Københavns Lufthavne skifter ejer fra australske Macquaries og til danske ATP

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

ATP har haft den store pengepung fremme og køber aktier for 9,8 milliarder danske kroner fra australske Macquaries i samarbejde med den canadiske Ontario Teachers Pension Plan.

Bestyrelsesformanden for Købehavns Lufthavne, Lars Nørby Johansen, udtaler følgende:

På CPH’s vegne glæder det mig at kunne byde ATP velkommen som ny aktionær i Københavns Lufthavne A/S. Vi ser frem til at opbygge et godt samarbejde med dem og de andre bestående aktionærer i lufthavnen, herunder Ontario Teachers Pension Plan (OTPP) og den danske stat – til gavn for lufthavnen og hele det danske samfund. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Macquarie for det gode og succesfulde samarbejde gennem de seneste mange år. Vi ser frem til at fortsætte udviklingen af CPH, som en af de vigtigste nordeuropæiske hublufthavne, i dette nye partnerskab.

ATP har ikke været helt alene om at sikre sig aktiemajoriteten på 57,7%. De er gået sammen med den canadiske Ontario Teachers Pension Plan og har købt sig til aktiemajoriteten i Københavns Lufthavne. Det blev meddelt til fondsbørsen i går aftes.

Vi forventer ikke at handlen vil få nogen betydning for den nuværende drift, men vi ser det som positivt at der er danske ejere med, da dette vil medvirke til forsat fokus på at sikre Københavns Lufthavnes placering som den største i Norden.

Du kan læse hele fondsbørsmeddelsen her.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *