KLMs helt nye Airbus A321neo kommer til København

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fornyelse af flåden er noget af det vigtigste for at KLM kan nå deres bæredygtige mål. Fra den 26. august tager KLM skridtet videre i forhold til bæredygtighed, kundeoplevelse og komfort, ved at introducere Airbus A321neo, som reducerer CO2 udslip med op til 15%.

KLM bringer deres nyeste flyindkøb til København til august. Det er et helt nyt Airbus A321neo.

Modernisering af flåden er en meget vigtig byggesten i vores strategi for at reducere CO2 udslip. Vores flåde består i dag af 21% af den såkaldte nye generation af flytyper. Vores mål er at nå 64% i 2028. Disse nye flytyper reducerer brændstofforbrug og CO2 udslip med 15%, samt afgiver 50% mindre støj.

Maria Hagelberg, ansvarlig for bæredygtighed hos Air France og KLM North Europe.

I løbet af de kommende år, vil KLM, i samarbejde med Transavia, introducere 100 nye fly for at skabe en moderne europæisk flåde med reduceret udslip. Den først Airbus A321neo blev sat i drift i december 2023 af Transavia.

En yderligere vigtig vej mod at gøre luftfart mere bæredygtig, er at bevæge sig, så vidt som muligt, væk fra fossilt brændstof og øge mængden af bæredygtigt flybrændstof (Sustainable Aviation Fuel SAF), da brugen af dette reducerer udslip med op til 75%. I de sidste to år har Air France og KLM været den største aftager af SAF på globalt plan. I 2023 brugte vi 80 000 ton SAF, hvilket svarer til 16% af den totale SAF-produktion. Vi er stolte af at være topbrugere af SAF, men sidste år gik kun 3 % af alt produceret bæredygtigt brændstof til luftfart. .Vi har brug for flere investeringer i SAF-produktionen ikke mindst i Skandinavien.

Maria Hagelberg, ansvarlig for bæredygtighed hos Air France og KLM North Europe.

Foto: KLM / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *