Hvordan sidder vinger fast på et fly, og hvorfor bøjer de så meget i luften?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Discovery Channel har i samarbejde med Boeing lavet flere små videoer der forklarer hvordan fly er designet. I denne video forklarer de vingens design.

Når du sidder i mange timer ad gangen i et fly, er det næsten u-undgåeligt at komme til at spekulere over hvordan det flyet sidder i egentlig holder sig flyvende. Vi ved alle at det er kombinationen af vingernes opdrift, og motorenes fremdrift der holder flere hundrede passagerer ad gangen svævende højt over jorden, men hvad er egentlig designet bag dette?

Kigger du ud af vinduet vil du næsten med det samme opdage hvordan vingerne bøjer op af, og det kan se ret dramatisk ud når vingerne hopper op og ned under turbulens. Der er dog ingen grund til bekymring – det forklarer Discovery i en video. Vingernes “svajen” gør faktisk flyet mere stabilt, og det er derfor at man typisk vil bemærke at jo nyere fly er, jo mere svajer vingerne.

Få hele forklaringen i videoen herunder:

Er du generelt interesseret i hvordan fly virker? Så se denne video som pilotstuderende Marc Nøhr har lavet, med en gennemgang af sit skolefly.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *