthavn

Et nyt lufthavnshotel med 37 dobbeltværelser integreres i førstesalsniveau med gangpartier vendt mod parkeringspladsen. Værelserne har udsigt mod det åbne luftrum. Hotellet skal blandt andet imødekomme behovet for overnatning for internationale erhvervsrejsende. Dem skal der komme flere af ifølge Aarhusborgmester Jacob Bundsgaard. Borgmesteren vurderer samtidig, at en bedre tilgængelighed til lufthavnen er et særdeles vigtigt konkurrenceparameter og en væsentlig faktor for lufthavnens vækst.

Østjylland er Danmarks næststørste vækstcenter, og vi har en lang række internationale virksomheder samt et universitet i verdensklasse. De fortjener en velfungerende lufthavn, der kan understøtte den videre erhvervsudvikling samt øge tiltrækningen af kompetencer og internationale turister. Business- og ferierejsende skal have rig mulighed for at flyve til attraktive destinationer, og det skal være smidigt at komme til og fra lufthavnen. Derfor ser vi gerne, at rute 15 opgraderes til motorvej hele vejen til lufthavnen og ønskeligt helt til Grenaa, så vi også favner udviklingen på Djursland. På den lange bane vil det også være relevant at arbejde for en letbane-løsning helt til Aarhus Airport.

Jacob Bundsgaard, Borgmester i Aarhus Kommune

Status på ombygningen

Lufthavnen er længere end forventet med den gennemgribende opgradering. Den tæller en sekssporet ultra-effektiv sikkerhedskontrol, udvidede parkeringsområder, udvidede hangarer. Lufthavnen får også nye politi- og toldfaciliteter. Dertil kommer en lydisoleret legeplads i to etager, teenagelounge med fodboldbane og flysimulator med mere.

Designet i lufthavnen er udarbejdet af blandt andre C. F. Møller Architects, AART Architects, Schmidt Hammer Lassen og AMPM Design Studio. I maj måned påbegyndes byggeriet af lufthavnshotellet. Aarhus Airport skal selv varetage driften af hotellet.

Forside foto: Visualisering – stillet til rådighed af Aarhus LufthavnHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *