Liste over usikre flyselskaber er opdateret

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der er netop udkommet en ny liste fra EU-kommissionen over luftfartsselskaber, som kommissionen ikke anser for at være i stand til at overholde internationale standarder for luftfartssikkerhed. Disse selskaber må ikke flyve inden for EU, men har ikke forbud mod at flyve uden for EU. I år har myndighederne fjernet alle indonesiske fly fra listen.

EU-kommissionen opdaterer hvert halve år listen over de usikre flyselskaber, og den indeholder alle de flyselskaber, som ikke opfylder sikkerhedskravene for at flyve til og fra lande i EU. Listen inkluderer også selskaber, hvis de opererer fra et land, hvor de civile luftfartsmyndigheder ikke er i stand til at yde den nødvendige sikkerhedsovervågning.

Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening siger:

Den store nyhed i år er, at alle indonesiske flyselskaber er fjernet fra listen, hvilket vi er meget glade for. Med undtagelse af ganske få selskaber, har samtlige indonesiske flyselskaber siden 2007 nemlig været fast på den sorte liste. Det har gjort det besværligt og ikke mindst usikkert for rejsende i Indonesien at flyve på betryggende vis. Indonesien er et populært rejseland for danskere, og rejsebureauerne er forpligtede til at informere deres kunder, hvis den bookede rejse inkluderer en eller flere ruter med et sortlistet flyselskab.

Flyselskaber på EU’s sorte liste kan sagtens flyve uden for EU, og vi kan se, at samtlige flyselskaber i Nepal stadig optræder på listen som usikre. Det kan sagtens få betydning for danske turister, der skal til Nepal, hvor det er meget besværligt at undgå at skulle flyve indenrigs. Mange afrikanske selskaber er også på EU’s sorte liste, hvilket kan ramme forretningsrejsende eller NGO’er, som arbejder i for eksempel Sudan eller Liberia.

Danmarks Rejsebureau Forening opfordrer rejsende til at tjekke listen eller spørge deres rejsebureau til råds.

På listen findes 114 flyselskaber, der er sortlistet på grund af manglende sikkerhedsoverblik fra landenes luftfartsmyndigheder, fem flyselskaber, hvor EU har vurderet, at der er sikkerhedsproblemer i selve selskabet samt seks flyselskaber, der må operere inden for EU under særlige restriktioner.

Lars Thykier anbefaler:

Under visse omstændigheder kan en rejsende med flybillet til et af de blacklistede selskaber have ret til at få sine penge igen eller omlagt rejsen efter gældende regler. Spørg rejsebureauet og lad dem hjælpe med en eventuel omlægning af rejsen, så du undgår de usikre flyselskaber.

Den opdaterede liste ligger på EU-kommissionens hjemmeside her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *