Live fra SAS pressemøde: Hvordan tackler SAS corona?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS holder i dag et pressemøde, hvor de vil redegøre for hvordan situationen er lige nu i SAS.

InsideFlyer opdaterer løbende denne artikel, med informationer fra pressemødet.

InsideFlyer blev tidligere på dagen inviteret til dette pressemøde, som falder på en Søndag eftermiddag. Vi forventer derfor at situationen er kritisk for SAS, da et hasteindkaldt pressemøde på en søndag eftermiddag ikke er gode tegn.

CEO Rickard Gustafsen på dagens pressemøde.

Antallet af nye bookinger er begrænset og mange kunder vælge at afbestille deres allerede bestilte rejser.

Rickard Gustafson, CEO i SAS

Opdatering 17.02: Pressemødet er udskudt til at starte kl. 17.30 grundet svensk statsministers pressemøde.

Opdatering 17.19: Sveriges statsminister udtaler ovenpå det tredje dødsfald i Sverige grundet Corona, at det fortsat ikke bliver aktuelt at lukke de svenske grænser

Opdatering 17.32: Pressemødet er nu startet

Opdatering 17.35: Rickard Gustafson fortæller at man indstiller en stor del af netværket i morgen, da efterspørgslen er faldet markant.

Opdatering 17.36: Man vil i SAS sende optil 90% af medarbejderne i SAS hjem, men dog er der ikke tale om opsigelser.

Opdatering 17.37: SAS udsender denne pressemeddelelse:

SAS sætter størstedelen af sine operationer i bero


Som følge af coronavirussen og de foranstaltninger, der er implementeret af nationale myndigheder, er efterspørgslen på flyrejser stort set ikke-eksisterende.

SAS har derfor besluttet at sætte de fleste af sine operationer i bero, startende mandag 16. marts og indtil de nødvendige forudsætninger for kommerciel luftfart vender tilbage.
For at hjælpe vores kunder vil SAS så vidt muligt i løbet af de næste par dage opretholde et vist driftsniveau for at gøre det muligt for rejsende at vende tilbage fra forskellige destinationer.


Vi vil stå til myndighedernes rådighed, for på deres opfordring at kunne bringe strandede borgere hjem eller opretholde samfundskritisk infrastruktur, så længe det er muligt.
Det betyder også, at SAS desværre er tvunget til midlertidigt at reducere sin arbejdsstyrke med op til 10.000 ansatte, svarende til 90% af arbejdsstyrken.


De midlertidige reduktioner vil berøre alle dele af SAS og gennemføres i overensstemmelse med national lovgivning i hvert land. SAS gennemfører disse foranstaltninger for at kunne vende tilbage til normal drift, så snart situationen tillader det.

Opdatering 17.39: SAS opretholder en lille del af netværket, så længe det er muligt. Det gør man for at få rejsende og medarbejdere hjem fra udlandet.

Opdatering 17.42: SAS er ikke endnu klar med en plan for, hvorvidt SAS ansatte vil sikres deres løn. De danske ansatte sikres en løn udfra den danske stats lønsikrings-udspil. Samtidig foreslår SAS en lønnedgang i hele medarbejderstaben.

Opdatering 17.45: Dansk Industri kommenterer efter pressemøde ved SAS.

SAS har nu sat virksomheden på pause. At lade sine fly blive på jorden er det værste, man kan tænke sig for et flyselskab. Heldigvis kan SAS og deres medarbejdere anvende den lønkompensationsordning, som blev præsenteret ved middagstid søndag. Det giver forhåbentlig SAS mulighed for at undgå fyringer og holde på sine 4.000 medarbejdere i Danmark, så selskabet kan genoptage aktiviteterne og blive fuldt funktionsdygtigt, når denne krise er overstået, siger direktør for Dansk Luftfart og DI Transport, Michael Svane.
 
Konsekvenserne vil brede sig til alle lufthavne og alle andre luftfartsselskaber, og flere virksomheder er på vej til ligeledes at indstille driften. Dansk luftfart er lammet nu, udgifterne er store og indtægter næsten ikke-eksisterende, så der er brug for målrettede initiativer for, at luftfarten og rejsebranchen kan overleve krisen på en god måde, siger Michael Svane.

Opdatering 17.46: 4000 af de 4200 danske medarbejdere sendes midlertidigt hjem. Ruten mellem København og Aalborg opretholdes.

Opdatering 17.48: Medicin og anden kritisk transport opretholdes.

Opdatering 17.56: InsideFlyer lukker nu livedækningen, men fortsætter med at holde skarpt øje med nyheder. Vi dækker situationen 24 timer i døgnet, og udgiver nye artikler løbende.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

  1. Asbjørn Wikestad siger

    Nå er festen over også i SAS. Absolutt høyeste lønn, inkl. alt, må settes til maksimum 3 millioner i året og dette på permanent basis. Grådighetsbaronene må skjønne at fellesskapet må komme først.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *