Kan Uber være på vej tilbage til Danmark?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Taxiloven er ophævet på de første danske øer. Det betyder at taxiloven ikke længere gælder. Kan dette være en mulighed for at vi igen ser et firma som Uber komme tilbage til Danmark?

Fire små øer blev fritaget fra taxiloven den 1. juli 2024. Dermed kan alle så køre med betalende passagerer uden krav som sædeføler og taxameter. Dette var en af de centrale punkter for at et firma som Uber ikke kunne eksistere i Danmark og måtte trække sig ud.

Bågø, Endelave, Hjarnø og Orø er fra den 1. juli fritaget fra taxiloven, således at alle lovligt kan køre med alle mod betaling. Det er de første fire øer, der er fritaget fra taxiloven – og flere ansøgninger er under behandling.

Vi taler om områder, hvor det ikke er muligt at få en taxa. Med ø-taxa-ordningen sikrer vi maksimal mobilitet ved en liberalisering af området således, at alle kan køre med alle – uden krav om chaufførkort, sædeføler og taxameter.

Thomas Danielsen (V), transportminister.

Siden årsskiftet har det været muligt for kommuner at søge om fritagelse for taxiloven for øer mindre end Bornholm.

Det er dog ikke den store business case i dette, men det kan være en mulighed for at vise at Uber kan operere effektivt i Danmark og gavnligt hjælpe. Det kan så senere betyde at det kan spredes ud til flere af de tyndtbefolkede områder i Danmark, hvor det også er svært at få en taxi på mange tidspunkter af døgnet, især i weekender og når der sker forskellige events i lokalområderne.

Udover Uber er der også et firma som Lyft, der tilbyder det samme.

Foto: Thought Catalog on UnsplashHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *