Indrejsestop fra De Forenede Arabiske Emirater forlænges

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Transportministeren forlænger det midlertidige indrejsestop for alle rejsende fra Dubai frem til ikrafttrædelse af testkrav ved indrejse i Danmark.

Der har siden 23. januar 2021 være forbud mod flyvninger med passagerer fra De Forenede Arabiske Emirater, men ikke den anden vej. Derfor er Emirates i øjeblikket nød til at flyve tom og kun med fragt til København, men kan tage passagerer med retur til Dubai.

Hastelov om krav til test og isolation er vedtaget

Her til aften blev en hastelov vedtaget. Den stiller krav til test og isolation ved indrejse til Danmark. Det vil skabe en ekstra stærk sikkerhedsbarriere mod introduktion af ny smitte fra udlandet.

Konkret forventes den nye lov at blive udmøntet i regler om, at personer, der indrejser i Danmark efter at have opholdt sig i udlandet, herunder danske statsborgere, omfattes af krav om at lade sig teste og gå i isolation i 10 dage med mulighed for at afkorte isolationen ved en negativ PCR-test foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. Det betyder, at de gældende anbefalinger fra sundhedsmyndighederne bliver til krav og dermed forpligtelser for borgerne.

Det er vigtigt, at et bredt flertal af Folketingets partier bakker op om, at sundhedsmyndighedernes nuværende anbefalinger om blandt andet test og isolation for hjemrejsende nu kan gøres til krav. Vores akilleshæl er i overvejende grad introduktionen og spredningen af nye, mere smitsomme virusvarianter. Derfor er det afgørende, at vi i videst muligt omfang forhindrer, at de bringes ind i landet. Mens vi ser, at det generelle kontakttal er faldende, er det desværre ikke tilfældet for B.1.1.7 – altså den mere smitsomme virusvariant, som først blev fundet i Storbritannien. B117 forventes at udgøre 80% af tilfældene i Danmark ved starten af marts. Det er både de kendte og endnu ukendte, nye virusstammer, som vi skal sætte ind over for. Det kan være helt afgørende for, hvilket forår vi ser ind i og muligheden for genåbning af samfundet.

Magnus Heunicke, Sundhedsminister.

Ud fra et forsigtighedsprincip har transportminister Benny Engelbrecht derfor valgt at forlænge forbuddet frem til udmøntningen af de nye regler om test og isolation ved rejse er plads, dog maksimalt en uge frem.

Vi kan konstatere, at Dubai selv oplever en stigende smitte og nu lukker ned for en del af nattelivet. Derfor mener jeg ikke, at vi kan tage nogen chancer og åbne op for fly fra Dubai, før vi med den nye lov kan kræve en test og selvisolation, når man kommer til Danmark.

Benny Engelbrecht, transportminister.

Visse centrale undtagelser

Der vil i forbindelse med udmøntningen af lovhjemlen blive fastsat visse undtagelser fra de i øvrigt gældende krav.

Det vil bl.a. gælde personer med bopæl i grænselandet og visse personer, der hyppigt krydser grænsen som led i varetagelsen af deres arbejde. Udlændinge, der indrejser med henblik på at udføre arbejde, levere varer eller tjenesteydelser ind i eller ud af Danmark eller har andet anerkendelsesværdigt formål, vil bl.a. heller ikke være omfattet af isolationskravet i de perioder, hvor de varetager det anerkendelsesværdige formål. Der vil ligeledes blive fastsat særligt lempelige regler i forbindelse med rejser gennem Sverige til og fra Bornholm.

Lovhjemlen skal udmøntes ved bekendtgørelser, der udarbejdes på baggrund af den generelle ramme, som der er opnået forståelse med partierne om. Udkast til indhold i bekendtgørelsen vil sammen med en indstilling for indsatsgruppen, herunder sundshedsmyndighederne, blive forelagt Folketinget forud for udstedelsen, og den vil ikke blive udstedt, hvis der er et flertal imod i Sundheds- og Ældreudvalget.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *