Lær hvad Etihad tilbyder dig som kunde

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fredag fejrede Etihad Airways landingen af sin første flyvning mellem Abu Dhabi og København, hvilket markerer selskabets første flyvning til Skandinavien. Men hvad tilbyder de egentligt dig som rejser? Det kigger vi på i denne artikel.

Fredag var en interessant dag for Københavns Lufthavn. Fra denne dag kunne lufthavnen nemlig tilbyde de 3 store “sandkasse flyselskaber”, Emirates, Qatar Airways og nu Etihad Airways med ruter ud af København.

Et kig på mulighederne

Emirates har daglige afgange med en Boeing 777, Qatar Airways har 2 daglige afgange 4 dage om ugen, samt 1 daglig afgang 3 dage om ugen (medregnet Finnairs flyvninger). Nu kommer Etihad med afgange 4 gange om ugen med en Boeing 787. Vi forventer at de 4 ugentlige afgange ret hurtigt kan blive til daglige afgange.

Eithad Boeing 787-9 Dreamliner – Første flyvning til København. Foto: Henrik Olsen

Dermed er der på flere dage et udbud af over 1.000 sæder til Mellemøsten fordelt på Dubai, Doha og Abu Dhabi.

Tidstabellerne fra København er:

Dubai:

Doha:

Abu Dhabi:

Hvad tilbyder Etihad så?

Ligesom Emirates og Qatar er Etihad et ægte “full service” flyselskab. “Full service” betyder at ting som sæde, bagage, mad og drikke er inkluderet i billettens pris. Altså ikke noget med tilkøb.

Før du rejser, så kan du med høj status i Etihad Guest programmet, benytte Fast Track eller besøge en lounge. Loungen som Etihad benytter i København er Aviator Apartment Business Lounge, som ligger i terminal 2 mellem A og B gatene. Vi kunne godt have set et samarbejde mellem Etihad og så Eventyr Lounge. Den ligger i C-fingeren efter paskontrollen og ville have været et bedre valg – vi mener det er lufthavnens bedste lounge.

Sædevalg

Du kan vælge sæde i forbindelse med bookingen. I de billigste Economy billetter er frit og gratis sædevalg ved booking dog ikke muligt. Det er først gratis i forbindelse med online check ind.

Etihad Guest medlemmer, som har platinum status kan reservere sæder i Economy Space uden betaling. Som guld medlem får du 50 % rabat og sølv får 30 % rabat. Der er betingelser for hvor mange du kan få gratis eller rabat for alt efter din status.

Flyver du i Business Class, så er der frit og gratis sædevalg på alle billettyper.

Tilladt bagage

På Etihad’s hjemmeside står der at du som minum må medbringe 20 kg gratis og inkluderet i den billigste billet (faktisk står der på bookingsdelen at det er 23 kg).

Derudover må du medbringe en taske eller kuffert med i kabinen, der vejer maksimalt 7 kg.

Hvis du har status af Etihad Guest, så vil du på højeste niveau (Platinum) kunne medbringe 40 kg, hvor en enkelt enhed maksimalt må veje 32 kg. Så igen betaler status sig, da du allerede ved Sølvstatus vil få 10 kg ekstra gratis.

Etihad tilbyder også “Economy Neighbour-Free”. Det er en unik måde at sikre sig mere plads ombord, når du rejser i Economy. Der kan du købe sædet ved siden af dig eller hele rækken. Det gælder op til 72 timer før afgang, hvis der er plads på flyet.

Mad og drikke ombord

I Economy kender man et “full service” flyselskab på at der tilbydes mad og drikke på turen. Dette sker uden nogen reelle restriktioner på for eksempel antallet af drikkevarer i forbindelsen med måltidet eller under vejs.

Etihad tilbyder netop dette uanset billettypen.

I Business Class bliver der naturligvis tilbudt lidt mere luksus. Der vil du få tilbudt champagne og en à la carte menu.

Det som kendetegner Etihad er at de tilbyder at du kan spise når du har lyst. Der er ikke et bestemt tidspunkt du skal spise på. Dette gælder uanset om det er aftensmad eller morgenmad der serveres.

Du vælger blot på menukortet om du vil har en 3-retters menu eller blot en steak sandwich eller salat.

Etihad tilbyder også specielle børnemenuer på alle klasser, samt special mad om det er nødvendigt. Dette bestiller du via Etihad hjemmesiden og på din booking.

Underholdning ombord og WiFi

Der er ombord på Etihad’s fly en stor mængde af underholdning at se. Det gælder for musik, film og TV serier. Alt sammen er “on-demand”. Der er også enkelte kanaler med live TV

Flyver du med en af deres Airbus A350’ere, så vil du også kunne Bluetooth til at lytte med.

Hvis du er medlem af Etihad Guest, så er det gratis at benytte WiFi ombord på flyet til de mest kendte chatprogrammer. Det gælder for eksempel Messenger og WhatsApp.

Etihad Guest medlemmer med platinum status får gratis WiFi uden begrænsning på data. Guld medlemmerne får 25 % rabat på pakkerne. Sølv og bronze får ikke nogen rabat.

Ellers er priserne 9,99 USD for at kunne surfe på internettet under hele flyvningen fra København til Abu Dhabi. Længere flyvninger end 7 timer koster 19,99 USD. Du kan se prisoversigten herunder:

Du kan også benytte Pressreader og downloade masser af læsestof til turen.

Vi har netop fløjet med Etihad fra København og til Abu Dhabi. Så hold øje her for en fuld anmeldelse af turen.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *