Hvis du skal flyve med SAS skal du have mundbind på

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Som mange andre flyselskaber, så tager SAS nu samme politik og kræver at du som rejsende skal have mundbind eller ansigtsmaske på. Dette starter på alle flyvninger fra den 18. maj og varer indtil videre helt frem til 31. august 2020.

Finnair, Lufthansa, Air France – KLM, Singapore Airlines er blot nogle af de andre flyselskaber, der normalt kommer til København, som har indført en politik om at bære mundbind eller ansigsmaske.

Læs mere: Professor siger at mundbind ikke hjælper på hele flyveturen

Det gælder for alle passagerer, der er over 6 år gammel – og du skal selv medbringe dit eget.

Som vi tidligere har skrevet, så har vi fået en professor og ekspert til at forklare, at mundbind ikke hjælper på hele flyturen:

Kirugiske masker og åndedrætsværn har effekt så længe de ikke er våde. Dog garanterer masker og åndedrætsværn ikke 100 % at man ikke selv bliver smittet, ligesom man sagtens selv kan smitte når man bærer disse. En kirurgisk maske lader for eksempel en fjerdedel af partiklerne slippe igennem, hvilket betyder at man reducerer chancen for at blive smittet med 75%.  Ved udånding derimod, slipper op mod halvdelen af partikler igennem. Åndedrætsværn er mere effektive, de yder over 95% beskyttelse mod smitte, mens de lader 30 % af dråberne i udåndingsluften slippe igennem.

Hans Jørn Jepsen Kolmos, professor i mikrobiologi ved Syddansk Universitet

Hvad er den nye politik ved SAS?

SAS siger at deres nye “SAFE TRAVEL” politik går ud på at du skal have et mundbind eller ansigsmaske, som dækker minimum munden og næsen på fra du går ombord til du forlader flyet igen.

Uddrag fra det materiale SAS sendte ud tidligere onsdag.

Så det er helt klart at SAS følger trop, men ikke helt har forstået at på en længere flyvetur på 2 timer eller mere, så vil langt de fleste mundbind eller ansigtsmasker bliver meget mindre sikre og dermed faktisk være en falsk tryghed. Det er netop dette vores tidligere artikel har beskrevet.

En oversigt over SAS politkken er her:

  • Obligatorisk mundbind eller ansigtsmaske for alle over 6 år
  • Alle fly bliver rengjort og desinficeret efter nye corona procedurer
  • Nye boarding procedure der skal sikre mest mulig afstand ombord. Der boardes fra bagerste del af flyet først.
  • Alle ikke-nødvendige løse genstande er fjernet, for eksempel læsestof i sædelommen, puder, tæpper og bakker.
  • Forsat ingen servering af mad og drikke.
  • Kun et stykke håndbagage pr person uanset billettype og status.
  • Unaccompanied minors er ikke tilladt i øjeblikket, så du kan ikke sende dit barn alene med et SAS fly.

Vi mangler derfor at der taget ting som afspritning af hænderne før, under og efter flyvninger med ind i den nye politik. Dette er det som har været det mest effektive på jorden og derfor også det som vil være det mest effektive ombord på et fly. En skam SAS ikke har taget dette med i deres overvejelser.

En af argumenterne for at det kunne være mere sikkert at flyve end at tage, for eksempel toget, er at ombord på et fly er der meget bedre filtre til udskiftningen af luften. Der bruges såkaldte HEPA filtre som fjerner tæt på alle urenheder. Alt efter typen af HEPA filter, så vil mellem 85-99,995% blive fjernet og luften i de fleste fly er udskiftet hvert 3. til 5. minut.

Udover dette tiltag, så er alle SAS lounger forsat lukket i lufthavnene. Der vil heller ikke blive genindført servering ombord på flyene (der vil, ifølge SAS, være vand i nødstilfælde at kunne få). Alle magasiner og andre ting, som normalt er i stolelommen foran dig, vil også være fjernet.

Vi anbefaler helt klart at du selv tager noget håndsprit med og ellers følger de retningslinier som er givet af den danske stat. Det er dem som har virket og ikke brugen af mundbind eller ansigsmasker. Hvis alle gør dette, så vil flyveturen blive ganske sikker for alle.

Det bliver sikkert lavet om igen

Dette her er flyselskabernes forsøg på at kunne starte sikkert op. Da vi mangler nogle helt konkrete retningslinjer fra for eksempel EU, så vil vi se at disse “lokale” politikker vil blive lavet om og tilrettet løbende når der kommer fælles regler på plads.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *