Hver tredje dansker planlægger en oversøisk vinterrejse – Er du en af dem?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ny analyse har set nærmere på danskernes interesse for oversøiske rejser. Og lysten til eksotiske himmelstrøg i både jule- og vinterferie er stor: 24% af os har planer om at booke en flybillet til et oversøisk rejsemål, og 8% har allerede booket billetten. Familier med hjemmeboende børn har ifølge analysen mest appetit på en oversøisk ferie. Kunne vi frit vælge rejsemål, vil de fleste af os gerne langt væk. 55% drømmer nemlig om at flyve om på den anden side af jorden og fejre jul i Australien. 

I en ny analyse YouGov har foretaget for flyselskabet Singapore Airlines, svarer 32% af danskerne JA til, at de denne vinter enten allerede har booket (8%) eller planlægger at booke (24%) en flybillet til et oversøisk rejsemål.

Rejselysten er størst i Region Hovedstaden, hvor hele 4 ud af 10 allerede har booket eller planlægger at rejse oversøisk i løbet af vinterhalvåret. Rejselysten er dog også til stede i de øvrige regioner:

  • Hovedstaden (41%)
  • Midtjylland (30%)
  • Syddanmark (29%)
  • Nordjylland (28%)
  • Sjælland (22%)

Yngre danskere og børnefamilier har mest udlængsel

Når det kommer til oversøiske rejser, ser det ud til, at de yngre danskere er mest rejselystne. Hvor 8% af alle danskere allerede har booket en flybillet til et oversøisk rejsemål, gælder det faktisk 12% i aldersgruppen mellem 18 og 34 år og hele 14% for familier med hjemmeboende børn.

24% af alle danskere planlægger at booke en oversøisk flybillet i vinterhalvåret, og også i planlægningsgruppen er de unge mest rejselystne. 34% af de 18 – 34-årige og 32% af børnefamilierne har gang i rejseplaner for den kommende vinter. 

En flyvetur på 20 timer afskrækker ikke 55% af danskerne

Analysen, der er gennemført i perioden 27. september – 3. oktober 2022, har spurgt danskerne, hvor i Sydøstasien, inklusiv Australien og New Zealand, de helst vil fejre jul og nytår, hvis de frit kunne vælge. Her viser det sig, at over halvdelen af os drømmer om at bytte flæskestegen og rødkålen ud med en gang barbecue og et surfboard. Ifølge analysen foretrækker 55% nemlig at holde juleferie i Australien. New Zealand kommer ind på en klar andenplads. Frodige Bali i Indonesien og eventyrlige Malaysia lokker ikke nær så meget.

En tidsforskel på 10 timer og en samlet rejsetid på mere end 20 timer ser dermed ikke ud til at afskrække danskerne.

I vintermånederne ser vi afgjort en stigning i antallet af nordiske passagerer, der vælger at flyve videre fra Singapore til Australien og New Zealand, hvor det er højsommer. Vi har daglige fly til bl.a. Sydney fra Singapore, og det er yndet at tage et stop-over på en eller to dage i Singapore, inden turen går længere sydøst på.

Muhammad Raimi, adm. direktør for Singapore Airlines i Norden. 

Flyvetiden fra Københavns Lufthavn til Singapore er cirka 12 timer. Herefter tager det knap 8 timer at flyve mellem Singapore og Sydney.

Sydney åbner showet

Vælger man at flyve mod Sydøstasien og videre til Australien for at fejre nytår, er man blandt de første til at hoppe ind i det nye år. Sydney er 10 timer foran Danmark og er kendt som byen, der åbner showet, og fyrværkeriet over Operahuset og Sydney Harbour er i den grad også i verdensklasse.  

Både i New Zealand og Australien står der barbecue på julemenuen. I New Zealand er der over jul- og nytår lang skolesommerferie, og klipklappere er en vigtig del af dresscoden til julefrokosten den 25. december.

Ifølge analysen drømmer 13% af danskere om at fejre jul og nytår i Singapore, der tidsmæssigt er syv timer foran Danmark. Her er den mest populære nytårsaktivitet det ikoniske fyrværkerishow over Marina Bay. Singapore anses dog som en populær sommerdestination året rundt:

Vejret i Singapore er lunt året rundt. Derudover er Singapore et velfungerende internationalt knudepunkt til at rejse videre til andre populære destinationer i Asien. I vores analyse indgår både Thailand og Filippinerne på danskernes top fem, men denne vinter har vi fra Norden flere bookinger end sædvanligt til Singapore og videre til Hanoi og Danang i Vietnam.  

Muhammad Raimi, adm. direktør for Singapore Airlines i Norden. 

TOP 5: Her drømmer danskerne om at fejre jul og nytår

  • Australien (55%)
  • New Zealand (50%)
  • Thailand (25%)
  • Singapore (13%)
  • Filippinerne (11%)

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov for Singapore Airlines. Der er i alt gennemført 1015 CAWI-interview med danske mænd og kvinder i alderen 18+ år, i perioden 27. september – 3. oktober 2022.

Fotokredit: Tourism Australia.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *