Her går danskernes påskeferie hen

Strand

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Efter to år med forårsrejser i Danmark er det igen Sydeuropa der topper danskernes ønskeliste, når påskeferien skal afholdes. Det viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

For første gang siden foråret 2020 er det muligt at tage på påskeferie stort set upåvirket af coronarestriktioner og testkrav, og det afspejler sig i danskernes rejselyst. Men hvor vi i høj grad har rejst rundt i Danmark de seneste to år, er der sket et skift i danskernes foretrukne rejsedestinationer. 

I en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige svarer hver tredje, at deres næste ferierejse går til Sydeuropa, mens det for et år siden var hver femte, der svarede det i en tilsvarende undersøgelse. 

Lysten til og muligheden for at rejse sydpå er særligt gået ud over ferien i Danmark. Undersøgelsen viser nemlig, at mens hele 40 % holdt påskeferie i Danmark sidste år, er det kun 26 % der har samme planer i år.  

I to år har vi ventet på at kunne rejse mod varmere himmelstrøg, og derfor er det naturligvis også den type rejser, der topper ønskelisten for mange. Derudover ved vi, at der har været et opsparet behov for rejser sydpå, da restriktionerne i de områder har været meget omfattende og gjort det vanskeligt at få det optimale ud af sin ferie.

Louise Hertzum, chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring.  

Storbyferien hitter 

En af de rejseformer der har været stærkt begrænset af pandemien, er storbyferier med museums- og restaurantbesøg i lange baner. Restriktioner og nedlukninger har nemlig gjort denne type rejser ganske besværlige, men nu er danskerne klar til at tage revanche.  

Mere end hver femte svarer nemlig, at deres næste rejse skal være en storbyferie og det er mere end en fordobling siden samme undersøgelse i 2021.  

Storbyferien er en ideel ferieform til en forlænget weekend som påsken, hvor man skal nå mange oplevelser på korte tid. Derfor giver det også god mening, at rigtig mange danskere har nogle oplevelser at indhente, efter den type ferier ikke har været en reel mulighed de seneste to år.

Louise Hertzum, chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring.  

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige i marts 2022 blandt 1027 repræsentativt udvalgte danskere.

Hvor skal din næste ferierejse gå til? 
Et sted i Danmark 26,2% 
Et sted i Skandinavien 5,7% 
Et sted i Nordeuropa 8,2% 
Et sted i Sydeuropa 28,7% 
Et sted i Østeuropa 2,4% 
Et sted udenfor Europa (notér) 6,9% 
Har ingen planer om at rejse 13,9% 
Ved ikke 8,0% 
Hvilken type rejse skal din næste rejse være? Vælg gerne flere muligheder 
Bilferie 24,4% 
Storbyferie 21,9% 
Badeferie 12,8% 
Charterferie 12,8% 
Adventureferie 4,5% 
Naturferie 11,4% 
Andet, notér 14,7% 
Ved ikke 17,6% 

Foto: GjensidgeHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *